יום חמישי, 18.12.2025 שעה 01:19
ליגה ספרדית 25-26
4320-4917ברצלונה1
3916-3417ריאל מדריד2
3513-3115ויאריאל3
3416-3017אתלטיקו מדריד4
3016-2016אספניול5
2519-2516בטיס6
2322-1517אתלטיק בילבאו7
2219-2016סלטה ויגו8
2024-2416סביליה9
2018-1316חטאפה10
1920-1916אלצ'ה11
1817-1416אלאבס12
1816-1316ראיו וייקאנו13
1723-1816מיורקה14
1624-2016ריאל סוסיאדד15
1520-1416אוססונה16
1525-1516ולנסיה17
1530-1516ג'ירונה18
1026-716אוביידו19
928-1615לבאנטה20

ברצלונה ביטלה את הגעתה ליפן וטוענת להונאה

תפנית דרמטית ולא צפויה: המשחק שתוכנן מול ויסל קובה בוטל עקב הפרת החוזה, כשהתשלום שסוכם עליו לא הועבר. במקום, השחקנים נאלצו לקיים אימון כפול

|
לבנדובסקי ולאמין ימאל (IMAGO)
לבנדובסקי ולאמין ימאל (IMAGO)

פחות מיממה לפני העלייה למטוס, ברצלונה ביטלה את הנסיעה ליפן במסגרת מסע המשחקים האסייתי שלה, והצביעה על "הפרה חמורה של חוזה" מצד המארגן המקומי. המועדון הודיע כי במקום לטוס לטוקיו לקראת משחק הידידות מול ויסל קובה ביום ראשון (בשעה 12:00 שעון ספרד), השחקנים יקיימו אימון כפול במתחם האמונים.

בהודעה הרשמית של ברצלונה נכתב: "המועדון נאלץ לבטל את השתתפותו במשחק שתוכנן ליום ראשון הקרוב ביפן, בשל הפרה חמורה של החוזה מצד המארגנים. עם זאת, המועדון שוקל כעת התאמה מחדש של החלק הדרום-קוריאני של סיור הקיץ, שכולל שני משחקים מול סיאול FC (31 ביולי) ודאיגו FC (4 באוגוסט), בכפוף לעמידה בתנאים שנקבעו מראש. ברצלונה מצרה על האירוע ועל השפעתו על קהילת האוהדים הגדולה של בארסה ביפן".

ההודעה נמסרה זמן קצר לאחר מסיבת העיתונאים של מרקוס רשפורד, שהוצג כשחקן החדש של ברצלונה. בעודם חוגגים את ההחתמה, נפלה הפצצה, הטור האסייתי כולו בספק, ובעיקר החלק היפני, שמסתמן כהפסד משמעותי גם מהבחינה הכלכלית: ברצלונה תכננה להרוויח לפחות 15 מיליון אירו מהסיור, סכום שיכול היה לטפס עד 20 מיליון על בסיס בונוסים.

מרקוס רשפורד (הטוויטר של ברצלונה)מרקוס רשפורד (הטוויטר של ברצלונה)

לפי הדיווחים בספרד, המארגן של המשחק ביפן לא העביר את מלוא התשלום עליו סוכם מראש. רק חלק מהסכום הועבר בפועל. ההחלטה לא הגיעה רק ממנהלי המועדון, גם המאמן האנזי פליק תמך בביטול.

המארגנים הקוריאנים: "לא ביפן, כן אצלנו"

בעקבות ההודעה הדרמטית, חברת D-DRIVE, המארגנת את סיור הקיץ של ברצלונה באסיה, פרסמה תגובה רשמית לתקשורת, בה היא מטילה את האשמה על קבוצת יאסודה היפנית, נותנת החסות של ריאל סוסיאדד, שהייתה אמורה לארגן את המשחק בטוקיו בשיתוף פעולה. מנכ"ל D-DRIVE, סאול האם, כתב: "המשחק בין ויסל קובה לברצלונה, שבוטל זה עתה, הוצע במקור על ידי קבוצת יאסודה. היום היינו אמורים לקבל את מלוא התשלום, אך הכספים לא הגיעו. במקום זאת, קבוצת יאסודה שלחה מסמכים מזויפים ולא תקפים, תוך ניסיון להונות אותנו בכך שטענו שהתשלום כבר בוצע".

לדבריו, ברצלונה קיבלה החלטה נכונה ואחראית: "בשל ההתנהלות ההונאתית של יאסודה, נפגעה גם תדמית הציבורית של ראקוטן, והנזק ברור. ננקוט צעדים משפטיים נגד הגורמים היפנים האחראים. מנגד, בקוריאה הדרומית כל ההכנות הושלמו והתשלומים הועברו – למעט הוצאות טיסה. אנו מתחייבים לקיים את שאר הסיור ולספק לאוהדים בקוריאה חוויה בלתי נשכחת".

שחקני ברצלונה (IMAGO)שחקני ברצלונה (IMAGO)

השחקנים קיבלו הודעה מיידית: מתכוננים לאימונים

השחקנים קיבלו את הבשורה על ביטול הטיסה ליפן דקות ספורות לפני פרסום ההודעה הרשמית. במקום לטוס, חזרו למתכונת אימונים מלאה תחת האנזי פליק, כולל אימון כפול בעיר הספורט של המועדון. המאמן, שמחפש יציבות והכנה שקטה לקראת העונה, הוא ככל הנראה אחד המרוויחים מהסיטואציה הלא צפויה הזו.

כעת נותר לראות האם ברצלונה תמריא לקוריאה הדרומית כמתוכנן לקראת שני המשחקים שנותרו בלוח הזמנים, או שמא גם הם יבוטלו אם המארגנים לא יעמדו בכל ההתחייבויות. מה שבטוח, סיור הקיץ של בארסה קיבל טוויסט דרמטי ובלתי צפוי, כמו שרק בברצלונה יודעים לייצר.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */