יום שישי, 20.02.2026 שעה 00:46

התסריט הגרוע ביותר התממש, הנבחרת בצרות

אחרי ה-1:1 מול צפון מקדוניה הגיעו התפוצצות אוסטרית והפתעה סלובנית והכחולים-לבנים נפלו למקום הרביעי. רגע לפני המשחק בלובליאנה בשני, תמונת מצב

|
ערן זהבי מאוכזב (רדאד ג'בארה)
ערן זהבי מאוכזב (רדאד ג'בארה)

מחזור המשחקים החמישי בבית 7 במוקדמות יורו 2020 שנעל את סיבוב המשחקים הראשון הגיע לסיומו הערב (שישי) והוא כמעט לא יכול היה להיות גרוע יותר מבחינת נבחרת ישראל. כמעט, כי לפחות הנבחרת של הרצוג לא הפסידה בבית לצפון מקדוניה. מצד שני, זה הדבר החיובי היחיד שקרה במחזור הזה.

ניצחון, כידוע, הכחולים-לבנים לא השיגו וזה היה הדבר השלילי הראשון, אך שני הדברים השליליים הנוספים היו משמעותיים לא פחות וקרו בזלצבורג ובלובליאנה. בעיר של “צלילי המוזיקה” אירחה אוסטריה את לטביה, הנבחרת החלשה בבית, והרשימה מאוד כשהביסה את היריבה 0:6, ניצחון שלישי ברצף של האוסטרים.

מי זוכר את שני ההפסדים איתם פתחה אוסטריה את הקמפיין, כולל 4:2 בישראל? מאז הגיעו שלושה ניצחונות, כאשר בניגוד לישראל שלא ניצחה את צפון מקדוניה אפילו בבית, האוסטרים גברו עליהם 1:4 בחוץ. גם על סלובניה הם גברו, בבית (שוב, בניגוד לישראל) ועם שלושת הניצחונות הרצופים הם עלו למקום השני בבית, כשהם רק שלוש נקודות מפולין הראשונה ועם הרבה אופטימיות ומומנטום טוב לקראת הסיבוב השני, בו הם יארחו את ישראל.

שחקני נבחרת אוסטריה חוגגים (רויטרס)שחקני נבחרת אוסטריה חוגגים (רויטרס)

אם לא די בכך, לפחות פיללנו לניצחון פולני בסלובניה. “שפולין תבטיח את המקום הראשון ותרחיק את סלובניה מהקרב על המקום השני”, זו הייתה המנטרה. ובכן - המנטרה ממש לא התממשה. הסלובנים הוכיחו שיש להם נבחרת חזקה מאוד כשהנחילו לפולנים הפסד ראשון בקמפיין - אנחנו מדברים על אותם פולנים שהביסו את ישראל 0:4, כן? וזאת אותה סלובניה שהנבחרת של הרצוג הולכת לפגוש, בחוץ, ביום שני. לפחות הפעם, בניגוד לצפון מקדוניה, אף אחד במחנה הישראלי לא יזלזל.

את הסיבוב הראשון סגרה סלובניה עם 8 נקודות, אותו מספר נקודות כמו ישראל אבל הפרש שערים טוב בהרבה של 6+ מול 1+ של חניכיו של הרצוג, וטיפסו גם הם מעל ישראל למקום השלישי.

שחקני נבחרת סלובניה חוגגים (האתר הרשמי של אופ"א)שחקני נבחרת סלובניה חוגגים (האתר הרשמי של אופ"א)

אם כן, אחרי חמישה מחזורים הבית נראה כך:
1. פולין            12 נק’, יחס שערים 6+
2. אוסטריה        9 נק’, יחס שערים 7+
3. סלובניה         8 נק’, יחס שערים 6+
4. ישראל           8 נק’, יחס שערים 1+
5. צפון מקדוניה  5 נק’, יחס שערים 2-
6. לטביה           0 נק’, יחס שערים 18-

לישראל נותרו רק שני משחקי בית – מול לטביה ופולין. הבעיה הגדולה של הנבחרת של הרצוג היא שמול שלוש היריבות שלה בקרב על המקום השני יש לה משחקי חוץ, ואחרי הפאשלות בבית מול סלובניה ובעיקר מול צפון מקדוניה, היא פשוט חייבת להשיג ניצחונות בחוץ. לסלובניה, למשל, נותרו שלושה משחקים ביתיים וזה יתרון משמעותי (במיוחד אחרי שראינו מול פולין למה הם מסוגלים בבית).

מונס דאבור מאוכזב (רדאד גמונס דאבור מאוכזב (רדאד ג'בארה)

עתידה של ישראל עדיין בידיה וברור שאם הנבחרת של הרצוג תרשים במשחקי החוץ היא יכולה לעלות. אלא שנבחרת ישראל לא הוכיחה בשנים האחרונות במשחקי החוץ יכולת מרשימה במיוחד והפעם פשוט אין ספק – ניצחונות במשחקי הבית לא יספיקו, וגם לא תוצאות תיקו במשחקי החוץ. הנבחרת חייבת נקודות בסלובניה ובאוסטריה בשני משחקיה הבאים, ב-9.9 וב-10.10. שני הפסדים בשני המשחקים האלה, ואפשר לשכוח מהקמפיין הזה ולהתחיל לחלום על עלייה משלב הפלייאוף של ליגת האומות.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */