חריג: ק"ש חגגה בי"א והביסה 2:5 את אשדוד

לאחר רצף שלילי ויכולת ירודה, החבורה מהצפון התפוצצה על הקבוצה מהנמל. אוגריסה, אבו רומי, דרוויש, מרדכי ושרצקי חגגו והעמיקו את המשבר של סילבס

חריג: ק"ש חגגה בי"א והביסה 2:5 את אשדוד

חגיגה צפונית בי”א. במשחק רב שערים שנעל את המחזור ה-18 בליגת העל, עירוני קריית שמונה הביסה את מ.ס אשדוד 2:5 בחוץ, עצרה את המומנטום הרע שלה והעמיקה את המשבר של יריבתה, שסופרת עשרה משחקים ללא ניצחון. הקבוצה מעיר הנמל יכולה לצאת מאוכזבת מאוד מהיכולת שלה, בעוד החבורה מהצפון יכולה להיות מעודדת במיוחד.

המשחק נפתח בסערה, שכבר בדקה הראשונה אופיר בנבנישתי היטל בשחקני ההגנה של המארחת והעביר כדור לאדריאן אוגריסה. החלוץ הפרואני השלים מהלך נהדר, ומתוך הרחבה שלח בעיטה שעברה את קרול נמיצי’סקי וקבעה יתרון מוקדם לחבורה מהצפון.

האורחת המשיכה להיות מסוכנת, ובדקה הרביעית פספסה הזדמנות אדירה לעלות ליתרון כפול. טעות בהגנת אשדוד הגיע למוחמד אבו רומי ושחקן ההתקפה עבר את נימצ'יסקי ושלח בעיטה מצידה השמאלי של הרחבה לעבר השער, אך איברהים דיאקיטה הציל מהקו ומנע סחרור גדול אצל המקומיים.

עמנואל אדגעמנואל אדג'יי מתוסכל על רקע חגיגותיה של קריית שמונה (ראובן שוורץ)

לאחר שהקבוצה מעיר הנמל נכנסה לעניינים, פריצה של אבו רומי באגף הימני הסתיימה במסירה לרחבה, אך הכדור נעצר ביד של הגנת אשדוד, ועידן לייבה הצביע על הנקודה הלבנה. אבו רומי ניגש לנקודה הלבנה, בעט ימינה אך השוער שממול הדף. שחקן הכנף עט על הריבאונד וגלגל אותו פנימה כדי לקבוע את ה-0:2 של קבוצתו.

קבוצתו של חיים סילבס לא הייתה רחוקה מלכבוש שער מצמק, אך נגיחה של ז’אן פלורן באטום מטווח קרוב הלכה מחוץ למסגרת, והקבוצות ירדו לחדר ההלבשה ביתרון כפול לאורחת מהצפון.

החגיגה של ק”ש המשיכה במחצית השנייה, שהייתה מרובה במיוחד בשערים. עובדיה דרוויש קיבל את הכדור מחוץ לרחבה, ושלח בעיטה פשוט אדירה שהסתיימה בחיבורים השמאליים של השער. הקצב המדהים של המשחק לא עצר, וכעבור 5 דקות , בדקה ה-57, יאיר מרדכי כבש את הרביעי. כדור קרן של שי בן דוד הגיע לרגלו של מרדכי, שמהאוויר בעט נהדר בין רגליו של נימצ'יסקי ולשער.

שי בן דוד חוגג בטירוף (ראובן שוורץ)שי בן דוד חוגג בטירוף (ראובן שוורץ)

הקהל של הקבוצה הצפונית בליגה לא הספיק לחגוג וכבר קיבל עוד שער. מרדכי הפציץ את המשקוף, אך הריבאונד הגיע לאריאל שרצקי, שמתוך הרחבה הפגיז את החמישי של קבוצתו ורץ לחגוג.

קבוצתו של חיים סילבס הצליחה להרים את עצמה ולכבוש שני שערי ניחומים, אחד בדקה ה-66 לאחר שקארים קימבידי שלח כדור מסף הרחבה שחדר לשער של ק”ש. את השער השני של המארחת כבש נהוראי דבוש, שקיבל את הכדור מחוץ לרחבה, הניף רגל ושלח כדור אדיר לשער.

לזכותה של ק"ש ייאמר כי היא כובשת חמישייה בליגה הבכירה בפעם הראשונה מאז שניצחה 2:6 את הפועל נוף הגליל בעונת 21/22, בעוד אשדוד יכולה להיות מאוכזבת לאחר שזו פעם שלישית שהיא סופגת חמישייה העונה, כאשר פעמיים היו בביתה.