יום שישי, 19.12.2025 שעה 17:27

גדול השוערים יעקב חודורוב הלך לעולמו

בגיל 79 ולאחר מחלה ממושכת נפטר אחד מגדולי השוערים בארץ, שהוביל את הנבחרת ואת הפועל ת"א בהופעות בלתי נשכחות. הוא יובא למנוחות מחר ב-13:00

|
יעקב חודורוב ז
יעקב חודורוב ז"ל. נפטר בגיל 79
אחד מגדולי השוערים בכדורגל הישראלי, יעקב חודורוב, הלך הבוקר (ראשון) לעולמו בגיל 79.

השוער הגדול נפטר לפנות בוקר לאחר שנאבק תקופה ממושכת במחלה קשה ויובא למנוחות מחר ב-13:00 בבית העלמין הישן בראשון-לציון.

חודורוב נולד ב-16 ביוני 1927 לזוג חלוצים שהגיעו מרוסיה בעלייה השלישית בראשון-לציון. השוער נולד עם פגם ברגליו, אך למרות זאת, היה ספורטאי מעולה. הוא החל את הקריירה שלו ב-1946 במכבי ראשון-לציון ועבר כעבור זמן קצר ליריבה העירונית.

לאחר שעמד בשערה של הקבוצה הצנועה שהדיחה את הפועל ת"א בחצי גמר גביע ארץ-ישראל, הוא הצטרף לשורות הקבוצה הבכירה, איתה זכה באליפות בשנת 1957 ובגביע המדינה כעבור 3 שנים, והפך לאחד מסמליה.

השוער האגדי הגיע להישג נהדר נוסף לאחר שסייע להפועל רמת-גן לעלות לליגה הלאומית ב-1963 ולזכות באליפות היסטורית כעבור שנה.

השוער עמד 31 פעמים בשער נבחרת ישראל כולל בניצחון ההיסטורי בבלגרד 1:2 על יוגוסלביה במוקדמות המשחקים האולימפיים. 23 דקות עוד נותרו לסיום המשחק לאחר שרפי לוי הבקיע את השער השני", סיפר בעבר חודורוב על המשחק", "הדקות נראו כנצח היוגוסלבים פשוט לא הירפו מן הלחץ. הכדורים שרקו סביבי וההגנה נאבקה עד כלות הנשימה".


יעקב חודורוב מפגין את ביצועיו בשער נבחרת ישראל במשחק מול ברה"מ
יעקב חודורוב מפגין את ביצועיו בשער נבחרת ישראל במשחק מול ברה"מ

המשחק המפורסם ביותר של חודורוב היה מול ווילס בקארדיף ב-1958 במהלכו נפצע, המשיך לשחק עם אף שבור ועצר 150 בעיטות. לאחר המשחק, הוא נבחר לאחד מחמשת השוערים הטובים בעולם.

"מן הפגיעה ועד לרגע שבו התעוררתי בבית החולים, בקארדיף, לאחר הניתוח אינני זוכר דבר", הוא סיפר לאחר המשחק.


יעקב חודורוב. גדול השוערים של ישראל
יעקב חודורוב. גדול השוערים של ישראל
השוער האגדי הדהים את 30 אלף הצופים בניניאן-פארק עם זינוקים נהדרים ועם שליטה מוחלטת בכדורי הגובה מול כוכב הנבחרת הוולשית, ג'ון צ'ארלס.

אגב, לאחר שהתעורר בבית-החולים הוא נתקף חרדה כששמע על התרסקות מטוסה של מנצ'סטר יונייטד. חודורוב חשש בתחילה שמדובר בהתרסקותו של מטוס הנבחרת, ששבה ממווילס.

הופעה היסטורית נוספת שלו היתה בברית-המועצות במשחק הבלתי נשכח ב-1956. במשחק הגומלין באצטדיון רמת-גן הוא שבר את ידו וסירב לעזוב את המגרש.

חודורוב פרש ממשחק פעיל ב-1965 לאחר שלכל אורך הקריירה שלו הוא עבד למחייתו כמסגר וכעובד בחברת "מקורות". "חולצה עם סמל היתה השכר היחיד שלי", הוא סיפר על הקריירה שלו.

לאחר פרישתו, הוא התמנה למאמן הפועל חולון אותה העלה לליגה הלאומית, אבל ויתר על האימון לאחר עונה אחת.

בשנים האחרונות הוא היה נשיא הכבוד של קבוצת שיכון ותיקים רמת-גן, שהעפילה לליגה ב'.

חודורוב זכה בפרס ישראל ביום העצמאות האחרון.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */