גידי ליפקין
|

כרטיס אדום (שי לוי)
אשר אלפסי, שחקן קבוצת בני מעלות תרשיחא מליגה ג', הורחק לצמיתות ע"י נועם ליובין, דיין בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל, לאחר שהורשע באיום, העלבת שופט ופגיעה גופנית בשופט המשחק.
בדו"ח המשחק של מעלות תרשיחא נגד מועדון ספורט חצור הגלילית כתב בין השאר השופט אוראל בן -אבו כאשר תיאר את מה שאירע כי: "במשך כל המשחקן השחקן אשר אלפסי לא היה רגוע, בדקה ה-60 לאחר שביצע עבירה וקיבל צהוב אמר: "זה מה שאתה יודע לעשות יא בן זונה", לאחר שהזהרתי אותו מצהוב שני הוא איים ואמר: "יא חתיכת אפס, תן צהוב שני אם אתה גבר".
השופט שלף לעברו את הצהוב השני ומכאן המצב רק הדרדר. "הוא תקף אותי כאשר נתן לי בעיטה לבית החזה, מיד שחקני הקבוצה, גם של חצור וגם של תרשיחא, עצרו אותו. מיד שרקתי לסיום המשחק, אך השחקן אינו נרגע ועדיין ניסה לבוא לכיווני להרביץ לי וגם איים: "אתה לא תצא מפה".
לדיון עצמו אלפסי לא טרח להגיע, הדיין ליובין כתב בהחלטתו כי: "הנאשם לא טרח להופיע בבית הדין הזה, ובוודאי לא לשלול את מעשיו. הכאתו את שופט המשחק כחלק ממארג התנהגותו הכולל לא רק שאין מקומה בין שחקני כדורגל, אלא שאין מקומה בין בני אדם. אשר על כן וללא היסוס הנני גוזר על הנאשם הרחקה לצמיתות".
אגב, באתר ההתאחדות לכדורגל ההרחקה מופיעה מ-16.12.2015 עד ל-16.12.2114, ל-99 שנים, עם הערה 'לצמיתות'.