אסי ממן
|

נורית שרביט (באדיבות ההתאחדות לכדורגל)
מינוי נוסף בכוורת המנהלים החדשה של משרד התרבות והספורט. נורית שרביט מונתה היום (חמישי) למנהלת אגף ספורט הנשים במינהל הספורט, כך החליטה ועדת המינויים של המשרד.
נורית שרביט, עובדת ותיקה במשרד התרבות והספורט, כבר עוסקת בתחום הזה. במשרד היא שימשה כמפקחת מינהל הספורט, ומנהלת המחלקה לספורט נשים וספורט עממי. היא הייתה מועמדת ברורה לתפקיד וכעת באופן רשמי תקודם למנהלת האגף, מתוך כוונה להעביר את ניהול המדיניות לפיתוח ספורט הנשים מאתנה לאחריות המשרד.
לאחר שאושר המבנה החדש של מינהל הספורט בחודשים האחרונים, ראשת מינהל הספורט מורן מסיקה למעשה השלימה את המינויים למנהלי ארבעת האגפים שיעבדו תחתיה.
כזכור, יניב נוימן נבחר לנהל את האגף התחרותי-הישגי, אבי כליף מנהל את אגף הרשויות והמתקנים, דימה קוזניצוב הוא מנהל אגף מוטורי וצלילה, וכעת גם נורית שרביט תנהל את אגף הנשים החדש.
לאגף ספורט הנשים יש חשיבות גדולה בעיני שר התרבות והספורט מיקי זוהר. כפי שפורסם ב-ONE, האגף החדש יהיה זה שיתווה מדיניות לספורט הנשים במקום אתנה. בכוונת המשרד, כפי שהצהירו בכירים בו בעבר, להשקיע תקציבים רבים בתשתיות ובפיתוח ספורטאיות.
במקביל לתפקידה במשרד התרבות והספורט, לאחרונה שרביט הייתה בשירות מילואים במינהלת החטופים וניהלה את יציאת וכניסת הספורטאים לגבולות הארץ בזמן מבצע עם כלביא באיראן. בקרוב היא תפרסם מבחן של פרויקטים ויוזמות לנשים בספורט, כך שמיליוני שקלים יוזרמו לטובת פיתוח ספורט הנשים שיזכה לתיעדוף מהמדינה.