יום שבת, 13.12.2025 שעה 20:09
ליגה צרפתית 25-26
3413-2615לאנס1
3312-3215פאריס סן-ז'רמן2
2915-3515מארסיי3
2917-2915ליל4
2724-2716ראן5
2416-2115ליון6
2326-2615מונאקו7
2220-2515שטרסבורג8
2218-1716אנז'ה9
2019-2115טולוז10
1927-2116ברסט11
1727-1915ניס12
1728-1915לוריין13
1626-2115פ.צ. פאריס14
1521-1315לה האבר15
1221-1115אוקזר16
1128-1416נאנט17
1134-1515מץ18

"אמבפה אמר לי שהוא 'פורטוגלי', היה מאוהב"

אמו של כוכב ריאל מדריד בראיון: "אני גאה יותר באדם שקיליאן הפך להיות מאשר בשחקן, כילד קרא הרבה ספרים". וגם: פ.ס.ז' ולמה היא לא מגיעה למגרשים?

|
אמבפה ורונאלדו (רויטרס)
אמבפה ורונאלדו (רויטרס)

קיליאן אמבפה חווה את אחת התקופות המורכבות בחייו, ולא רק על כר הדשא. אמו, פאיזה למארי, העניקה ריאיון נרחב ל"לאקיפ" הצרפתי, ובו חשפה פרטים אישיים ומרגשים על הדרך שעשה בנה, על חוויות הילדות, על ההשפעות שהובילו אותו להפוך לאחד השחקנים הגדולים בעולם וגם על הקשיים שבצד התהילה.

בראיון היא סיפרה כי כבר כילד העריץ אמבפה את כריסטיאנו רונאלדו, עד כדי כך שטען בבית שהוא "פורטוגלי". "הוא היה הולך לחברים כדי לראות את נבחרת פורטוגל משחקת ותומך ברונאלדו. מבחינתו הוא היה חלק מהם, הוא היה מאוהב בכריסטיאנו", נזכרת האם. עוד לפני כן היה זה זינדין זידאן שהיווה השראה עבורו, והיא סיפרה כי כשהתבגר קצת יותר וראה אותו לראשונה, הוא התרגש עד דמעות.

פאיזה הדגישה עד כמה קשה להיות אמא לכוכב עולמי, שנמצא תחת אור הזרקורים כל הזמן. "כשאת רואה את הבן שלך שייך לכולם, לקהל שמעודד או שורק בוז, את מאבדת חלק ממנו. הוא הופך להיות רכוש של העולם, לא שלך. בכדורגל ברמות האלה אין באמת חיים פרטיים".

פאיזה למארי (רויטרס)פאיזה למארי (רויטרס)

היא לא הסתירה את חששותיה מהמעמד. לדבריה, המושג "אייקון" מפחיד ומעורר בה עצב, משום שהוא מתאר תהילה חיצונית מבלי לקחת בחשבון את המחירים והלחצים שמגיעים איתה. "אני גאה יותר באדם שקיליאן הפך להיות מאשר בשחקן", אמרה, והוסיפה כי היא תמיד תגן עליו, בין אם במדי ריאל מדריד או בכל מקום אחר.

בנוגע להתערבותה בקריירה שלו, היא חשפה כי ההחלטה להישאר בפאריס סן ז’רמן ב-2022 הייתה בהשפעת המשפחה. "זו הייתה הפעם היחידה שביקשנו ממנו להישאר. היה המון לחץ, דיברו על פיטורי עובדים, על זכויות שידור, על המוניטין של המועדון והאליפות הצפויה. בסוף זה הסתדר, אבל ידענו שתגיע גם השעה לעזוב, הוא בזמנו אמר לי שהוא לא חוזר לשחק במועדון".

"ידענו שיגיע הזמן לעזוב". קיליאן אמבפה ופאיזה למארי, אמו (רויטרס)"ידענו שיגיע הזמן לעזוב". קיליאן אמבפה ופאיזה למארי, אמו (רויטרס)

החיים לצד כוכב ענק השפיעו גם עליה באופן אישי. היא הודתה כי עם פריצתו הגדולה במונאקו ועלייתו המטאורית לפ.ס.ז’, חוותה חרדה כה גדולה עד שעלתה 22 קילוגרמים. "הפחד והמתח ריסקו אותי. רק עם הזמן למדתי למצוא שלווה ולהתמודד עם העולם הזה", הודתה.

פאיזה התייחסה גם לסגנון התקשורתי של בנה. "לפעמים הוא נשמע יהיר, היו רגעים כאלה, אבל זה חלק מהיותו אנושי. הוא לא מחזיק בתואר בתקשורת או בניהול משברים. אנשים שוכחים שהוא בסך הכל בחור צעיר, שמותר לו להתעייף ולהגיד מה שהוא מרגיש".

בין הסיפורים האינטימיים שחשפה, עלה גם נושא הלימודים. לדבריה, קיליאן "רימה" את הוריו כשבחר במסלול בגרות קל כדי לעמוד בדרישתם לסיים תיכון. "הוא קרא המון ספרים בילדות, אבל כשהגיע למונאקו צחקו עליו בגלל זה והוא הפסיק לקרוא. כבר אז היה ברור לו שהוא יהפוך לכדורגלן".

"כילד קרא הרבה". אמבפה (IMAGO)"כילד קרא הרבה". אמבפה (IMAGO)

היא הודתה כי כבר לא מגיעה לאצטדיונים. "אני רואה את המשחקים בטלוויזיה. קשה להיות בין אוהדים שיכולים להשפיל או לשפוט אחרי טעות אחת. זה עולם אכזרי". היא גם נגעה ברגעים קשים יותר, כמו הפרסומים הכוזבים שגררו אותו לפרשיות שלא היה קשור אליהן, למשל בשבדיה: "אם הוא היה עושה משהו חמור, הייתי לוקחת אותו בעצמי למשטרה. ככה חינכתי את הילדים שלי", אמרה נחרצות.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
/* LAST / NEXT ROUNDs */