יום שלישי, 03.03.2026 שעה 18:55
רז אמיר

המלך הנד-רי

דעה: היד של החלוץ היתה שווה מונדיאל וסימלה אולי את הגדולה שלו בלהפיק יש מאין. בכלל, אם צריך לבוא אליו בטענות זה על כך שהשאיר את דומנק בכיסאו

לא צריך להכביר במילים על חשיבותו של תיירי הנרי לכדורגל העולמי או הצרפתי, שכן החלוץ המוכשר סיפק לא מעט רגעי אושר לחובבי כדורגל בכל העולם.

תסתובבו היום ברחובות לונדון ותשאלו כל אוהד שם מה הוא חושב על האיש והיד, אף אחד לא יגיד מילה רעה. הנרי זכה במעמד של כוכב על באנגליה, ולבטח בצרפת, ועשה זאת בזכות ולא בחסד.

השער שהצרפתי בישל אמש היה מכוער. כן, שערים שכאלו הם מרגיזים, מקוממים ולפעמים הופכים את חוויית הכדורגל לבלתי נסבלת, בטח אם אתה בצד המפסיד.

ומצד שני, השער הזה מסמל את הגאונות של החלוץ. מי שידע לנצל את העובדה ששוער מסדר חומה כדי לקבור עוד שער, גם זה מעשה לא הכי נחמד, אך כשר. וכן, גם לגעת ביד זה מעשה כשר, כל עוד השופט לא אמר אחרת.

האשם מספר 1? השופט קודם לו (רויטרס)
האשם מספר 1? השופט קודם לו (רויטרס)

בכלל, על מה הטענות לגביו? אני לא זוכר יותר מידי שחקנים שניצלו מחדל שיפוטי כדי לנצח משחק ורצו להודות בפני השופט על מה שביצעו. להפך. תופעת המתחזים וגונבי השערים, אלו שמנצלים את חולשות השופט והקוונים תוך כדי משחק היא תופעה ערה, שלא תלך לישון בקרוב.

ולכן, הנרי חווה עכשיו רצח אופי. "רמאי", "נוכל", "גנב", אלו בין היתר, שלל הכינויים שהודבקו לו, אך זה לא באמת מגיע לו. כשהמונדיאל על הפרק, גם השחקן ההגון ביותר בעולם לא היה מודה, אפילו אם עברה במוחו מחשבה שכזו.

כדורגל זה לא עוד משחק. זה מפעל חיים, בטח לאדם כמו הנרי, בטח לשחקן שיש לו עוד כמה דברים להוכיח על מגרש הדשא הירוק. הצרפתי רוצה עוד גביע אחד, ואם נהיה כנים כפי שהיה בסיום המשחק, גם רובי קין הזועם לא היה אומר מילה לו היה מצליח בצורה דומה לשלוח את אירלנד למונדיאל.

דומנק. ימשיך בצרפת בוודאות. מה עשית תיירי? (רויטרס)
דומנק. ימשיך בצרפת בוודאות. מה עשית תיירי? (רויטרס)

אז בסופו של יום תיירי הנרי הוא המלך של צרפת. זה שהביא אותם בעזרת ידו, בין היתר, למונדיאל בדרום אפריקה.

אך האם הם צריכים להודות לו עד כדי כך? בכל זאת, על הספסל בדרום אפריקה ימשיך לשבת ריימונד דומנק. ואם מישהו מחפש לתקוף את הנרי על מעשיו במשחק אמש, כדאי שיתקוף אותו על כך. אם יש היום אשם בלעדי בזה שדומנק כנראה לא יזוז לעולם מהכסא בטריקולור זה אדם אחד, תיירי הנרי.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
מוק' מונדיאל 26 (אירופה) כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתיתספורט אחר חדשות
טניס
גלישת גלים
בריאות וכושר
האזור המוטורי
כדוריד
כדורעף
כדורשת
ג'ודו
שייט
גלישת רוח
אופניים
אתלטיקה/התעמלות
שחייה
טאקוונדו / אגרוף
ספורט אמריקני / NFL
ספורט בקהילה
ענפי ספורט אילת
התאחדות בתי הספר
המשחקים הפראלימפיים
אומנויות לחימה