שי לב
|

חטיבה 55. ותיקים לצד צעירים במרתון ירושליםביום שישי האחרון התקיים מרתון ירושלים, כאשר בין שלושים אלף הרצים והרצות התקבצה לה קבוצה קטנה אך מיוחדת שעבורה לא מדובר בעוד מירוץ.
היתה זו קבוצת רצי חטיבה 55 (חטיבת המילואים של הצנחנים), חטיבת משחררי ירושלים אשר בחרו לרוץ יחדיו את מקצה ה-10 ק״מ, וותיקים לצד צעירים.
בקבוצה רצו יחדיו לצד מפקד החטיבה אל״מ ט’, גם רס״ן (מיל׳) יקי חץ, לוחם החטיבה ממלחמת ששת הימים. חץ הנו בעל עיטור העוז מאותה מלחמה על פועלו בקרב על גבעת התחמושת, שם לקח את הפיקוד על המחלקה לאחר מות המפקד וגרם לפיצוץ הבונקר הנודע שסיים את הקרב בגבעה.
יחד איתם רצו חיילים וקצינים מהעבר ובהווה ובהם סא״ל (מיל׳) אבי חליבה, מג״ד 9 (71) הנוכחי בחטיבה.
סא”ל (מיל’) אבי חליבה סיפר כי: "כירושלמי וכמי שרץ במרתון ירושלים כבר שנים רבות היתה זו עבורי חוויה מיוחדת במינה. החיבור בין עוז ורוח, בין עבר להווה ובין מורשת חטיבת הצנחנים 55 משחררי ירושלים לשגשוגה והתפתחותה של ירושלים הנוכחית, הפך את הריצה למשהו מיוחד במינו”.
חליבה הוסיף: אין ספק שלרוץ לצידו של יקי, גיבור ישראל אשר כולנו גדלנו על סיפור גבורתו, שגם בגילו הנוכחי מראה לכולנו את גבורת הרוח וגבורת הגוף מלמד את כולנו דור מפקדי החטיבה בהווה, מהי מסירות ודבקות במטרה. אני בטוח שגם דור העתיד של החיילים והמפקדים מהחטיבה למדים מכך".