בית"ר ירושלים יצאה אתמול (שלישי) לדרך חדשה. אז אולי בעונה הקרובה התקציב לא יזכיר את השנים הקודמות, הסגל לא יהיה נוצץ כפי שהורגלנו בתקופת ארקדי גאידמק, אבל כמו תמיד - חייבים לספור את בית"ר.
גם בעונה שעברה, כאשר מכבי חיפה והפועל ת"א נאבקו ראש בראש בצמרת, הדעה הרווחת בקרב הרבה אוהדים היתה שבית"ר לא פחות טובה מיריבותיה, ודאי מבחינת כישרון.
כעת, יחד עם הגישה ההתקפית של יצחק שום והשארה של לא מעט משחקני הסגל הצעירים והרעבים, ביחד עם מספר שחקני רכש שוודאי יגיעו לבית וגן בתקופה הקרובה, בית"ר יכולה לשאוף לצמרת.
יחד עם זאת, לכמה שחקנים זו תהיה שנת מבחן באשר ליכולות שלהם ויותר מכך - לאופי שלהם. יש את אבירם ברוכיאן, הקפטן החדש, וכן את עמית בן-שושן, שניהם יצטרכו להיות הרבה יותר יציבים ולגלות מנהיגות.
 |
| תמוז עם בנאדו. זמן לפתוח דף חדש (אמיר לוי) |
|
אבל מי שצפוי לקבל את הצ'אנס הגדול ביותר הוא טוטו תמוז, שחתם היום על חוזה חדש בקבוצה. אחרי עונה לא טובה במדי בית"ר (רק 4 שערים בליגה), תמוז חייב לחזור לעניינים.
החלוץ הצעיר רק בן 21 וכבר נמצא ב"דאון" בקריירה שלו. אחרי הייפ גדול סביב השחקן עוד כששיחק בהפועל פ"ת, תמוז ירד בכושרו ובעונה האחרונה נראה היה שמהפוטנציאל הגדול לא נשאר הרבה.
 |
| יצחק שום. ייתן את הקרדיט לתמוז? (אמיר לוי) |
|
אומנם לתמוז יש עוד הרבה שנים של כדורגל, אבל עושה רושם שאם תעבור עליו עוד עונה בינונית ומטה זו יכולה להיות מכה קשה להמשך הקריירה שלו. טוטו צריך להחליט אם הוא רוצה להיות עוד חלוץ בליגת העל, או לעלות מדרגה.
חזרה של תמוז לכושר שיא תגרום להרבה רגעי אושר ביציעי טדי. יחד עם ברוכיאן ובן-שושן, ומי יודע - אולי גם יצחקי יישאר בסופו של דבר - החוד הצעיר והרעב של בית"ר עשוי לטרוף את כל הליגה.
הכתוב הינו טור דעה