מערכת ONE
|

אתר הספורט ONEלראשונה בתולדותיה, ג’ירונה מהליגה השנייה בספרד העפילה הערב (ראשון) לליגה הבכירה, לאחר שסימה ב-0:0 מול סראגוסה במסגרת המחזור ה-41 והבטיחה את המקום השני בטבלה.
הקטאלונים היו זקוקים לנקודה במשחקם הביתי כדי להבטיח את הכרטיס ללה ליגה וכך גם יריבתם שהייתה זקוקה לתיקו על מנת להבטיח את הישארותה בליגה השנייה. המארחת מקדימה בשלוש נקודות את חטאפה השלישית, כאשר נותר מחזור אחד לסיום, אך יש לה יתרון במפגשים שהתנהלו בין השתיים ולכן עלייתה הפכה לרשמית כבר הערב. בסיום המשחק, אלפי אוהדיה פרצו לכר הדשא וחגגו את ההישג ההיסטורי.
ג’ירונה שלא הצליחה לעלות דרך הפלייאוף בשלוש העונות האחרונות, מארחת את משחקיה באצטדיון המונטיליווי שיכול לאכלס 9,000 צופים בלבד ורק לפני תשע שנים, המועדון עלה לליגה השנייה בחזרה לאחר 49 שנים.
בתוך כך, קבוצתם לשעבר של דודו אוואט ותומר חמד, מיורקה, אשר עד לפני מספר עונות הייתה קבוצה לגיטימית בליגה הספרדית הבכירה אך נקלעה לקשיים כלכליים, המשיכה להתרסק, כאשר ירדה באופן רשמי לליגה השלישית במדינה לאחר 2:2 מול יורדת אחרת, האחרונה בטבלה מירנדס. גם אלצה נשרה מליגת המשנה.