יום שישי, 17.01.2025 שעה 19:59

ישראל תשלח 8-12 ספורטאים לאולימפיאדת החורף

המשחקים יתקיימו בפברואר 2026 במילאנו-קורטינה ובוועד האולימפי החלו בהכנות: "מי שלא דובר עברית, לומד עברית". ארד: "מוקדם לקבוע מטרות למשלחת"

|
משחקי החורף 2026 (רויטרס)
משחקי החורף 2026 (רויטרס)

בעוד כשנה ושלושה חודשים זה קורה. בוועד האולימפי החלו רשמית בהכנות לקראת משחקי החורף שיתקיימו במילאנו-קורטינה 2026 בתדרוך שנערך היום (שני) במשרדי הארגון בתל אביב.

אולימפיאדת החורף תתקיים ב-6 עד 12 בפברואר 2026, בהשתתפות כ-90 מדינות, וזו הפעם התשיעית בה משלחת ישראלית תשתתף באירוע, בין שמונה ל-12 ספורטאים צפויים להשתתף. טקס הפתיחה צפוי להתקיים באצטדיון סן סירו שבמילאנו. הספורטאים יחולקו לשישה כפרים אולימפיים נפרדים ורחוקים האחד מהשני באיטליה, מה שמצריך היערכות לוגיסטית רחבה בישראל.

יו"ר הוועד האולימפי, יעל ארד, אמרה: "עדיין מוקדם לקבוע מטרות הישגיות למשלחת, יש עוד זמן והמטרות ייקבעו בהתאם להצלחה בתחרויות המטרה הבאות". המנכ"ל גילי לוסטיג ציין: "המינימום זה שנהיה עם שבעה ספורטאים, אבל כמובן שזה עדיין לא ודאי כי אנחנו 15 חודשים לפני. במשחקי החורף האחרונים היו לנו שישה נציגים, בפעם הקודמת היו עשרה - ועכשיו אנחנו מצפים לראות בין שמונה ל-12 נציגים".

יעל ארד וגילי לוסטיג (רדאד גיעל ארד וגילי לוסטיג (רדאד ג'בארה)

בוועד האולימפי סיפרו: "רוב הספורטאים לא חיים פה, אבל אנחנו והיחידה לספורט הישגי בקשר רציף עם מי שהולכים לייצג את ישראל והם מגיעים לביקורים בארץ. בהחלטה משותפת איתם, כל מי שלא דובר עברית, לומד עברית כי חשוב לנו שמי שמייצג את המדינה ילמד לדבר את השפה".

במקביל, יתקיימו בבקוריאני שבגאורגיה משחקי הפסטיבל האולימפי האירופי לנוער. לראשונה, ישראל צפויה לשלוח ארבעה ספורטאים צעירים לאירוע.

אסור לפספס
נגןכמו בן זיני: גם זלאטן פותח מגרשי פאדל
כמו בן זיני? גם זלאטן פותח מגרשי פאדל
נגןראש בראש: נועה קירל מול דניאל פרץ בפיפא
ראש בראש: נועה קירל מול דניאל פרץ בפיפא
נגןרוי זהבי כובש לזכות מכבי וחוגג כמו אבא
רוי זהבי כובש לזכות מכבי וחוגג כמו אבא
נגןמקגרגור משחק כדורגל כאילו הוא בקרב ב-UFC
מקגרגור משחק כדורגל כאילו הוא בקרב ב-UFC
/* LAST / NEXT ROUNDs */