יום שבת, 11.04.2026 שעה 17:02

מונדיאל 2006: הדרמות, התוצאות והזוכה

אין לכם סבלנות לחכות עד ל-9 ביולי? קבלו את תוצאות המשחקים, העולות, ההפתעות, הכובשים וכמובן את התשובה לשאלה הגדולה: מי יניף את גביע העולם?

|
קנאברו. יניף את הגביע? (רויטרס)
קנאברו. יניף את הגביע? (רויטרס)
ב-9 ביולי 2006, עוד חודש וחצי, בסביבות השעה 23:00 (אם לא תהיה הארכה), זה יקרה. קפטן הנבחרת המנצחת יעלה על הדוכן בברלין כדי לקבל לידיו את הגביע המוזהב, דקות אחדות אחרי שהנבחרת שלו הפכה לאלופת העולם החדשה.

מי זה יהיה? שאלה מצוינת, אבל בדיוק בגלל זה אנחנו כאן. כמו כל אוהדי הכדורגל, במיוחד בישראל, אין לנו הרבה סבלנות לחכות עד לאחר משחק הגמר. בעצם, בשביל מה בכלל לחכות אם אפשר לנחש עכשיו?

מי יעלה לשמינית-הגמר? מי יעוף הביתה כבר אחרי שלב הבתים? מי יהיה מלך השערים? מי יאכזב? מי יפתיע? מי יורחק? מי יהפוך לאוייב האומה ומי ייגע בסוף בגביע הנכסף? כל התשובות לפניכם, ואל תגידו שלא אמרנו לכם שזה יקרה. מונדיאל 2006, כל התוצאות, רגע אחד לפני כולם...

גרמניה מזעזעת אבל מעפילה

9 ביוני, מינכן, 19:00 שעון ישראל, גרמניה המארחת מתייצבת למשחק הפתיחה מול קוסטה ריקה. יורגן קלינסמן טרח לחזור בזמן מארה"ב כדי להיות על הקווים לפני שריקת הפתיחה, יינס להמן המבוהל בשער, אוליבר קאן יושב על הספסל ואת נשיפותיו בעורף של שוער ארסנל אפשר לשמוע עד תל-אביב. גרמניה מציגה משחק מזעזע אבל מנצחת 0:2 בסיום, קלינסמן מודה לאלוהים ולפיפ"א שסידרה לו כזאת הגרלה נוחה והולך לנוח עם 3 נקודות.

מאוחר יותר באותו ערב תהיה זאת פולין שתרשום ניצחון על אקוואדור, רגע לפני המפגש עם גרמניה. כשגרמניה פוגשת את פולין זה נגמר בכניעה ללא קרב, את זה כולם יודעים, ואחרי עוד ניצחון, הפעם על אקוואדור, קלינסמן יעלה לשמינית-הגמר מהמקום הראשון, פולין תסיים שנייה בבית 1.

וויין רוני יראה את משחק הפתיחה של אנגליה בבית 2, ב-10 ביוני מול פרגוואי, מהיציע. חלוץ מנצ'סטר יונייטד לא יחלים בזמן, אבל הוא לא יצטער על זה. מייקל אואן ופיטר קראוץ' הענק יפתחו בחוד של אריקסון, ויתרכזו במשך 90 דקות בניסיונות לצאת ללא פגע מהמשחק נגד שחקני פרגוואי האגרסיביים. שער של בקהאם בבעיטה חופשית ועוד נגיחה של קראוץ' יספיקו ל-0:2, אותה תוצאה בדיוק בה תנצח שבדיה את טרינידד באותו ערב.



האנגלים יתנו הצגה מול טרינידד במשחק השני, ינצחו גם את שבדיה בדרבי של אריקסון ויעלו מהמקום הראשון בבית עם הר של ציפיות, כרגיל, וביטחון מלא שהפעם הם הולכים עד הסוף. שבדיה תהיה העולה השנייה מבית 2.

הולנד הולכת הביתה מוקדם מהצפוי

ארגנטינה, הולנד, סרביה וחוף השנהב – זאת הסיבה שבית 3 קיבל את הכינוי "בית המוות", ואפשר בהחלט להבין למה. אז מי ישרוד את הבית המשוגע ומי יילך הביתה כבר אחרי שלושה משחקים? ב-10 ביוני ייצאו משחקי בית 3 לדרך עם המפגש בין ארגנטינה לחוף השנהב של דרוגבה, זה יהיה מעניין וזה ייגמר ב-2:3 לארגנטינה, שתעשה צעד חשוב בדרך לשלב הבא. למחרת תפגוש הולנד את סרביה, ההולנדים לא יסתדרו עם הגנת הברזל של הסרבים, שאף יפתיעו עם 0:1 קטן בדקות הסיום.


ארגנטינה וסרביה ייפרדו בתיקו, כמו גם חוף השנהב והסרבים. המשחק הגדול של הבית, ואולי של השלב המוקדם כולו, יפגיש את הולנד וארגנטינה. ההולנדים יהיו חייבים ניצחון כדי לעלות לשלב הבא, לריקלמה וחבריו יספיק תיקו. הכתומים ייצאו להתקפה, אבל ישכחו להגן ויחזרו הביתה כבר אחרי השלב המוקדם עם עוד הפסד – ארגנטינה תעלה מהמקום הראשון, סרביה תצטרף לשמינית-הגמר מהמקום השני.

איזה כיף לפורטוגל

לעומת בית 3 אין ספק שבית 4 הוא המשעמם ביותר בטורניר. איך הגיעו בפיפ"א למצב כזה לא ברור, אבל מי שיהנה מכל זה זאת פורטוגל, שבלי יותר מדי מאמץ תעלה לשמינית-הגמר מהמקום הראשון עם ניצחונות על אנגולה ואיראן ותיקו מול מכסיקו, שתעלה מהמקום השני בגלל הפרש שערים נחות.

בית 5, שגם הוא יכול להיחשב כ"בית מוות" בפני עצמו, יפגיש את איטליה, צ'כיה, גאנה וארה"ב. האיטלקים של מרצ'לו ליפי ישכחו מכל הצרות מבית, כן שחיתויות, לא שחיתויות ויתנו סיבוב ראשון גדול עם שלושה ניצחונות, כולל על הצ'כים, ויעלו מהמקום הראשון בבית. הקרב על המקום השני יהיה קשה, אבל בסופו של דבר פאבל נדבד וחבריו יעשו את זה וישלחו הביתה את שלושת הישראלים של גאנה ואת ארה"ב.

אלופת העולם ברזיל לא תתקשה בשלב המוקדם, וגם היא תעלה לשמינית-הגמר עם מאזן מושלם של 9 נקודות אחרי ניצחונות על קרואטיה, אוסטרליה ויפן. גם בבית 6 עיקר הקרב ייערך על המקום השני והזכות לפגוש את האיטלקים בשמינית-הגמר, ובסופו של דבר הכבוד ייפול בחלקה של קרואטיה, שתנצח את אוסטרליה במשחק המכריע ב-22 ביוני.



אחרי סיוט המונדיאל הקודם, צרפת תגיע לגרמניה עם רצון להוכיח שעוד נשאר משהו ברגליים של דור הזהב שלה, שאחרי שכבר פרשו מהמדים הלאומיים חזרו לקמפיין אחרון בראשותו של זינאדין זידאן. צרפת תפתח את שלב הבתים עם תיקו מול שוייץ, אבל תתאושש ותעלה מהמקום הראשון בזכות ניצחונות על דרום קוריאה וטוגו.

השוייצרים, שכזכור העפילו למונדיאל בזכות הפרש שערים טוב יותר משל ישראל, ימשיכו לשמינית-הגמר מהמקום השני, הרבה בגלל הגרלה נוחה. הקוריאנים יחפשו את הקהל האדיר שסחב אותם לחצי-הגמר במונדיאל הקודם ואת השופט האקוואדורי ששפט מול איטליה, אבל לא אלה ולא זה יהיו באזור כדי לעזור.

הבית האחרון יפגיש את ספרד, אוקראינה, תוניסיה וערב הסעודית. הספרדים יפתחו את הטורניר בניצחון גדול על אוקראינה וימשיכו בעוד שני ניצחונות קלים בדרך למקום הראשון. אנדריי שבצ'נקו וחבריו יתאוששו מההפסד לספרד ויצליחו לעלות לשמינית-הגמר מהמקום השני.



