אסי ממן
|

טדסה גטהון (רדאד ג'בארה)
הסוכנות הלאומית למניעת סימום בספורט הודיעה היום (חמישי) כי העמידה לדין את האתלט טדסה גטהון, בשל שלוש עבירות דיווח למערכת ה-Whereabouts בשנה האחרונה. כמו כן, שלושה ספורטאים ישראלים הושעו בגין שימוש בחומרים אסורים.
מול גטהון מתנהל כעת הליך משמעתי, לאחר שלא עדכן היכן במערכת הדיווח הוא נמצא בכל יום עבור בדיקות פתע של האיגוד העולמי. מדובר בדרישה שכיחה יחסית, הרי שכל ספורטאי אולימפי כמעט נדרש לעשות זאת לאורך הקריירה שלו באופן קבוע - ואם הוא לא מדווח שלוש פעמים בשנה היכן הוא נמצא, הדבר גורר העמדה לדין.
בנוסף, לפי הודעת הסוכנות, הושעו זמנית מרים המשקולות קונסטנטין סופילין, שבגופו נמצא החומר האסור דהידרוכלורומתיל-טסטוסטרון, והמתאגרף מיכאל אוסטרומוב, זאת בשל עזיבת תחנת בדיקת הסמים טרם השלמת המהלך התקין של הבדיקה ומתן השתן כנדרש. מלבד זאת, מוקדם יותר השנה, הושעה האתלט אדמסו גטו בגין שימוש בחומר האסור וילנטרול.