רוסו עשוי לעזוב את ישראל ולעבור לספליט
פרסום ראשון: הקשר הקרואטי צפוי לחזור לקבוצת נעוריו כדי לסיים בה את הקריירה. המנהל הספורטיבי של היידוק: "אנשים מהמועדון כבר דיברו עם רוסו"
אביטל אקו
|

ג'ובאני רוסו. בדרך לקבוצת נעוריו?
פרסום ראשון: ג'ובאני רוסו, קשרה של מכבי ת"א בעונה החולפת, מחוזר על-ידי היידוק ספליט הקרואטית וצפוי לעבור אליה לקראת העונה הבאה.
טומיסלאב ארצג, "טומי", ששיחק בעבר בהפועל פתח-תקוה ומשמש כיום כמנהל הספורטיבי של היידוק, אמר ל-ONE: "אנשים מהמועדון כבר דיברו עם רוסו על האפשרות שיחזור לקרואטיה ולהיידוק ספליט.
"זה תלוי במצבו הבריאותי שלו, נשמח שהוא יסיים כאן את הקריירה, באותו מקום שהוא התחיל את הקריירה". בפני רוסו בן ה-35 שהחל את הקריירה בהיידוק, ישנה גם אפשרות לחזור לשחק במדי מכבי חיפה.
מאמן הירוקים, רוני לוי, היה רוצה לראות את רוסו חוזר לכרמל, אבל בינתיים נראה שהשחקן קרוב יותר לחזרה לקבוצת נעוריו.
"הבאתו של ג'ובאני רוסו זה משהו שיענקל'ה שחר בהתחלה לא רצה לשמוע ממנו", אמר לוי, "אבל אני מאוד רוצה אותו, אני יושב ליענקל'ה על הגרון כדי להביא את ג'ובאני.
"הוא יכול מאוד לעזור לנו וחשוב שיהיה במכבי חיפה. אני מאמין שבסוף אשכנע את יענקל'ה. בהתחלה לא היה בא לו בכלל אבל עכשיו הוא מקבל את זה וזה טבעי".
5 אליפויות וגביע בישראל
ג'ובאני רוסו הובא לישראל בעונת 1996/97 היישר להפועל באר-שבע על ידי אלי גוטמן, שאימן את הקבוצה מבירת הנגב באותה התקופה. הקרואטי הוביל את ב"ש לזכיה בגביע המדינה והתחנה הבא שלו בארץ היתה הפועל חיפה, אליה עבר בעקבות גוטמן.
 |
| רוני לוי. רוצה את ג'ובאני רוסו במכבי חיפה |
בעזרתם של השניים, האדומים מהכרמל זכו באליפות היחידה בהסטוריה של המועדון ב-1999. לאחר 3 עונות בקבוצה, עבר גוטמן לבית"ר ירושלים ושוב רוסו עבר אחריו. אחרי עונה בלתי מוצלחת בבית"ר, בחר רוסו לחזור לחיפה, אלא שהפעם למכבי.
רוסו נקלט היטב בקבוצה ושיתף פעולה עם יוסי בניון ואיגביני יעקובו. לאחר שהאחרונים עברו לאירופה, הפך רוסו לאחד מכוכביה הגדולים של הקבוצה. בעקבות יכולתו הגבוהה במדי מכבי חיפה, לרבות הופעה מרשימה בליגת האלופות בעונת 2002/2003 שכללה ניצחונות על מנצ'סטר יונייטד ועל אולימפיאקוס, החליט מאמן קרואטיה דאז, אוטו באריץ', לזמנו לנבחרת.
 |
| ג'ובאני רוסו. יחזור לקרואטיה? |
לשיא הקריירה הבינלאומית שלו, הגיע רוסו ביורו 2004, אז זכה למחמאות רבות על הופעתו בטורניר, בסיומו הודיע רוסו על פרישה ממשחקים בינלאומיים. בעונת 2004/05 היה רוסו מושבת רוב העונה עקב פציעה קשה. למרות זאת זכתה חיפה באליפות הליגה, כאשר את מקומו של רוסו באגף ימין מילא גוסטבו בוקולי.
במאי 2005, לאחר 4 עונות מוצלחות ו-3 אליפויות בירוק, החליט רוסו לעזוב את מכבי חיפה וחתם לשנתיים במכבי ת"א כחלק מפרוייקט הגלאקטיקוס שנבנה בקרית-שלום. למרות עונה מאכזבת בצהוב, הקרואטי נשאר לעונה נוספת, בסיומה הפך לשחקן חופשי.
כל הזכויות שמורות 2026-1999 © סיטינט בע"מ
/* LAST / NEXT ROUNDs */