מערכת ONE
|

ח"כ פנינה תמנו-שטה (נועם מושקוביץ דוברות הכנסת)
אחרי האירועים בסדרת גמר פלייאוף ליגת ווינר סל בין מכבי ת”א להפועל ת”א, התקיים היום (שני) דיון בוועדת המשנה לספורט בנושא גזענות אוהדים במגרשי הכדורגל.
ח"כ פנינה תמנו שטה מהמחנה הממלכתי התייחסה לתופעה ולענישה הלקויה ואמרה: “מה שמתחיל בגזענות נגמר באלימות. גזענות זו החולה הרעה והפשע הגדול ביותר בהיסטוריה של האנושות, מתוכה גם נגזרת אנטישמיות, ואנחנו כעם יהודי יודעים היטב מה המחיר של אנטישמיות. כשאני רואה את דו"ח הגזענות והאלימות, אני אומרת שמשהו קורה לנו כחברה. אני לא חושבת שזו גזירת גורל – ולא ייתכן שמתוך כלל האירועים הגזעניים – יש רק 8 פעמים שהועמדו לדין”.
“צריך להבין ולהיכנס לנעליים של שחקן שרואה את עצמו כשחקן לכל דבר והוא שחקן שחור או שחקן ערבי – שקוראים לו בנהמות, שאומרים לו שהוא ערבי זבל או שמתחילים לחקות אותו כקוף – זה לא ספורט. אם המגרשים שלנו הופכים למופע ראווה לגזענות – ברגע שזה קורה צריך לסגור את המשחק. אנחנו לא עושים הכל, וחוקים זה מספיק. צריך שהאנשים שמובילים את הזירה הספורטיבית במדינה, יבינו שאין מקום לגזענות. צריך ללכת עם הכלים הכי נוקשים והענישה הכי נוקשה”.