יום שבת, 06.12.2025 שעה 08:36
מור רכס

הקיסר האמיתי

בדור שבו הכוכבים הנוצצים הולכים שולל אחרי הכסף הגדול עדיין אפשר למצוא יחידי סגולה שנשארים נאמנים לסמל. פרנצ'סקו טוטי הוא ללא ספק הגדול מכולם

קשה להאמין שרוב חובבי הכדורגל ברחבי העולם יזהו את התאריך היום כתאריך מיוחד, בבירת איטליה, רומא, לעומת זאת, חוגגים את ה-28/3 כאילו אין מחר. למה אתם שואלים? בדיוק היום לפני 20 שנה, עלה לראשונה נער צעיר העונה לשם פרנצ'סקו טוטי לקבוצת הבוגרים ולבש לראשונה את מדי הג'יאלורוסי.

אומנם הנער בן ה-16 לא השאיר את חותמו באותו משחק מול ברשיה, אך לאחר שני עשורים בדיוק, אפשר להצהיר בקולי קולות - פרנצ'סקו טוטי הפך לקיסר האמיתי של עולם הכדורגל. נכון, אומנם היום ליונל מסי וכריסטיאנו רונאלדו ממשיכים לגנוב את מרבית הכותרות והמחמאות בעקבות קרב הטיטאנים הבלתי נגמר ביניהם, אך עם כל הכבוד לפרעוש ויריבו הפורטוגלי, שניהם יכולים ללמוד הרבה מאוד מאגדת הכדורגל הרומאית.

נכון שאל קפיטנו, שיאן שערי רומא עם 226 כיבושים, זכה בשלושה גביעים, באליפות איטליה וכמובן באליפות העולם, אך גדולתו נמדדת לא בגלל בקריירה המפוארת ולא בגלל התארים הרבים, אלא בגלל תכונה אחת שכבר מזמן נשכחה במחוזותינו - נאמנות. בימים בהם הכסף הגדול של האוליגרכים והשייחים קונה כמעט כל דבר שזז, יחידי סגולה כמו הקיסר הם בהחלט זן נדיר שהולך ונעלם.

טוטי. מציל את העונה (רויטרס) (ONE)
איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש הזה (רויטרס)
 

נכון, אף אחד לא יכול לערער על נאמנותם של שחקנים כמו צ'אבי, אנדרס אינייסטה וקרלס פויול מברצלונה וקשה להאמין שמישהו יעז לפקפק בלואליות של ראיין גיגס ופול סקולס מהשדים האדומים אך להבדיל מאלו שכמעט בכל מהלך הקריירה התענגו על הקצפת של אירופה, טוטי נשאר כל חייו בקבוצה בינונית פלוס שזכתה באליפות אחת בלבד בשלושים השנה האחרונות.

אם פעם המועדונים הגדולים ידעו לתת כבוד לסמלים האדירים, בשנים האחרונות אגדות כדורגל כמו אלסנדרו דל פיירו מיובנטוס וראול מריאל מדריד נזרקו בבושת פנים ולא קיבלו את הכבוד המינימלי של לסיים את הקריירה המפוארת בקבוצתם האהובה. תוסיפו לכך את העובדה שהיום כמעט כל שחקן שקורע זוג נעליים מיד מחפש את הכסף הגדול ואת הפרסום ותקבלו את עולם הכדורגל החדש - עולם שבו המזומנים והתהילה תמיד יגברו על הנאמנות לסמל ולקהל.

בעולם חומרני שכזה אנו צריכים להסתכל בגאווה על הקיסר הרומאי שהיום חוגג 20 שנות נאמנות לקבוצת נעוריו, להסתכל ופשוט להודות שקיימים עוד שחקנים מסוגו. 

שתי אגדות דשא שלא זכו לחגוג 20 בקבוצתם  (רויטרס)
שתי אגדות דשא שלא זכו לחגוג 20 בקבוצתם (רויטרס)
 

הכתוב הינו טור דעה




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתיתספורט אחר חדשות
טניס
גלישת גלים
בריאות וכושר
האזור המוטורי
כדוריד
כדורעף
כדורשת
ג'ודו
שייט
גלישת רוח
אופניים
אתלטיקה/התעמלות
שחייה
טאקוונדו / אגרוף
ספורט אמריקני / NFL
ספורט בקהילה
ענפי ספורט אילת
התאחדות בתי הספר
המשחקים הפראלימפיים
ONE CHAMPIONSHIP