יום שישי, 19.12.2025 שעה 18:21

פתיחה ברגל שמאל: ניו אינגלנד הפסידה לקנזס סיטי

אלופת ה-NFL פתחה את העונה בצורה רעה מאוד לאחר תבוסה ביתית לצ'יפס 42:27. שיא יארדים לרוקי במשחקו הראשון בליגה, המשחק במיאמי נדחה לשבוע ה-11

|
שחקני קנזס סיטי חוגגים (רויטרס)
שחקני קנזס סיטי חוגגים (רויטרס)

ניו אינגלנד פטריוטס (1:0) – קנזס סיטי צ’יפס (0:1) 42:27

אחרי קצת יותר מחצי שנה, עונת הפוטבול של ה-NFL התחילה עם משחק פתיחת העונה בין האלופה המכהנת, ניו אינגלנד פטריוטס, לבין קנזס סיטי צ’יפס. דקות ספורות לפני פתיחת ההתמודדות, נערך על המגרש טקס מרגש בו הוסר הלוט מעל דגל האליפות של שנה שעברה כאשר על הדשא הונחו חמישה גביעי ענק, זכר לחמש הזכיות של ניו אינגלנד בסופר בול.

טקס הסרת הלוט לפני המשחק בגטקס הסרת הלוט לפני המשחק בג'ילט סטדיום (רויטרס)

המשחק התחיל בצורה טובה עבור האלופה שפתחה בסערה והשיגה טאצ’דאון כבר אחרי 3 דקות משריקת הפתיחה, לאחר ריצת 2 יארד של הראנינג בק גיליסלי. האורחת השוותה את התוצאה 3 דקות לסיום הרבע הראשון עם טאצ’דאון של 3 יארד של הקווטרבק אלכס סמית’. ברבע השני נדמה היה שטום בריידי וחבריו משתלטים על העניינים לאחר ריצה של 10 נקודות ללא מענה שהעלתה אותם ליתרון 7:17. אך באותו רגע הגיעה התשובה של קנזס סיטי. שניות ספורות לפני הירידה למחצית, הצ’יפס השיגו טאצ’דאון שני במשחק וירדו להפסקה בפיגור קטן 14:17.

שתי הקבוצות פתחו את המחצית השנייה בצורה רגועה, כאשר אף אחת מהשתיים לא הצליחה להשיג נקודות בשש הדקות הראשונות של הרבע. באותו רגע הגיע אלכס סמית’ ששיגר מסירה לאורך של 75 יארד לטייריק היל שהפך את התוצאה והעלה את הצ’יפס ליתרון הראשון שלהם במשחק. האלופה הגיבה במהירות ושבה ליתרון אחרי עוד ריצה של 10 נקודות ללא מענה, כאשר נותרו 15 דקות לסיום המשחק התוצאה הראתה יתרון 21:27 לניו אינגלנד. ברבע האחרון הייתה קבוצה אחת על המגרש, ולא היה מדובר באלופה. קנזס סיטי שטפה את הדשא ושיחקה פוטבול משובח. זה התחיל עם עוד מסירה ארוכה של סמית’ של 78 יארד להיל, והמשיך עם ריצה של היל של 4 יארד לתוך האנד זון. כשכבר נראה שהכל היה גמור והיציעים החלו להתרוקן, הצ’יפס הניחו את המסמר האחרון בארון של האלופה עם עוד ריצה לטאצ’דאון של 21 יארד.

אלכס סמיתאלכס סמית' משגר טאצ'דאון (רויטרס)

אלכס סמית’ סיים ערב נהדר מבחינתו עם 368 יארד וארבע טאצ’דאונים  עם אחוזי השלמה מרשימים. אך מי שהשאיר את חותמו על המשחק הזה ובוודאי לא ירצה לשכוח אותו הוא קארים האנט, הראנינג בק של הצ’יפס. הרוקי ממכללת טולדו השיג את מספר היארדים הרב ביותר בכל הזמנים לשחקן במשחקו הראשון בליגה כאשר הוא אוסף 246 יארד, 148 יארד על הקרקע ועוד 98 יארד באוויר.

קארים האנט רץ לתוך האנדזון (רויטרס)קארים האנט רץ לתוך האנדזון (רויטרס)

מבחינת הפאטס, זו בוודאי לא ההתחלה לה פיללו אחרי הזכייה בשנה שעברה. ההפסד הביתי הזה שיקף בעיות בחוליית ההגנה שספגה 42 נקודות, ששוות ערך למספר הנקודות הרב ביותר שהקבוצה ספגה מאז שביל בליצ’ק מונה למאמן הקבוצה לפני כמעט 20 שנה. גם עבור  טום בריידי המשחק הזה לא היה אחד מימיו הזוהרים ביותר, לאחר שסיים אותו ללא טאצ’דאון ועם אחוזי השלמה נמוכים של המסירות שלו. זהו גם ההפסד הראשון של הקבוצה בעידן בריידי לאחר שהם נכנסים לרבע האחרון ביתרון. לפני המשחק היום המאזן היה 105-0.

בראשון ושני יערכו שאר משחקי השבוע הראשון, כאשר המשחק המרכזי הוא המפגש של היריבים בבית המזרחי ב-NFC בין דאלאס קאובויס לניו יורק ג’איינטס. המפגש בין מיאמי דולפינס וטמפה ביי באקנירס שתוכנן ליום ראשון נדחה בגלל מצב מזג האוויר בפלורידה, בעקבות הוריקן אירמה ונדחה לשבוע 11, מה שהופך את העונה עבור שתי הקבוצות הללו לקשה במיוחד. בעקבות הדחייה שתי הקבוצות יאלצו לשחק 16 שבועות רצופים ללא מנוחה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */