יום שישי, 26.12.2025 שעה 15:02

האוצר המליץ על הקפאת התמיכה לאיגוד הכדוריד

דוח ביקורת ממשלתי חמור הציג ליקויים קשים הנוגעים להתנהלות הגוף שמנהל את הכדוריד בישראל: "קיים חשש כבד בנוגע לאמינות ספרי החשבונות של האיגוד"

|
דורון שמחי, יו
דורון שמחי, יו"ר איגוד הכדוריד לשעבר (אחמד מוררה)

איגוד הכדוריד שהיה נתון תחת ביקורת רחבה של משרד האוצר, זאת לבקשתו של החשב הכללי, נאלץ להתמודד הערב (שני) עם דוח מפורט וקשה שהוציא לאור המשרד ובו מספר ממצאים חמורים המעלים לא מעט שאלות על התנהלות הגוף שמנהל את הכדוריד בישראל. מטרתה העיקרית של הביקורת שהתייחסה לפעילות האיגוד בשנים 2012 – 2014, הייתה לקבוע האם האיגוד הסתיר ומנע ממבקר המדינה מידע אשר היה מערער את זכותו לקבל תמיכה ממשלתית. את דוח הביקורת ביצע משרד רו”ח גיא, גופר, יהב, גילמן, אודם ושות’.

בנוגע להתנהלות הכלכלית של האיגוד, עלו לא מעט חששות, שאף תוארו כ-“כבדים”, הנוגעים לאמינות ספרי החשבונות וזאת בשל כך כי לא רשם בספריו כספים שהועברו ממפלגת ישראל ביתנו שהיו מיועדים לאיגוד עצמו והועברו ללא דיווח ל-’מכון וינגייט’ שמהווה “צד קשור” לאיגוד. בנוסף נכתב: “נמצא שהעמותה (האיגוד) לא מזכירה בפרסומיה תמיכה המתקבלת ממנהל הספורט כפי שמתחייב מבקשת התמיכה שהגישה”. 

בנוסף לאי הדיווח, נמצא שבשנת 2013 קיימת הערכת יתר של 447 אלף שקל הנוגעת להכנסות, כמו גם הפרשים שמקורם בסיווג פנימי בין הוצאות לפעילות והוצאות הנהלה כלליות.

שחקני נבחרת ישראל בכדוריד חוגגים (יניב גונן)שחקני נבחרת ישראל בכדוריד חוגגים (יניב גונן)

כמו כן, על פי הדוח, עלו חשדות לניגוד עניינים באיגוד לאחר שבשנים 2012/13 הוא זיכה חלק מהאגודות הפועלות תחתיו וקיזז חובות בסכום כולל של כ-130,000 ש”ח. “הזיכויים אסורים ולכן קיים חשש לקיומם של גופי צינור וחשש לניגוד עניינים”, נכתב. בנוסף, עלו טענות הנוגעות לניהול הכספים ולפיהן נמצא שהבקרה הפנימית של האיגוד על כספיו לקויה ושרישומי ההכנסות וההוצאות אינם מנוהלים באופן נאות בספרי הנהלת החשבונות ובדוחות הכספיים.  

בנוגע לשכר העובדים באיגוד – נמצא כי בניגוד להמלצות מביקורת שנערכה בשנת 2011, האיגוד לא מקפיד על דיווח של שעות מאמנים ועובדים ובנוסף לא שינה את סכומי ההעסקה של המנכ”ל ולא קבע ששינוי שכרו יאושר בוועדות.

בעיקרי המסקנות מהביקורת עלו הממצאים המרכזיים לפיהם האיגוד לא עומד בכל התחייבויותיו למשרד האוצר; קיים ספק לשימוש בכספי התמיכה בהתאם למטרות והקריטריונים לשמם הם מיועדים; הדוחות הכספיים של האיגוד “אינם נאותים” עקב העדר גילוי נאות לעסקאות עם צדדים קשורים; אי רישום הוצאות והכנסות והבקרה הפנימית הוגדרה כ”חלשה”.

בנוגע להמלצות הביקורת, נכתב כי על משרד הספורט להקפיא את התמיכה (גם העתידית) עד לברור מקור הכספים וההתנהלות מול ‘מכון וינגייט’; לשקול דרישה להחזר תמיכה מלא או חלקי בשל חשש לשימוש בכספי תמיכה שלא למטרתם בשנים 2012-13, בסך של 206,433 שקל ו-166,229 שקל בהתאמה ולשקול את הסנקציות שיש להטיל עקב העובדה כי עיקר הליקויים שעלו בביקורת עומק קודמת לא תוקנו.

תגובת הנהלת איגוד הכדוריד: "רוב ההערות שהופיעו בטיוטת הדו"ח הראשוני לפני מספר חודשים כבר תוקנו וייושמו, ולראיה לכך - הן לא מופיעות בדו"ח הסופי. הנהלת האיגוד מודה למשרד האוצר שהאיר את עיניה. מדובר בהערות שמרביתן טכניות ומתייחסות לשנים 2012-2014”.

“הנהלת איגוד הכדוריד כיום הפיקה לקחים עוד בשלב הטיוטה, ומינתה רואה חשבון שמלווה את הנושאים הדורשים טיפול, ותפעל לתקן את המצריך תיקון עפ"י הדו"ח והוראות הגורמים המקצועיים”.

“לעניין מכון וינגייט, הנהלת האיגוד מצרה על ההמלצה שמצא לנכון רואה החשבון לציין בדו"ח, מהמובן שנושא הכספים שהועברו לוינגייט נעשה באמצעות משרד האוצר, ובידיעתו המלאה. יחד עם זאת, ההנהלה תבצע את הטעון תיקון. ההנהלה סבורה שבירור עניין וינגייט, אינו מצדיק את הקפאת התמיכה ומאמינה גם שלא תעשה״.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
/* LAST / NEXT ROUNDs */