אחרי שהם ראו את הבלאנקוס פותחים פער, הקטלונים נצמדו חזרה בצמרת בעזרת צמד גדול של פראן טורס, אולמו הוסיף את השלישי. ההפרש מהפסגה - 2 נק'. צפו

אחרי 1:2 חשוב ולא פשוט בכלל על ניוקאסל במחזור הראשון של ליגת האלופות, ולאחר שהם ראו את ריאל מדריד פותחת פער בפסגה, ברצלונה חזרה לזירה המקומית אמש (ראשון) והחזירה את ההפרש לשתיים בלבד, כאשר היא לא התקשתה וניצחה 0:3 את חטאפה, זאת במסגרת המחזור החמישי בליגה הספרדית.
ברצלונה נמצאת בכושר מפלצתי. לפני משחק החוץ באנגליה בצ’מפיונס, היא כתשה 0:6 את ולנסיה והערב היא רצתה להמשיך בקצב הזה וברמה הזאת, וכך היא גם עשתה, כשהיא רואה מעליה את הבלאנקוס מושלמים בפסגה, לא הייתה אופציה אחרת עבור האנזי פליק וחניכיו, ניצחון בלבד.
חטאפה אמנם נמצאת בחלקו העליון של הטבלה עם שלושה ניצחונות, אך פערי הרמות היו ברורים מלכחתילה ועוד הרבה לפני שהמפגש התחיל, וראו זאת כבר בדקות הראשונות. כבר בדקה ה-15, הקטלונים ביצעו התקפה מדהימה – ראפיניה הכניס כדור עומק נפלא, דני אולמו נכנס פנימה והמשיך עם העקב אחורנית לפראן טורס, שהשלים בעיטה בנגיעה היישר לרשת וקבע 0:1.
הקצב הגבוה מעט ירד ב-10 הדקות הבאות, אך לאחר מכן ברצלונה חזרה ללחוץ ולהגיע למצבים. בדקה ה-34 הגיע השער הנוסף, כששוב זה פראן טורס. הפעם, כדור ארוך הגיע עד לראפיניה, הברזילאי שחרר בנגיעה לחלוץ הספרדי וזה סיים בקלות מול הרשת. על המגרש חשבו שיש אופסייד של הקיצוני, אך הוא היה לפני החצי והשער אושר.
המארחת לחצה על האורחת שהייתה אומללה על כר הדשא, כשלמעשה היא לא הגיעה לאף הזדמנות בחצי הראשון ומנגד, החבורה של האנזי פליק רקדה על הדשא והייתה קרובה לכבוש את השלישי, אך רוברט לבנדובסקי לא היה חד, פראן טורס יכול היה להשלים שלושער גדול, אבל הוא פגש את המשקוף בדקה ה-43 ובסיום המחצית הראשונה זה 0:2.
רגע לפני הירידה להפסקה העניינים מעט התחממו ובעקבות כך ראפיניה הוחלף בפתיחת המחצית השנייה, מנגד חטאפה ביצעה שלושה חילופים וגם הייתה קרובה לכבוש, אך בדקה ה-62 כדור ארוך נשלח למרקוס ראשפורד המחליף, האנגלי רץ פנימה והעביר רוחב לדני אולמו שהוסיף שער לבישול המוקדם שלו, 0:3 גדול לברצלונה.
כעת, אחרי שברצלונה הורידה את ההפרש לשתיים נקודות בלבד מריאל מדריד ולאחר שניצחה במחזור הראשון באלופות, היא תפגוש ביום חמישי את אוביידו, לאחר מכן את ריאל סוסיאדד ובשבוע הבא, ביום כיפור, את פאריס סן ז’רמן. מנגד, חטאפה תקווה לחזור למסלול הניצחונות כבר ביום רביעי הקרוב, כאשר תפגוש את אלאבס.