יום שישי, 13.02.2026 שעה 17:29
ליגה גרמנית 25-26
5419-7921באיירן מינכן1
4820-4321בורוסיה דורטמונד2
4228-4421הופנהיים3
3928-4021לייפציג4
3928-3821שטוטגרט5
3627-3920באייר לברקוזן6
3033-3221פרייבורג7
2846-4121איינטרכט פרנקפורט8
2534-2621אוניון ברלין9
2334-3021פ.צ. קלן10
2229-2120המבורג11
2234-2521בורוסיה מנשנגלדבאך12
2239-2421אוגסבורג13
2133-2521מיינץ14
1944-2921וולפסבורג15
1939-2221ורדר ברמן16
1735-2021סט. פאולי17
1347-1921היידנהיים18

האטרקציות המרתקות של העיר ברלין

שילוב של היסטוריה עם תרבות עכשווית וחלומם של מאות אלפי ישראלים. העיר ברלין מחכה לכם עוד העונה, כולל משחק של הרטה מול באיירן. הפרטים בפנים

|
שחקני באיירן. גם לטוס לברלין וגם לראותם (רויטרס)
שחקני באיירן. גם לטוס לברלין וגם לראותם (רויטרס)

רגע לפני שאתם טסים לחופשה זוגית בברלין, כולל משחק מול באיירן מינכן על חשבוננו (להשתתפות בהגרלה לחצו כאן), אתם מוזמנים להכיר אטרקציות נוספות של העיר ברלין, מעבר לאצטדיון האולימפי שייארח את המשחק של הרטה המקומית.

לכל עיר מתויירת בעולם (בטח באירופה) יש את ה"קטע" שלה. לפריז – תרבות. ללא ספק האתרים -קלאסיים (הסורבון, וכן, גם הלובר) והפאתוס סביבם מאפילים על השאנז אליזה והאייפל. 

הרייכסטאג (רויטרס)
הרייכסטאג (רויטרס)
 

בברצלונה, נקרא לזה החוויה הים-תיכונית כמעט, עם הרמבלה עד הים, והרחובות הקטנים היוצאים ממנה והפאייה (עם פירות ים, כמובן, לא עוף, חלילה) ידברו יותר לתייר הישראלי מאשר עוד כנסיה מימי הביניים.

אבל לברלין יש "קטע" אחר. אולי בגלל שההיסטוריה שלה כ"כ קשורה בשלנו (לחלקנו באופן אישי). דווקא אתרים שנחשבים פחות קלאסיים, מהמאה ה-20, מושכים לפעמים הרבה יותר...

הרייכסטאג – אולי אחד האתרים החשובים (והמרהיבים) ביותר באירופה, שאי אפשר להבין בלעדיהם את מהלך העניינים בתקופה שלפני מלחמת העולם השניה . יסלח לנו שער ברנדבורג, אבל לאירועים בפרלמנט אין תחרות אפילו ב89' אחרי נפילת החומה.

במקום מתקיימים סיורים והרצאות מרתקות, מי שפחות מתחבר לז'אנר אבל רוצה לטעום מההוויי יוכל לאכול צהריים במסעדת הגג. רק תדאגו לתאם הגעה מראש לבניין עצמו.

הפרנזהטורם, מגדל הטלוויזיה של ברלין (רויטרס)
הפרנזהטורם, מגדל הטלוויזיה של ברלין (רויטרס)
 

הפרנזהטורם, מגדל הטלוויזיה של ברלין – הפך לאחד מסמלי השלטון הקומוניסטי במזרח העיר ומדגיש את הפער האדיר בין מערב העיר למזרחה באותה תקופה. אחרי הנאה מארוחה במסעדה המסתובבת (אל תפספסו את הגלידה במקום!) ומהנוף המשתקף מגובה של יותר מ-200 מטרים, תוכלו להסתובב באלכסנדרפלאץ התיירותית משהו וליהנות ממופעי הרחוב שלה

קה דה ווה KaDeWe – מרכז הקניות אולי הכי מרשים בברלין, חלון הראווה של העיר. ברלין שופעת רשתות מערביות שכולנו מכירים (זארה, H&M, C&A ועוד) לצד חנויות יד שניה ושווקי פשפשים (היחידים שפתוחים בימי א'), אבל הקומפלקס בין 7 הקומות ו-26 המעליות שלו הם לא פחות מפלא עולם בשביל מכורים כבדים לתרבות הצריכה כמונו.

מה שהופך את המקום למיוחד מעבר לקומה נפרדת לכל סוג בגדים כמעט, הוא האווירה המיוחדת שאיכשהו משלבת מוזיקה פופולרית ודיוק גרמני. בשתי הקומות העליונות תמצאו (כמעט) את כל סוגי האוכל ביבשת ומסעדה עם גג זכוכית (מוטיב חוזר, כנראה הגרמנים אוהבים לראות את השמיים כשהם אוכלים). בחוץ תוכלו ליהנות מפיסת דשא אירופית קלאסית תחומה בבתי קפה ברלין-סטייל.

"אני ברלינאי" (לשבוע) - אחד הדברים שאפשר לעשות בברלין זה פשוט ללכת לאיבוד (עם האייפון, גם זה נחשב..) ולגלות כל מיני מקומות קטנים שלא מופיעים באף מדריך. כך למשל, במהלך טיול תמים בשכונת שונברג, נגלה פארק בסביבה ולא רחוק ממנו מכולת (מסתבר שהייתה חלק מרשת ענקית) שמכרה, בין היתר, כיכר לחם ענק ב-99 סנט שלעיתים יותר טעים מעוגה. טיול על גדות נהר השפרה (Spree) מגלה שדרה רחבה פי שניים מרוטשילד אבל עם אותה אווירה ומסעדה קטנה שהגישה המבורגר שגרם לכל מה שאכלתם עד היום להראות כמו לוף... בקיצור, גם בדברים הקטנים ברלין היא חוויה. אז קדימה, לחצו והשתתפו בהגרלה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */