יום שני, 02.02.2026 שעה 23:54
ליגה לאומית 25-26
4623-5021מכבי פ"ת1
3525-3221מכבי הרצליה2
3232-3321הפועל כפר שלם3
3225-2621הפועל כפ"ס4
3025-3021מ.ס קריית ים5
3023-2821הפועל ראשל"צ6
3026-2921הפועל ר"ג7
2825-2721מ.ס כפר קאסם8
2626-2321הפועל עכו9
2627-2121בני יהודה10
2530-2521עירוני מודיעין11
2529-2121הפועל רעננה12
2536-2521הפועל עפולה13
2140-3121מכבי יפו14
2029-2521הפועל נוף הגליל15
1928-2321הפועל חדרה16

הבלאגן באשקלון ממשיך: מביאים לפירוק הקבוצה

ראש העיר תומר גלאם הורה להחליף מנעולים במתקן האימונים ותקף: "הנהלת הפועל אשקלון ירדה מהפסים". השחקנים קיבלו הודעת שחרור ועתיד הקבוצה בערפל

|
שחקני הפועל אשקלון (חגי מיכאלי)
שחקני הפועל אשקלון (חגי מיכאלי)

הבלאגן בהפועל אשקלון ממשיך. השחקנים קיבלו הודעת שחרור וראש העיר תומר גלאם שלח אנשים שיחליפו את המנעולים במתקן האימונים. כזכור, בשבוע שעבר פורסם ב-ONE כי מנהל הקבוצה צ’יקו מגיה והמנכ”ל דרור אלמלם אספו את השחקנים ואמרו כי: “העירייה לא עומדת בהתחייבויות מולנו. מגיע לנו כסף כדת וכדין. כולכם משוחררים”.

חמישה ימים חלפו מאז וראש העיר תומר גלאם פירסם הודעה חריפה: "הנהלת הפועל אשקלון ירדה מהפסים. היא מסכנת את הקבוצה, פוגעת באוהדים ומביאה הלכה למעשה לפירוקה של הקבוצה. מדובר בהשתלטות של גורמים פוליטיים הקשורים לגורמים מפוקפקים שמנסים להשאיר אדמה חרוכה אחריהם במטרה לנסות ולקבל כספי ציבור בדרך בלתי ראויה ובניגוד לכללי המנהל התקין".

מהעירייה נמסר: “העמותה, שנשלטת על פי החשד בידי גורמים הקשורים לראש העיר הקודם, העומד למשפט בגין מעשים פליליים חמורים, מנסה לסחוט את העירייה במטרה לקבל כספים באופן בלתי תקין וזאת כחלק מהעובדה שלא השלימו עם תוצאות הבחירות. ראש העיר אשקלון ומועצת העיר העמידו לקבוצה תנאים על מנת שיוכלו להעביר מימון ציבורי לקבוצה. הנהלת העמותה החליטה שלא לעמוד בדרישות ובנהלים ובצעד של "תמות נפשי עם פלשתים" החלה בהליך של שחרור מסיבי של שחקנים ויצירת נזקים בלתי הפיכים לקבוצה ולאוהדיה”.

מנכ"ל הפועל אשקלון דרור אלמלם וראש העיר תומר גלאם (שחר גרוס)מנכ"ל הפועל אשקלון דרור אלמלם וראש העיר תומר גלאם (שחר גרוס)

“בשל כך, הורה ראש העיר לנקוט נגד העמותה בכל צעד חוקי על פי דין על מנת למנוע ולצמצם את המשך הנזקים שנגרמים לקבוצה על ידי העמותה, לרבות: 1. הגשת תלונה לרשם העמותות; 2. דרישה לקיים חקירה באמצעות הבקרה התקציבית בהתאחדות לכדורגל; 3. ראש העיר הנחה את הגורמים המקצועיים לבחון הגשת תביעת נזיקין נגד העמותה, חיוב אישי של מנהלי ונושאי המשרה בה וכן דרישה להשבת כל הסכומים שקיבלה העמותה כתמיכות ציבוריות. כמו כן, בשל הפרת התחייבויות העמותה כלפי העירייה הנחה ראש העיר על סגירת כל המתקנים העירוניים בפני העמותה”.

מעמותת ותיקי הפועל אשקלון נמסר: “כל הפוסל במומו פוסל. אוהדי הפועל אשקלון מבינים שראש העיר מעוניין לעשות בקבוצה כשלו. תומר גלאם הוא האחרון שיכול לדבר על מינוי מקורבים ומינויים מפוקפקים שכן מאז נכנס לתפקידו הוא מציף את העירייה במינויים פוליטיים ועושה בקופה העירונית כרצונו כך שודאי אינו יכול לבוא בטענות כנגד העמותה. יש לזכור שעמותת ותיקי הפועל אשקלון אחראית להצלחה המסחררת של הקבוצה והעלתה את הקבוצה משאול עד לליגת העל ובמחי יד הגיע תומר גלאם והוריד אותה ליגה בתוך שנה אחת בלבד. אנחנו מציעים לגלאם לעשות בדק בית ולא לנהוג בצביעות ופופוליסטיות ובעיקר מציעים לו להעמיק את ידיעותיו המקצועיות כי נראה שכל מה שהוא מבין בו עד כה הוא מינויים פוליטיים. לגלאם אין שום ידע בכדורגל ומוטב שיתעסק במה שהוא טוב בו, מינוי עסקנים”.

לאחר מכן פורסמה הודעה נוספת: “למען הסר ספק ולמען הסדר הטוב נבהיר בהרחבה את הפעולות שהובילו לשחרור שחקנים ולשחרור הרסן של ראש העיר תומר גלאם. עמותת ותיקי הפועל אשקלון קיימה אמש התכנסות שבסיומה החליטה לסיים את ההתקשרות עם מנכ"ל הקבוצה דרור אלמלם,נציג העירייה, פרוספר וקנין, דובר הקבוצה שלומי לוי, סקאוט הקבוצה עומרי כהן, מאמן השוערים גיא נחשון, מאמן הכושר יוסי קקון ואנליסט הקבוצה עמר אילן. בנוסף הוחלט על שחרור  שחקנים בכירים. צעדים אלה יובילו לחיסכון עצום בקופת הקבוצה שצומצמה משמעותית על ידי גלאם והגזירה הכלכלית שהחליט להטיל על הקבוצה, כל זאת מאחר ואנשיו אינם מנהלים את המועדון ואינם חלק מהעמותה”.

“גלאם ציפה לקדם את אנשיו כחלק ממימוש הבטחות ערב הבחירות וכשזה לא קרה החליט לעצור את התקציב ולמוטט במו ידיו את המועדון.  חברי העמותה קיבלו החלטות קשות וויתרו על אנשי מפתח בהנהלה ושחקנים אשר אמורים היו להעלות את הקבוצה לליגת העל שוב וזאת באשמת גלאם שמשחק משחקים פוליטיים על חשבון הקופה הציבורית.  בזכות הקיצוצים ושיקול דעת של חברי העמותה, תוכל הקבוצה להתקיים עד סוף העונה מבלי לפרק אותה סופית”.

“גלאם הטיל גזירות קשות על המועדון ונפילתו תיחקק לנצח על מצחו של ראש העיר שמתעסק נטו בפוליטיקה ואין לו כל נגיעה לספורט ושום אהדה לקבוצה שכן אם הייתה לו אהדה, הוא היה מבין שהוא רב רק עם עצמו”.

“חברי העמותה רואים רק את טובת הקבוצה וחשים אחריות עצומה כלפי קבוצת הכדורגל,אוהדיה ותושבי העיר”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */