מערכת ONE
|

ויניסיוס מתלונן בפני השופט (IMAGO)
בצל התקרית הגזענית החמורה במפגש בין ריאל מדריד לבנפיקה, במסגרתה ויניסיוס טען כי ספג עלבון גזעני משחקן היריבה ג’אנלוקה פרסטיאני, אופ"א פרסמה תגובה רשמית ראשונה בנושא והודיעה כי חקירה נפתחה במטרה לבדוק את המקרה.
אופ"א אישרה את מעורבותה המלאה באירוע באצטדיון האור, שם הופעל הפרוטוקול בעקבות עלבונות גזעניים לכאורה מצד פרסטיאני, כפי שדווח על ידי ויניסיוס. ועדת האתיקה והמשמעת תנתח את כל הראיות שברשותה בנוגע לאירוע זה וככל הנראה תגבה עדויות משני השחקנים המעורבים, וכן מכל עדים אפשריים. קיליאן אמבפה טען כי שמע את שחקן בנפיקה קורא לברזילאי "קוף" חמש פעמים. עם זאת, פרסטיאני הכחיש זאת.
אופ"א שוקלת עונשים חמורים בגין עלבונות גזעניים. סעיף 14 לתקנון אופ"א קובע כי "כל ישות או אדם הכפופים לתקנון, אשר מעליבים את כבודו האנושי של יחיד או קבוצת אנשים מכל סיבה שהיא, לרבות צבע עור, גזע, דת, מוצא, מין או נטייה מינית, יהיו כפופים להשעיה של לפחות עשרה משחקים או לתקופה מוגדרת, או לכל סנקציה מתאימה אחרת".
ויניסיוס ופרסטיאני (רויטרס)האירוע, שהוביל להפעלת פרוטוקול האנטי גזענות במהלך המשחק ועורר סערה גדולה ברחבי אירופה, נמצא כעת בבדיקה של הגורמים הרשמיים בארגון. באופ"א הדגישו כי הם פועלים בהתאם לנהלים הקבועים בכל הנוגע לדוחות שיפוטיים ולאירועים משמעתיים.
ההודעה הרשמית של אופ"א
בהצהרה שפרסם הארגון נכתב: "הדוחות הרשמיים מהמשחקים ששוחקו אמש נמצאים כעת בבדיקה. כאשר מדווחים עניינים רלוונטיים, נפתחים הליכים, ואם הם מובילים להטלת סנקציות משמעתיות, הן מתפרסמות באתר המשמעתי של אופ"א. אין לנו מידע נוסף למסור לכם או כל תגובה נוספת בשלב זה".
בשלב זה, כאמור, אין החלטה רשמית בנוגע לצעדים משמעתיים אפשריים, והכל תלוי בממצאי הבדיקה ובהמלצות שיגיעו לוועדת המשמעת של הארגון.