יום שלישי, 09.12.2025 שעה 01:34
אלעד בן טוב

לצעירה יש כישרון ואין הגנה

אלעד בן טוב לא הבין איך ישראל מצליחה בגילאים הצעירים ונכשלת בבוגרים. עד שהגיע המשחק מול בולגריה והוכיח שאנחנו פשוט לא יודעים לעשות הגנה

במשך השנים האחרונות אני שובר את הראש לא פעם. איך יכול להיות שהנבחרת הצעירה שלנו עוברת קבוצות כמו צרפת, טורקיה וגרמניה בדרך לאליפות אירופה, שכוללת 8 נבחרות בלבד, או לפחות עד לפלייאוף, ובזמן הזה הנבחרת הבוגרת נראית כמו כלום ולא מצליחה אפילו להתקרב ליורו (עם 16 קבוצות) או למונדיאל, למרות הגרלות קלות יותר.

פעם חשבתי שהגיוס לצה"ל פוגע בקריירה של הפרחים הצעירים שלנו, אבל היום, כשחלק מהם מקבלים מעמד של חייל מצטיין והאחרים עושים סיבוב עם האוטו במשך שעה בשבוע כדי לשתות קפה עם הרס"ר ולחלק כרטיסים לחבר'ה - זה כבר לא תופס.

לעומת זאת, במשחק הניצחון 3:4 של הנבחרת הצעירה מול בולגריה, שמתי לב שדווקא יש דברים שלא משתנים - ההגנה שלנו פשוט נוראית. פעם אחר פעם, בעיקר בנבחרת הבוגרת, טעויות הגנתיות (לאו דווקא של שחקני ההגנה, לפעמים גם של הקשרים והחלוצים) גורמות לישראל לספוג שערים מכריעים.

הפעם, נראה שגם בנבחרת הצעירה המחלות של הכדורגל הישראלי תופסות חזקה. ישראל קיבלה 3 שערים מול בולגריה, שנחשבת לחלשה יותר על הנייר - כל השערים נבעו מריפיון בהגנה שנובע מפעולות בסיסיות שלא בוצעו, או בוצעו לא נכון.

שמעון גרשון. מה שמספיק לליגה לא מספיק טוב לנבחרת (תומר גבאי)
שמעון גרשון. מה שמספיק לליגה לא מספיק טוב לנבחרת (תומר גבאי)

כשריצ'ארד מולר נילסן החביב, שזכה באליפות אירופה לנבחרות עם דנמרק הגיע לכאן וקשר לשחקני ההגנה את הידיים, כולם צחקו על הקולוניליסט המנופח שבא לחנך את הילידים. היום כולם כבר מבינים שהבדיחה היא על חשבוננו.

ישראל התאהבה בתדמית הטכנית, הכאילו לטינית שלה, וייצרה שחקנים שיודעים לכדרר (בעיקר) ולבצע פעולות סבירות בהתקפה, אבל לא מייצרת במשך שנים שחקני הגנה בעלי יסודות בריאים. למעשה, מלבד טל בן חיים, שגם נמצא בירידה, לא צמח בישראל שחקן הגנה אחד שיכול להתמודד ברמה סבירה בכדורגל העולמי.

טל בן חיים. בלם אחד סביר, וגם הוא בירידה (אמיר לוי)
טל בן חיים. בלם אחד סביר, וגם הוא בירידה (אמיר לוי)

כישלונותיהם של שמעון גרשון ואריק בנאדו, בכירי הבלמים שלנו, פעם אחר פעם בהתמודדות מול חלוצים אירופיים, מוכיחים את זה מעל כל ספק - מה שמספיק לאליפויות ישראל לא מספיק ברמה הבינלאומית. עד שלא יושם דגש ברמה המערכתית ובנבחרות הצעירות על ייצורם של שחקני הגנה, נמשיך לאכול את הלב בגלל גולים טפשיים, בנבחרת הצעירה והבוגרת כאחד.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתיתספורט אחר חדשות
טניס
גלישת גלים
בריאות וכושר
האזור המוטורי
כדוריד
כדורעף
כדורשת
ג'ודו
שייט
גלישת רוח
אופניים
אתלטיקה/התעמלות
שחייה
טאקוונדו / אגרוף
ספורט אמריקני / NFL
ספורט בקהילה
ענפי ספורט אילת
התאחדות בתי הספר
המשחקים הפראלימפיים
ONE CHAMPIONSHIP