ההופעה שראינו בהיכל קבוצת שלמה היא אחת הטובות שהיו בשנים האחרונות. לא רק שהפועל תל אביב ומכבי ראשון לציון סיפקו משחק ברמה גבוהה ביותר שהסתיים עם ניצחון 94:103 מדהים של האדומים, אלא שחקן אחד שעשה את צעדיו הראשונים על הפרקט בת"א, נייט רובינסון שמו, הצליח שוב להזכיר לנו כמה יפה הוא הכדורסל.
הרכז, שזכה שלוש פעמים בתואר אלוף ההטבעות באולסטאר ה-NBA, הגיע לישראל בשבוע האחרון בעצת חברו הטוב מהקולג', טרה סימונס. רבים שפשפו את העיניים ואף גיכחו לנוכח הפרסומים על כך שהשחקן בעל הרזומה הכל כך מרשים ינחת בישראל. הרי כבר הגיעו לישראל שחקנים בעלי עבר מרשים בליגה הטובה בעולם: פרוויס שורט שרשם ממוצעים מדהימים, בילי תומפסון שזכה באליפות עם הלייקרס, טום צ'יימברס שהשתתף במשחקי אולסטאר וג'ורדן פרמאר שזכה בשתי אליפויות עם הלייקרס (הוא אגב לא דוגמא טובה כל כך לאור הכישלון שנחל). אך אף אחד מהם לא עשה חלק מהדברים שרובינסון, על כל ה-1.75 שלו, עשה בליגת הכדורסל הטובה בעולם בכל הקשור לאתלטיות ושואו-טיים.
 |
| ג´ורדן פרמאר. בא בקול תרועה ועזב בקול ענות חלושה (איתי כהן) |
|
| |
הנחיתה שלו בישראל כבר גרמה לכולנו להבין שזה ממש קורה, הקטנצ'יק הקופצני הזה בדרך לכדרר, לזרוק ואפילו להטביע כאן אצלנו בארץ. רוב הספקנים כבר החלו לשנות את הגרסה מ'אין סיכוי שיגיע' ל'אין סיכוי שיצליח'. "הוא בטח בכושר גרוע, הרי בעטו אותו מקבוצה בסין", נשמעו רוב הביקורות. אבל רובינסון עלה לפרקט של קבוצתו החדשה והוכיח שכוחו עדיין במותניו וכי הוא בכושר נהדר. 25 נקודות היו לרכז בהופעת הבכורה שלו באדום בדרך לניצחון מרהיב ויוקרתי על החבורה של שרון דרוקר.הוא מסר מסירות ענקיות, לקח כדורים חוזרים בהתקפה, רץ, נלחם השקיע וצלף שלשות מדאונטאון. הוא עשה הכל על המגרש. האמרה שלו בסיום המשחק: "זו הקבוצה של רביב, אני הגעתי רק לעזור", הוכיחה שהוא לא בא להתנשא על אף אחד. מדובר בשחקן משופשף שכבר ראה ועשה וביקר בהיכלים המדהימים ביותר בעולם, ואף ניצח. הגיע לכאן מישהו שנמצא בשתיים או שלוש רמות מעל כל זר אחר שדרך כאן אז בואו ופשוט נהנה מכך, לא רק האוהדים באדום, כולם.
 |
| רובינסון חוגג עם חבריו החדשים (איתי כהן) |
|
| |
נכון, זו רק הופעת בכורה ועדיין זה לא אומר יותר מדי לגבי ההמשך. אבל אין ספק שהתיאבון של כל אוהבי הכדורסל האמיתיים נפתח. כולנו מלאי תקווה כי הרכז נמוך הקומה ימשיך לנפק עוד תצוגות מרשימות שכאלו שרק הופכות את הכדורסל שלנו להרבה יותר טוב. אולי זה אפילו פתח לעוד שחקנים בעתיד שיבינו שאין מה לפחד, שאפילו כיף ונעים כאן בישראל.
הכתוב הינו טור דעה