יום שבת, 31.01.2026 שעה 17:06
ליגת העל Winner 25-26
4621-4520בית"ר ירושלים1
4520-4720הפועל ב"ש2
3825-3921הפועל ת"א3
3625-3920מכבי ת"א4
3221-3820מכבי חיפה5
2727-2420בני סכנין6
2744-3521מכבי נתניה7
2633-3520הפועל פ"ת8
2241-2420עירוני טבריה9
2040-2520מ.ס אשדוד10
1935-2920עירוני ק"ש11
1935-2620הפועל חיפה12
1830-2020הפועל ירושלים13
1145-1620מכבי בני ריינה14

איציק ניסנוב זומן לחקירה בעניין פדרו גלבאן

אחד מבעלי הפועל ת"א ייחקר בנוגע לעובדה שהארגנטינאי שיחק במועדון ללא אשרת שהייה. רשות האוכלוסין וההגירה: "תושבות לא על הפרק מבחינת גלבאן"

|
איציק ניסנוב. זומן לחקירה (משה חרמון)
איציק ניסנוב. זומן לחקירה (משה חרמון)

איציק ניסנוב, אחד מבעלי הפועל תל אביב, זומן כנציג המועדון לחקירה מטעם של רשות האוכלוסין וההגירה בנוגע לעובדה שפדרו גלבאן שיחק במועדון מאז תחילת העונה שעברה ללא אשרת עבודה בישראל, כך נודע ל-ONE.

כזכור, גלבאן, שעדיין מתאמן עם הפועל ת"א, כבר קיבל הודעה לעזוב את הארץ בשל העובדה שהוא שיחק בארץ ללא אשרת שהייה, למעשה מאז תקופתו בבני יהודה לפני כשנתיים, כך היה למעשה גם כשחזר לקדנציה שלישית אצל הקבוצה מהשכונה וכשהושאל להפועל מרמורק באמצע העונה שעברה.

רפואה: יוצא מתוסכל מהמשחק הזה

כעת, בעלי הפועל ת"א, ניסנוב בראשם, ייאלצו לתת את הדעת על אופן הטיפול שלהם בגלבאן ויצטרכו להציג את חוזהו, ביטוחו הרפואי ועוד אסמכתאות, על מנת שמשרד האוכלוסין וההגירה יחליט על המשך החקירה כנגד המועדון, שעלול לספוג קנס.

ממשרד האוכלוסין וההגירה נמסר ל-ONE כי "זה אכן זימון במסגרת חקירה לבדיקת העסקתו במהלך שהותו הבלתי חוקית. נוכל להתייחס רק בתום התהליך". תגובת הפועל תל אביב: "יש יועצים משפטיים שמטפלים בנושא. אנו מאחלים לפדרו ומשפחתו שהסאגה תסתיים במהרה והכל יבוא על מקומו בשלום".

כזכור, הפועל ת"א כבר עמדה בעבר בסיטואציה הזאת בפרשת העסקתו של איזוובו אבונימה ב-2015, כאשר בסופה נקבע כי הקבוצה עברה על תקנון רשות ההגירה והאוכלוסין וספגה קנס של 10,000 שקלים שהורכב מחמשת אלפים על עניין הוויזה וחמשת אלפים על כך שלכאורה לא היה לשחקן ביטוח רפואי.

פדרו גלבאן (רדאד גפדרו גלבאן (רדאד ג'בארה)

בתוך כך, גלבאן ומשפחתו ממשיכים להמתין לאשרת העבודה, לאחר הבטחתה של שרת התרבות והספורט מירי רגב שתתערב בנושא. ממשרד התרבות והספורט נמסר כי הם פעלו בנושא, כאשר קיבלו מכתב המלצה מההתאחדות ולכדורגל לגבי השחקן, אישור מהפועל ת"א על כך שהוא אכן משחק במדיה ושלחו מכתב המלצה משלהם למשרד הפנים.

למרות התקווה של משפחת גלבאן, כעת כלל לא מדובר על הליך של תושבות, כך לפי התגובה של רשות האוכלוסין וההגירה: "נושא פדרו גלבאן לא נדון במסגרת קבלת תושבות וזה לא על הפרק. מה שנדון כרגע זה הארכת אשרות כספורטאי ובתנאי יש קבוצה שמעסיקה אותו...הנושא יידון בוועדה למתן אשרת עבודה וברגע שתהיה החלטה נפרסם אותה". לגבי מועד הדיון אמרו ברשות האוכלוסין וההגירה: "זה יהיה תלוי בקבוצה. אם יש מעסיקה זה יאושר. לזה הינו צריכים המלצת שרת הספורט. היא עשתה את החלק שלה".

בנושא אחר, חלוץ הפועל ת"א עומר דמארי שסובב את ברכו ב-0:0 מול מ.ס אשדוד, עבר אתמול טיפולים פיזיותרפיים וטרם נשלח לבדיקת אולטרסאונד, בעוד במתחם חודורוב טוענים שמצבו טוב. דמארי נבדק אצל רופא הקבוצה, ד״ר רן טיין ובמסגרת הבדיקה התברר כי החלוץ סובל מחבלה בברך וצפוי לחזור לאימונים בהדרגה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */