יום רביעי, 01.12.2021 שעה 14:48

האם מתחרה האיירונמן המציא חטיף בריאות טעים?

כפיר מימון, שסיים ראשון בקטגוריית הגיל שלו באיירונמן טייוואן, אחראי לפיתוח העסקי של עסק המזון המשפחתי. החיבור הוביל ליצירת החטיף "אקסטרה"

1 תגובות |
זהו סיפורו של כפיר מימון (באדיבות המצולם)
זהו סיפורו של כפיר מימון (באדיבות המצולם)

אם אתם קוראים ותיקים של המדור, אתם ודאי זוכרים שמדי פעם אנו מביאים לכם את סיפורם של אנשי האיירונמן, אשר שינו לחלוטין את  אורח חייהם כדי לעמוד באחת מתחרויות הספורט המאתגרות והקשות ביותר בעולם.

הפעם אנו מביאים לכם את סיפורו של כפיר מימון, בן 43 יליד באר שבע, אשר מעבר להיותו אחד מהמתחרים הבכירים שלנו בישראל, הוא גם עוסק בשנים האחרונות באסטרטגיה ופיתוח עסקי בעסק המשפחתי "תבליני מימון" ו "מימונס".

כחלק מאותו עסק משפחתי, מימון היה שותף לפיתוחו של מותג חטיפי הבריאות אקסטרה, ומעניין לשמוע כיצד חייו הספורטיביים הובילו אותו בסופו של דבר לפיתוח המותג. זהו סיפורו.

מתי התחיל הרומן שלך עם הספורט?

“הספורט מלווה אותי כל חיי. זאת אחת האהבות של חיי. בילדותי הינו משחקים בשכונה במשחקי ספורט רבים: כדורגל, כדורסל, בייסבול ואפילו ארבעה מקלות – עד היום המורים לספורט שלי בבית הספר היסודי זכורים לי כדמויות משמעותיות.

כפיר מימון. האהבה לספורט החלה בגיל צעיר (באדיבות המצולם)כפיר מימון. האהבה לספורט החלה בגיל צעיר (באדיבות המצולם)

“ביום הולדת 6 קיבלתי את מחבט הטניס הראשון שלי (מחבט מעץ ש.ל) ושיחקתי טניס עד גיל 16. מגיל 16 עד 18 בעיקר התאמנתי לצבא והתגייסתי לסיירת מטכ"ל. לאחר הצבא הובלתי את קבוצת הטניס של הישוב להבים, כאשר בין לבין שיחקתי מעט סקווש והייתי רוכב שטח עם חברים בשבתות בהתחלה “דאונהיל” ובהמשך רכיבות "פרלמנט". (רוכבים 10 דק’ מדברים 10 דק' ש.ל).

איך הגעת להיות מתחרה איירונמן?

“בשנת 2014 סבתא שלי, שכל כך אהבתי, נפטרה וזה גרם לי להבין שצריך לחיות את החיים בעוצמה ובתשוקה ולא לדחות דברים. החלטתי להגשים חלום ולרוץ את מרתון ניו יורק. תוך 3 חודשים מרגע ההחלטה עמדתי על קו הזינוק בסטייטן איילנד ורצתי את מרתון ניו יורק והגשמתי את החלום. ב-2015 רצתי את מרתון אמסטרדם וב-2016 רצתי את מרתון ברלין”.

מימון מתאר כיצד תוך זמן קצר שיגעון המרתון הפך לשיגעון האיירונמן: “בכל חיי הספורטיביים אני בוחן את הגבולות שלי ומנסה לפרוץ אותם. לאחר 3 מרתונים הייתי צריך אתגר חדש, ומצאתי אותו בתחרות הסיבולת "איירונמן" שהינו טריאתלון למרחק ארוך של 3.8 ק"מ שחיה, 180 ק"מ רכיבה ומרתון – כן, והכל ברצף. את האיירונמן הראשון עשיתי בקלאגנפורט אוסטריה שנחשב "האירונמן של הישראלים" עם כ-300 משתתפים ישראלים מתוך 3000 משתתפים בסך הכול. אם אני צריך להגדיר בשתי מילים את התחרות הזו, אפשר לומר שתחרות האיירונמן הינה חוויה קשוחה אבל עוצמתית –  קו הסיום הוא פשוט התפוצצות אדירה של רגשות בבת אחת”.

מסתבר שגם לאחר המעבר ממרתון לאיירונמן, מימון היה זקוק להעלאה נוספת של הרף: “כמי שכל הזמן בוחן ופורץ גבולות, לפעמים מצליח ולפעמים לא, אבל תמיד מנסה, החלטתי להציב אתגר חדש שהיה בזמנו להתקבל לאליפות העולם באיירונמן בקונה הוואי (המונח המקצועי הוא קבלת "סלוט" ש.ל). על מנת להתקבל לאליפות העולם עליך לנצח במקום הראשון או לכל הפחות לסיים במקומות הראשונים בקבוצת הגיל שלך באחת מתחרויות האיירונמן שמתקיימות בעולם.

“בספטמבר 2019 הגשמתי את החלום, בעזרתו של המאמן שלי עדי לוי מקלאב 226, וניצחתי את איירונמן טיוואן בקבוצת הגיל שלי 40-44 וזכיתי בסלוט המיוחל. מאז בשל הקורונה, אליפות העולם נדחתה פעם ועוד פעם ועוד פעם והיא תצא בסופו של דבר לפועל רק באוקטובר 2022”.

סיים ראשון בקטגוריית הגיל שלו (באדיבות המצולם)סיים ראשון בקטגוריית הגיל שלו (באדיבות המצולם)

ספר לנו בקצרה על השגרה של מתחרה איירומן. כיצד זה בא לידי ביטוי ביומיום?

“איירונמן זו הדרך ולא רק התחרות – לקום מוקדם בבוקר וללכת לישון מוקדם בערב, בחורף שקר ובקיץ שלוהט, יום יום בצורה עקבית, 8 שעות אימון בממוצע בשבוע ועד לכ-15 שעות אימון בתקופות השיא. (איירונמן מקצוען אגב מתאמן כ-30 שעות בשבוע ש.ל). בנוסף לכל שעות האימונים יש גם להקפיד על תזונה מזינה ובריאה וכאן נכנס התזונאי הקליני צחי כנען ושיתוף הפעולה ליצירת החטיפים של אקסטרה מבית העסק המשפחתי שלנו, עליו נדבר בוודאי בהמשך”.

מאיזה שלב בחייך היית שותף לאותו עסק משפחתי?

“העסק המשפחתי מלווה אותי למעשה לכל אורך חיי. כילד הייתי הולך לחנות של סבא שלי בשוק העירוני ומגיל 13 בערך עבדנו אני ואחי ליאור בחופש הגדול במפעל. עבדנו לפני ואחרי הצבא וגם בתקופה הסטודנטיאלית”.

מתי נכנסת בפועל לעסק?

“בחיי הבוגרים כקריירה הצטרפתי לעסק המשפחתי ב-2008 כשהייתי בן 30. היה זה לאחר סיום האוניברסיטה ותקופת התמחות ועבודה בחברה ישראלית בינלאומית. המיזם הראשון שהובלתי היה ההקמה של מותג האפייה "מימונס".

בוא נדבר מעט על הקשר בין היותך מתחרה איירונמן לאותו מותג אקסטרה שהזכרת קודם לכן. הרי לא מדובר בקשר מקרי...

“חיי הספורט שלי מאז המרתון הראשון שלי בשנת 2014 התאפיינו בפציעות בעיקר בתקופות שהעומס היה עולה לשיא בסמוך לתחרות. בשנת 2019 קיבלתי המלצה ממאמן הטריאתלון דורן שפריר על צחי כנען כדיאטן קליני שמתמחה גם בתזונת ספורט. שיתוף הפעולה עם צחי הניב תוצאות הן ברמה האישית והן ברמת העסקית.

“באישי, הליווי המקצועי של צחי השיג את המטרה והביא לחיזוק הגוף וצמצום הפציעות ולהישגים בתחרויות. בעסקי צחי הינו התזונאי הקליני של אקסטרה. אקסטרה הוא מותג חטיפים בריאים וטעימים. אנשים שעוסקים בספורט עממי, חובבני ובטח מקצועי והינם בעלי מודעות גבוהה יותר לתזונה בריאה ומזינה – ואקסטרה הוא חטיף כזה”.

במה מתבטא הערך התזונתי והבריאותי של אקסטרה כחטיף?
בנקודה זו מצטרף לשיחה הדיאטן, צחי כנען: "אם שואלים אותי כדיאטן המתמחה בהרזיה, מטבוליזם ותזונת ספורט, ‘איזה מוצר היית חולם שיהיה במדף בסופרמרקט?’ אין ספק שאקסטרה הוא זה. חטיף אפוי, העשוי מדגן מלא לא מעובד, אשר מיוצר מחימום של הגרעין השלם – בצורה זו נשמרים מלוא הויטמינים והמינרלים. החטיף אגב מומלץ כארוחת ביניים טעימה, מזינה ודלת קלוריות".

