מערכת ONE
|

מיקי זוהר (עודד קרני, לע"מ)
שר התרבות והספורט מיקי זוהר הציע ליועצו של ראש הממשלה איקי כהן, להתמנות לתפקיד המשנה למנכ"ל משרד התרבות והספורט. לאחר שאיקי כהן נענה בחיוב, המינוי יועבר לאישור נציבות שירות המדינה. מקורביו של כהן מציינים כי הוא חובב כדורגל מושבע.
איקי כהן היה מקורב בעבר לגדעון סהר ונחשב לתומך נלהב של ראש ההמשלה בנימין נתניהו. הוא ידוע כמי שלא בוחל באמצעים והעלה בעבר ציוצים ופוסטים של איומים וגידופים לרשתות החברתיות. בזמנו שיבח את אנשי ‘לה פמיליה’ שהפגינו עם שלט שמאלנים בוגדים: “אלופים, אין עליכם”.
איקי כהן מוכר כדמות פרובוקטיבית במיוחד. ב-2001, נקרא על שמו “מסמך איקי”, שהוכן ברשות הדואר על ידי כהן, ששימש דאז כעוזר מנכ”ל רשות הדואר. על פי המתואר בדו”ח מבקר המדינה, כתב איקי כהן, לאחר הקמת ממשלת אריק שרון בתחילת 2001, מסמך אישי הכולל דיוקן פוליטי ואישי של 74 אישים, חבר מועצת רשות הדואר ועובדים בכירים ברשות, בו ציין השתייכותם המפלגתית ואת דעתו על אופיים וכישוריהם והמלצות אם לנהוג בהם לשבט או לחסד על פי השתייכותם המפלגתית.