זהו, תם השלב המוקדם ואנחנו נשארנו עם שמונה משחקים מרתקים בשמינית-הגמר, תעיפו מבט על הרשימה ותודו שזה מעורר תיאבון.

גרמניה – שבדיה.
אנגליה – פולין.
ארגנטינה – מכסיקו.
פורטוגל – סרביה.
איטליה – קרואטיה.
ברזיל – צ'כיה.
צרפת – אוקריאנה.
ספרד – שוייץ.

אוליבר קאן במקום להמן המוצהב

ב-24 ביוני תחל גרמניה את משחקי רבע-הגמר במינכן, הקהל המקומי ייצא מגדרו, לא ברור אם זה יעזור לחניכיו של קלינסמן מול השבדים או רק ילחיץ אותם. לארסון ואיברהימוביץ' יעשו הכל כדי להפתיע את ההגנה הגרמנית, אבל קאן, שיעלה למשחק בגלל צבירת צהובים של להמן, ייתן משחק גדול וישאיר את הגרמנים במשחק עד לשער הניצחון של מירוסלאב קלוסה. 0:1 גרמניה בדרך לרבע-הגמר.

אנגליה, שמכירה היטב את פולין, תיתן עוד משחק גדול בשמינית-הגמר, וצמד של מייקל אואן יעניק לה את הניצחון ואת הכרטיס לרבע-הגמר. האוהדים האנגלים ישתוללו משמחה, ובלונדון כבר יכינו את מצעדי הניצחון – הגביע חוזר הביתה?


מכסיקו תנסה לעשות חיים קשים לארגנטינה, אבל זה לא יילך. הדו קרב האמריקני היחיד בשמינית-הגמר יסתיים בניצחון של מסי, שיחזור לשחק ויוביל את התכולים לבנים אל בין 8 הגדולות בטורניר. הגנת הברזל של סרביה תעשה זאת שוב – פורטוגל תתקוף במשך 120 דקות בלי תוצאות, והסרבים יפתיעו עם כרטיס לרבע-הגמר אחרי ניצחון בפנדלים.

לוקה טוני, המפציץ האיטלקי, לא יעצור בשמינית-הגמר, ועוד צמד שלו מול קרואטיה יעלה את האזורי לרבע-הגמר ואותו למקום הראשון בטבלת מלך השערים בטורניר.

פאבל נדבד פורץ בבכי

התמונות שייחרטו בזיכרון של כולם משלב שמינית-הגמר יהיו משריקת הסיום של שמינית-הגמר בין ברזיל לצ'כיה. הצ'כים יתנו משחק גדול ואף יעלו ליתרון, אבל החבורה של רונאלדיניו לא תתייאש ותחזור למשחק, שיסתיים בדקה ה-90 עם 2:3 לברזיל. פאבל נדבד, שיידע שזאת הופעת הסיום שלו במדים הצ'כים, יפרוץ בבכי שירגש מיליונים, אבל זה יהיה סוף דרכה של צ'כיה במונדיאל.


תיירי הנרי, שלא יכבוש בשלב המוקדם, יתאושש מטראומת ההפסד בגמר ליגת האלופות רק בשמינית-הגמר, וצמד שלו מול עוד אחד של שבצ'נקו ישלחו את צרפת לרבע-הגמר ואת אוקריאנה הביתה. ספרד תצליח להתגבר על החוסן השוייצרי ותעפיל גם היא אל בין שמונה האחרונות בטורניר.

תם ונשלם שלב שמינית-הגמר ואנחנו נותרנו עם 8 נבחרות בלבד, שיבוץ המשחקים של פיפ"א משאיר אותנו בשלב הזה עם ארבעת המשחקים הבאים:

גרמניה – ארגנטינה.
איטליה – צרפת.
אנגליה – סרביה.
ברזיל – ספרד.

כלום כבר לא יעזור לגרמניה

30 ביוני, ברלין, המארחת גרמניה, שעד כה לא הרשימה באף משחק אבל בכל זאת הגיעה לרבע-הגמר, פותחת את שלב 8 הגדולות מול ארגנטינה. הפעם, כלום לא יעזור לגרמנים, גם לא הקהל התומך. ארגנטינה תיתן משחק גדול שיסתיים בניצחון מזהיר של 1:3 (גרמניה תצמק בדקות הסיום) ועם כרטיס לחצי-הגמר. הגרמנים יילכו להילחם אחד בשני, קאן יכתוב ספר "איך הפסדנו בגלל להמאן", וקלינסמן יעלה על המטוס הראשון לארה"ב.


