יום שלישי, 13.01.2026 שעה 07:38

לא רק ג'ודו: יש כבוד לישראל גם בענף הקרוספיט

יוגב מלר, תלמיד כיתה ט' מתל מונד, זכה במקום הראשון באפריקה ובמקום העשירי בעולם. השלב הבא: אליפות העולם על התואר the fittest teen on earth

|
יוגב מלר. גאווה ישראלית (עמית שיסל)
יוגב מלר. גאווה ישראלית (עמית שיסל)

מסתבר שישראל מצטיינת בענפים יחידנים, גם אם לא מדובר בג'ודו. יוגב מלר, תלמיד כיתה ט' מתל מונד מביא לישראל הרבה כבוד, באחד הענפים המתפתחים ביותר בועלם בשנים האחרונות - הקרוספיט. 

יוגב, המתאמן בסניף משמרת של מועדוני קרוספיט הזאבים בבעלותו של יוני וולף, זכה במקום הראשון ביבשת אפריקה ומקום עשירי בעולם בשלב הסינון האחרון מתוך כ-1500 בני נוער בגילאי 14-15 מהעולם כולו.

עשרת המתמודדים שזכו במקומות הראשונים הוזמנו להתחרות ביולי הקרוב באליפות העולם על התואר "the fittest teen on earth". יוגב הוא הישראלי הראשון והיחיד בתחום שזכה לייצג את ישראל בתחרות הקרוספיט העולמית שתתקיים כאמור בין התאריכים 21-23 ביולי בקליפורניה .

הקרוספיט גיימס היא התחרות הגדולה והחשובה בעולם הקרוספיט ולנוער ומחולקת לשני שלבים:

1) שלב ה Open: כשמו כן הוא, זה השלב שפתוח לכל מי שרוצה להירשם ולנסות את כוחו מול מתאמנים מכל רחבי העולם (במקצה הגיל של יוגב נרשמו 1500 ספורטאים). בשלב זה אחת לשבוע במשך חמישה שבועות מתפרסם אימון שנשמר לגמרי בסוד עד לרגע פרסומו. לאחר הפרסום יש למתחרים 4 ימים להסריט את עצמם מבצעים את האימון ולהעלות את התוצאה שלהם לאתר התחרות. ארגון קרוספיט העולמי מדרג את התוצאות של כל ספורטאי ואלה ניתנים לצפייה באתר התחרות. בתום חמשת השבועות הספורטאי יכול לא רק לדעת את מיקומו הספציפי בכל אימון שפורסם אלא גם את דירוגו הכללי על פני חמשת השבועות.
2) שלב ה-Games: עשרת בני הנוער שניקודם הכללי הוא הגבוה ביותר עולים לגמר. שלב זה מכונה ע"י קרוספיטרים ברחבי העולם The Games

איזון הוא שם המשחק בקרוספיט,ספורטאי שהוא טוב מאוד באלמנטים מסוימים ולא באחרים לעולם לא ידורג גבוה בתחרות כי תחרות בוחנת את מכלול מרכיבי הכושר הגופני. לדוגמא, ספורטאי שרץ עשר קילומטר בחצי שעה אבל יכול להרים רק עשרים קילו מהרצפה אולי ידורג גבוה מאוד במקצה של סיבולת לב ריאה אבל ידורג מאוד נמוך במקצה של כוח ולכן לא ידורג גבוהה הדירוג הכללי. מי שינצח בתחרות קרוספיט הוא מי שבממוצע הכי טוב בכל מרכיבי הכושר הגופני.

מעבר לאיזון במרכיבי הכושר הגופני עליו עמלים יוגב וצוות המאמנים, איזון רגשי הוא גם חשוב. ספורטאי שהוא שלם מבחינה גופנית אבל לא מקבל את התמיכה הרגשית הנחוצה לעולם לא יבטא את מלוא יכולתו בתחרות. את האיזון הרגשי הזה יוגב מקבל מהמשפחה המאוד תומכת שלו ומהקילה במועדון קרוספיט הזאבים תלמונד.

לאחר שקלול התוצאות של כל האימונים יוגב סיים במקום העשירי בעולם ועלה לשלב הגמר. צוות המאמנים היה מאוד מרוצה מההתקדמות של יוגב עד שלב ה-open (התקדמות שניכרת בתוצאה) ומה שהוחלט בישיבה משותפת הוא לשים דגש על חולשותיו תוך שימור תכונותיו החזקות בענף.

היות שהחולשה העיקרית של יוגב ביחס למתחרים בגמר היא כוח תוכננה עבורו תוכנית על פני שלושה חודשים שתחזק אותו באופן משמעותי אבל לא תפגע ביתרונות שלו (כמו סיבולת לב ריאה, סיבולת שריר, מהירות, זריזות וכוח מתפרץ).

עם כוח הרצון הבלתי נלאה של יוגב והתמיכה הבלתי מתפשרת של המשפחה, החברים והמאמנים שלו, נראה כי מצפה ליוגב עתיד ורוד.
           




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */