איטן דהן
|

אוראל קמחי, אסלן קראצב ויוני ארליך (יונתן כרובני)
אסלן קראצב, המדורג 63 בעולם, התאמן היום (שלישי) במרכז הטניס והחינוך רמת השרון יחד עם אוראל קמחי בן ה-20, המדורג 530 בעולם ונמנה על סגל נבחרת ישראל בדייויס למפגש מול יפן, שיתקיים בסוף השבוע הקרוב (17-16 בספטמבר) בתל אביב.
ההזמנה לאימון המשותף ברמת השרון הגיעה ביוזמתו של יוני ארליך, המנהל המקצועי של מרכזי הטניס והחינוך בישראל וקפטן נבחרת הדייויס. קמחי מתאמן במרכז הטניס והחינוך רמת השרון אצל המאמן יונתן כרובני.
קראצב בן ה-30 נולד בוולדיקווקז שברוסיה, אך עלה לישראל עם משפחתו כשהיה בן 4 ובארץ ענה לשם אסי. הוא שיחק טניס יחד עם אמיר וינטרוב במרכז הטניס והחינוך יפו וכן במרכז הטניס והחינוך יד אליהו בתל אביב.
עד גיל 16 הוא נשאר בישראל ולבסוף החליט לעזוב בחזרה לרוסיה עם אביו, כשאמו ואחותו נותרו בארץ. הוא התחיל להתאמן לבד במולדתו, כמו גם בגרמניה ובספרד, כאשר הפריצה הגדולה שלו בגראנד סלאם הייתה באליפות אוסטרליה הפתוחה בטניס ב-2021, לאחר שעלה מהמוקדמות ונעצר רק בחצי הגמר, שבו הפסיד לסרבי נובאק ג'וקוביץ' ב-3 מערכות (6:3, 6:4, 6:2).
הישגו הסנסציוני של קראצב באוסטרליה המשיך עם שנה של הישגים מרשימים, לאחר שזכה באותה השנה בטורניר ATP לזוגות בדוחא וכן בטורנירי ATP ליחידים בדובאי ובמוסקבה. תואר ה-ATP השלישי שלו בקריירת היחידים הגיע אשתקד, בטורניר סידני, לאחר שניצח את הבריטי אנדי מארי ב-2 מערכות (3:6, 2:6).