"שעת הנקמה", זאת הכותרת שאיתה בחר ה"גאזטה דלה ספורט" האיטלקי לצאת בבוקר המשחק מול צרפת. איטליה לא שכחה את ההפסד המרגיז בגמר היורו, הפעם זה ייגמר אחרת, לוקה טוני יתחיל, אלסנדרו דל-פיירו יסיים וישכיח את ההחמצות הנוראיות מפורטוגל. איטליה בחצי-הגמר, זידאן ייפרד מהמגרשים באופן סופי.

האנגלים התכוננו למלחמה מול הסרבים, שהבהירו במהלך הטורניר שמי שרוצה לכבוש נגדם יצטרך לירוק דם. לאנגלים זה ייקח בדיוק 4 דקות, השער המוקדם ישבש את כל תכנית המשחק הסרבית, אבל ללאמפרד, שיסיים עם צמד, זה לא ישנה הרבה. 0:3 ואנגליה באקסטזה בדרך לחצי-הגמר.

רונאלדיניו יעלה לרבע-הגמר מול חבריו לברצלונה עם הרבה ביטחון עצמי, הספרדים לא ממש יאמינו בעצמם, אבל אנחנו נקבל משחק גדול בפרנקפורט שיסתיים ב-2:2 מרתק אחרי 90 דקות. רונאלדו יעשה 2:3 בהארכה אבל ספרד תשווה ותנצח בפנדלים בדרך לחצי-הגמר. מיליונים בברזיל ינגבו את הדמעות, אבל הם יאלצו לחכות עם התואר השישי לפחות עוד 4 שנים.

ארגנטינה מול איטליה, אנגליה מול ספרד – קבלו את משחקי חצי-הגמר במונדיאל 2006.

איטליה נוקמת בארגנטינה

אחרי שנקמו בצרפתים על ההפסד ביורו, יתפנו האיטלקים לסגור חשבון עם ארגנטינה, שהעיפה אותם הביתה אי שם במונדיאל הביתי ב-1990 באותו יום בנאפולי, כשהקהל המקומי נקרע בין אהבתו לנבחרת לבין הערצתו לאחד, דייגו ארמנדו מראדונה. הפעם לקהל האיטלקי לא תהיינה התלבטויות, וגם לא לשחקנים. 1:2 לאיטלקים והם בגמר המונדיאל, לראשונה מאז ארה"ב 1994.


ספרד תגיע לחצי-הגמר שיכורת ניצחון אחרי הדרמה מול ברזיל, אנגליה תגיע כשמדינה שלמה בטירוף, והטירוף לא יסתיים כאן. עוד ניצחון, הפעם 0:2 על הספרדים המותשים, יעלה את אנגליה לגמר ויציב אותה רק 90 דקות מגביע עולמי שני, 40 שנה אחרי ההוא מ-1966.

זה שוב קרה לבקהאם

9 ביולי, ברלין, 23:00 (לא היתה הארכה), הכל מוכן לטקס. הנבחרת המפסידה, עם הרבה דמעות בעיניים, פוסעת בקושי כדי לקבל את מדליות הכסף, באותו זמן על הדשא המנצחים משתוללים משמחה. דייויד בקהאם לא מאמין שזה קורה לו שוב. נכון, דל-פיירו כבש והעלה את האיטלקים ליתרון, אבל לו היתה הזדמנות מצוינת להשוות בדקה ה-90. בופון הדף את הפנדל, ויחזור לאיטליה כגיבור לאומי – איזה קניית משחקים ואיזה נעליים.

קנבארו יניף את הגביע העולמי הרביעי בתולדות איטליה, כשמאחוריו יקפצו משמחה דל-פיירו, שהוריד כל תווית אפשרית מעל הגב ולוקה טוני, מלך השערים של הטורניר.

אז מה נשאר לנו לעשות עכשיו? לחכות ולראות באיזה שלב של הטורניר (רוב הסיכויים שכבר אחרי היום הראשון) אפשר יהיה לזרוק את התחזית הזאת לפח. ואולי לא?




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */