יום שישי, 27.03.2026 שעה 06:38

תגובת אוהדי גלבוע/גליל: "לא נקנה מנויים"

במכתב שהעביר ארגון אוהדי הקבוצה, בתגובה לשינוי שם הקבוצה, נאמר: "אנחנו מבינים שרואים בנו לקוחות ולא אוהדים. ההחלטה היא בכייה לדורות קדימה"

|
אוהדי גלבוע גליל (לילך וויס-רוזנברג)
אוהדי גלבוע גליל (לילך וויס-רוזנברג)

ארגון האוהדים של הפועל גלבוע/גליל מיהר להוציא הודעת תגובה נזעמת, להחלטת המועדון לשנות את שם הקבוצה להפועל העמק, בעקבות האיחוד בין הקבוצה להפועל עפולה. במכתב שכתבו בשם האירגון ראשיו, עידן דרורי ותמיר אסטרוגו, נאמר שאירגון האוהדים לא ירכוש מנויים והם קוראים לכלל אוהדי הקבוצה לעשות כן. 

"באכזבה גדולה ובכאב גדול אנחנו מבינים שבקשתנו לא נענתה לגבי שמירה על השם "גלבוע גליל" ושמירה על השותפות הנהדרת ורבת השנים בין ארגון אוהדי גלבוע-גליל להנהלת הקבוצה, שהביאה אותנו יחד להישגים ורגעים שעולים על כל דמיון. 

אמרנו והתרענו וניסינו בכל יכולתנו לשכנע במה שאנו מגדירים "טעות נוראה ובכיה לדורות". תמוה בעינינו שהנהלה שמדברת על חשיבות החיבורים מתנתקת מהקהל שלה ומהשם "גלבוע-גליל", שהוא כולו חיבור ושהצליח להביא אוהדים מכל הצפון. איננו מבינים את ה"איחוד" עם עפולה שבשמו יצאה ההנהלה למהלך השינוי, הרי כל אחד מבין שאין כאן איחוד ובוודאי שלא חיבור, כאשר קהל הפועל עפולה בכלל איננו חלק. 

אוהדי גלבוע\גליל (לילך וויס-רוזנברג)אוהדי גלבוע\גליל (לילך וויס-רוזנברג)

נראה שאינטרסים הנעלמים מעינינו הובילו את הנהלת הקבוצה לא לשים את הקהל בראש סדר העדיפויות ולהוריד לטמיון בצורה צינית וקרה שנים של עבודה קשה ומאומצת בהם הפך ארגון אוהדי גלבוע-גליל לאחד מארגוני האוהדים החזקים והמשמעותיים בכדורסל, הן בכמות האוהדים והן בהשפעתו על הצלחת הקבוצה. ועל כך יעידו כל אנשי הכדורסל בארץ ושחקנים רבים שעברו במועדון ומודים לנו על כל רגע ורגע של אהבה ועזרה ותמיכה, תמיכה שהתרחשה הרבה מעבר לגבולות המגרש והמשחק. 

אנו מבינים עכשיו (יש שיגידו מאוחר מידי) שההנהלה הנוכחית רואה באוהדים "לקוחות" ולא "שותפים לדרך". כל העזרה והתמיכה מזמננו וכספנו שהלכנו אחרי הקבוצה לכל מקום, כל מאות ואלפי האנשים שהבאנו בעבודה יומיומית וקשה למשחקי בית וחוץ.

שהיו בין השאר גורם מכריע בעליית ליגה בניצחון במשחק מספר חמש ברחובות ובגמר הלאומית בנתניה ובעלייה לפלייאוף בשנה שעברה במשחק על כל הקופה בנס ציונה, כל אלה לא עמדו לנגד עיניי ההנהלה ברגע האמת, קולות בודדים וזניחים של בעד המהלך מאנשים שתר ומתם לקבוצה פחותה הרבה יותר (אם קיימת בכלל) ולא היו איתה ברגעים הכי קשים ונמוכים שלה היו יותר חשובים להנהלה מהקולות הברורים והכואבים שלנו. 

אוהדי גלבוע/גליל (שחר גרוס)אוהדי גלבוע/גליל (שחר גרוס)

ולנו לא נשאר אלא להבין שניצלו אותנו ואת האהבה הגדולה שלנו לקבוצה. אנחנו אוהדי גלבוע-גליל תמיד ראינו בכדורסל מקום של יחד ואהבה והשפעה. כל אחד ימצא את דרכו המחודשת עם אותם הערכים שספג, אבל כל אחד מבין שכזאת קבוצה וכזה ארגון אוהדים לא היו ולא יהיו. 

נמשיך במעשה הקהילתי -חברתי במקומות אחרים שיודעים כבוד מהו , נמשיך להשמיע את קולה של גלבוע-גליל, נמשיך למחות בדרכנו על המהלך שמחק את גלבוע-גליל. 

אומרים לכם, ונמשיך להגיד בכל הזדמנות ומקום, שמה שיצרתם כאן איננה הקבוצה של העמק, ולא של הגלבוע ולא של עפולה ולא של הגליל , ובוודאי שזו אינה קבוצה שהאוהדים הם שותפים בה לדרך. ארגון האוהדים קורא מכאן לכולם לא לעשות מינויים לקבוצה שלא יודעת להעריך את עברה ואת אוהדיה ואת עצמה".

אוהדי גלבוע/גליל (לילך וויס-רוזנברג)אוהדי גלבוע/גליל (לילך וויס-רוזנברג)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */