נכון, ראינו הערב משחק איטי ומשעמם לפרקים ארוכים, אבל ככה זה כשנבחרת כמו לוקסמבורג כופה עלייך משחק של הנעת כדור וכ-11 שחקנים שלה משחקים מאחורי הכדור.
השחקן היחיד שהיה סביר בשורות לוקסמבורג היה ז'יל באטמר, שהיה גם היחיד שלא הוחלף בקישור של המארחים. שני השחקנים שנגעו הכי הרבה בכדור היו דקל קינן וטל בן חיים וזה אומר הכול.
למרות זאת, צריך להגיד מילים טובות על השחקנים שנתנו קרב אדיר ולחימה, כשגם כל 6 השחקנים הקדמיים עוזרים לבלום את היציאה של היריב למתפרצות.
היה יפה לראות הערב את חלוקת העבודה במרכז השדה של בירם כיאל וגל אלברמן, כאשר אחד מסייע יותר לכיוון של בניון והשני לכיוון של טועמה. בכלל, מגיעות מחמאות לכיאל שבנוסף לעבודת הסגירה גם בישל בצורה נהדרת שני שערים על תקן הססק פברגאס הישראלי.
לאחר חודשים שתהינו לגבי איוש עמדת המגן הימני, קיבלנו הערב הופעה מצוינת בפעם השנייה ברציפות של קלמי סבן. ארבע שעות לפני כן ראינו גם את עומרי קנדה עושה עבודה נהדרת באותה עמדה בנבחרת הצעירה, כך שנראה שהעתיד מסודר בעמדה הזו ולא יהיה לנו על מה להלין.
 |
| עומר גולן כובש. לחמן: "מהחלוצים העוצמתיים שהיו לנו" (יופ ציוני) |
|
מי שחושב שצריך לשחק בשיטה התקפית יותר מול לטביה טועה. גם מערך של שלושה חלוצים מולם לא יהיה יעיל והתקפי יותר מה-4-4-2 שראינו היום, כשלמעשה גם יוסי בניון וגם טועמה שמגיעים מהאגף הם חצי חלוצים ותומכים הרבה בהתקפה.
עוד סממן לפריסה הנכונה של הנבחרת הערב היתה העובדה שתמיד עמד גוף של אחד מארבעת שחקני ההגנה בין הכדור לבין השער שלנו בטווח בעיטה של עד 20 מטר וחסם כמעט כל ניסיון לבעוט מרחוק, למעט הזדמנות אחת בכדור שפגע בקורה.
 |
| אליניב ברדה. "היה חוד החנית עם גולן" (יופ ציוני) |
|
גם השופט היה דמות בולטת מאוד במשחק כי לא היה פשוט לראות את התפיסה של השוער בחולצתו של עומר גולן ועוד לשרוק נגד הקבוצה הביתית לפנדל אחרי 40 שניות, אפשר להגיד שגם הוא עמד במשימה הערב בכבוד.
מילה על שני החלוצים של הנבחרת, אליניב ברדה ועומר גולן שהיו החשובים ביותר הערב. אולי אלה לא שני החלוצים המוכשרים ביותר שצמחו לנו פה, אבל הם ללא ספק העוצמתיים ביותר וזה רק מוכיח את החשיבות של הפיזיות בכדורגל. הערב הם היו חוד החנית של הנבחרת. מעניין ששניהם מתופקדים בקבוצות שלהם מאחורי החלוץ והיום שחקו למעשה כחלוצי מטרה.
 |
| הנבחרת חוגגת ניצחון חשוב בלוקסמבורג (יופ ציוני) |
|
במשחק מהסוג הזה האויב הגדול הוא שהנבחרת היריבה כפתה את הנעת הכדור שהרבה פעמים גורמת לך לאבד סבלנות. הם בונים על איבודי הכדור כדי לצאת למתפרצות, אבל ללוקסמבורג לא היו כלים לצאת למתפרצות האלה ויותר מכך נסגרו מהר על ידי השחקנים שלנו ולא הצליחו להפתיע את ההגנה.
צריך להעריך את הנקודות הערב, ראינו שאוסטריה אחרי שניצחה את צרפת השיגה רק תיקו מול איי פארו, אלה לא משחקים קלים וצריך לדעת לנצח אותם. אפשר להיות אופטימיים גם לקראת לטביה ביום רביעי.