נבחרת הג’ודו של ישראל סיימה היום (חמישי) את השתתפותה באליפות העולם בג’ודו שנערכה בטשקנט עם הזכייה במדליית הארד בתחרות הקבוצתית. לצד זאת, הטורניר הביא עימו גם כמה סיבות לדאגה עבור הנבחרת הישראלית, שחזרה מאוזבקיסטן בלי מדליות אישיות.
מאמן נבחרת הגברים, אורן סמדג'ה, אמר לאחר התחרות: "יש הרבה דברים שצריך להסיק מהם מסקנות אחרי התחרות הזאת. זה מטלטל לראות את שגיא מוקי בתחרות האישית, ולאחר מכן איך הוא זורק פעמיים בווזארי את אותו המתחרה בתחרות הקבוצתית. אני שמח שהספורטאים שלנו קמו מהימים הקשים שלהם ובאו כמו שצריך לתחרות הקבוצתית. אותו הדבר תקף גם לפיטר פלצ'יק שעשה דברים יפים בתחרות הקבוצתית".
לדבריו של סמדג'ה, "צריך קצת פרופורציה. באליפות העולם בטשקנט ראינו דברים טובים וגם פחות טובים. בביקורת העצמית שלנו, אנחנו תמיד מסתכלים מה צריך להוסיף ומה חסר. אנחנו מנתחים את הדברים ויודעים גם לתת מחמאות לים וולצ'ק ולמתן קוקולייב שניצחו מתחרים חזקים. נתקן את מה שדורש תיקון. לראות חמישה ספורטאים שמגיעים לקרב על מדליה ולאחר מכן זכייה במדליה הקבוצתי זה ללא ספק מעודד. הסיומת הייתה מדהימה מבחינתנו".
אורן סמדג''ה (שחר גרוס)מאמן נבחרת הנשים, שני הרשקו סיכם: "אנחנו מסיימים שמונה ימי תחרות מתישים בתחושות מעורבות. מצד אחד, נבחרת הנשים עשתה התקדמות משמעותית לאורך כל העונה, סיימנו את התחרות עם שלושה קרבות על המדליות ללא ניצחון במקום החמישי ושתי ספורטאיות שהגיעו לשמינית הגמר, וביום האחרון זכינו במדליית ארד איכותית ומשמעותית בתחרות הקבוצתית. אך מהצד השני יש תחושת החמצה ופספוס של זכייה במדליה גם בתחרות האישית. אני גאה מאוד בספורטאיות ובצוות שלי, אנחנו תמיד מחויבים לעבודה קשה וחתירה בלתי מתפשרת ללמוד גם מטעויות ולתקן אותם. אנו נמצאים קצת פחות משנתיים למשחקים האולימפיים בפאריס ואני מאוד אופטימי. תודה לאיגוד ולעומד בראשו, משה פונטי, על הדאגה והתמיכה בנבחרת הנשים".
רז הרשקו ושני הרשקו (שחר גרוס)שגיא מוקי אמר: "אחרי יום קשוח ביותר, הצלחנו כקבוצה לזכות במדליית הארד, היא מתוקה כי עבדנו קשה בשבילה. היה לי יום לא פשוט, הצלחתי להביא את הג'ודו שלי לידי ביטוי הפעם, גם אם זה מול ג'ודאים בקטגוריה מעליי שהם יותר פיזיים וחזקים. התנהלנו כנבחרת בצורה מדהימה, כולנו היינו מלוכדים. אני רוצה להקדיש את המדליה הזאת לנרצחים בפיגועים האחרונים. אני מאוד מקווה שאלה יהיו הפיגועים האחרונים, ליבי עם המשפחות".
רז הרשקו הוסיפה: "זה היה יום ארוך וקשוח שהסתיים במדליה. נורא משמח לזכות בה. התחושות היו מטורפות, הרגשנו שזה יהיה שלנו בתחילת היום. עשינו את השחזור מאולימפיאדת טוקיו אחרי האכזבה בתחרות האישית. אני שמחה שהצלחתי להרים את עצמי ולעשות יום טוב בתחרות הקבוצתית. אנחנו שמחים ועם הפנים קדימה".
תמנע נלסון לוי חגגה: "הייתי בתחרות הקבוצתית בטוקיו. לתחרות הזאת כל אחד צריך להביא את האקסטרה שלו. שני ואורן הכניסו בנו מלא מוטיבציה. לא אישית היה יום פחות מוצלח, אבל ביחד הוצאנו את המיטב מכל הנבחרת. מדהים לסיים עם מדליה, יש לנו את אחת מהנבחרות החזקות בעולם והוכחנו את זה פעמיים".
מאיה גושן ציינה: "זה היה יום מתיש, אבל אני שמחה שסיימנו עם מדליה. זה מטורף. היינו שם אחד בשביל השנייה. כיף גדול לסיים עם מדליית הארד".
נבחרת הג'ודו של ישראל חוגגת (באדיבות איגוד הג'ודו העולמי)דראפיץ' מדבר על ההפסד בדרבי ובני ריינה