מימון והחטיף המדובר על המדפים (יח"צ אקסטרה)מימון והחטיף המדובר על המדפים (יח"צ אקסטרה)

מימון מוסיף על דבריו של כנען: “כספורטאי וכאב לארבעה ילדים, חשובה לי התזונה שלי ושל ילדיי. אקסטרה הוא החטיף האולטימטיבי ואני מתיר אותו לילדיי בלי גבול! הוא עשוי פחמימה מורכבת של דגן מלא כגון אורז חום מלא לעיתים בתוספת צ'יה, קינואה, כוסמת, עדשים שחורות, שעועית מש שעשירים גם בחלבון. בשונה מחטיפי צ'יפס פופולארים שעוברים טיגון ועתירי שמן צמחי (30% מהמוצר שמן ש.ל) - אקסטרה הינו חטיף אפוי עם שמן זית כתית מעולה ומכיל מחצית מכמות השומן בהשוואה לצ'יפס תפו"א לדוגמה. אקסטרה עשיר בסיבים תזונתיים שתורם לתחושת השובע, עשוי מרכיבים טבעיים בלבד וללא חומרים משמרים”.

אתה נשאל ודאי לא מעט על האם אלמנט הבריאות הוא על חשבון אלמנט הטעם

“זה נכון, היה כאן אתגר, שכן בריאות לא תמיד הולכת עם טעים, אבל בסופו של יום אקסטרה הוא מאוד מאוד טעים. אקסטרה מיוצר בטכנולוגיה ייחודית שמאפשרת לייצר צ'יפס קריספי בטירוף מאורז חום מלא ע"י חימום הגרעין השלם, בשונה מצ'יפס פריכיות אחרים שמייצרים מקמחים שעברו עיבוד ובישול. אקסטרה מגיע בטעמים כגון ברביקיו, מלח ים, פפריקה וצ'ילי והוא התקבל באהבה ע"י הצרכנים – זה הסיפוק שלנו בעבודה. כשאתה פוגש חבר או חברה והם אומרים לך: "אקסטרה זה אתה? וואלה אחלה מוצר, ממש טעים!" זה סיפוק גדול”.

לסיום, מה אנחנו יכולים ללמוד מהשקתו של המותג לאסטרטגיה הכוללת של החברה?

אקסטרה הוקם מתוך צורך בחטיף טעים ובריא. אנחנו במשפחת מימון שואפים להעניק לצרכנים מוצרים טעימים, איכותיים ובעלי ערך מוסף. מוצרים שירגשו את הצרכנים – אנחנו כל הזמן שואפים לצמוח ולהתפתח. הדור הראשון והשני של משפחת מימון עסקו בתבלינים משנת 1922 (בשנה הבאה יחגגו 100 שנות תבליני מימון ש.ל) והדור הצעיר ממשיך לפתח את העסק עם הכניסה לפני 11 שנים לקטגוריית האפייה עם המותג “מימונס” ולפני שנה עם מותג מוצרי הבריאות אקסטרה.

“אקסטרה הוא תוצר של עבודה שנמשכה שנתיים שכללה לימוד קטגוריית הפריכיות והחטיפים, אפיון המוצרים, טעימות אינסופיות ופיתוח 31 מוצרים טעימים ובריאים. השם אקסטרה נבחר כדי להעביר את המסר שאנחנו רוצים לתת "אקסטרה" לצרכנים, לתת להם ערך מוסף. אותו ערך המוסף של אקסטרה הוא כאמור שלא צריך להתפשר על הטעם וחווית הטעם בשביל מוצר בריא”.

אסור לפספס
נגןמה קרה לשאקיל אחרי ששתה קפה עצמתי במיוחד
שאקיל שתה קפה חזק נורא ואז קרה הדבר הבא
נגןזה ההרכב המפחיד של ניוקאסל בעונה הבאה?
זה ההרכב המפחיד של ניוקאסל בעונה הבאה?
נגןשיא: דומינו דגני הבוקר הכי ארוך אי פעם!
שיא: דומינו דגני הבוקר הכי ארוך אי פעם!
נגןקורל מגזימה עם הקישוטים: סרג'י חוגג 30
קורל מגזימה עם הקישוטים: סרג'י חוגג 30