אם אתם קוראים קבועים של מדור האזור המטורי, ודאי נתקלתם לא פעם בכתבות אודות הדחיות החוזרות ונשנות של אספקת רכבי הסייברטראק של טסלה לצרכנים, בין השאר עקב חוסר בשבבים או מפעלים שטרם נפתחו.
מדובר כידוע ברכב שמאוד מעסיק את עולם הרכב, בין השאר בשל עיצובו העתידני והחדשני לרכב עבודה חשמלי, ולאחרונה דווח כי מיליון וחצי לקוחות כבר שילמו 100 דולרים בהזמנה המוקדמת.
בימים אלו, נראה (לכאורה) כי מועד אספקת הסייברטראק קרוב מתמיד, בין השאר בשל העובדה שמספר משתמשי טוויטר העלו לאחרונה סרטונים הן של הרכב מבחוץ והן של העיצוב הפנימי.
אחד מאותם משתמשים העלה סרטון המצלם את אחד מאבות הטיפוס בזמן נסיעה מלמעלה, כאשר מה שניתן לראות בעיקר הוא חלון גג פנורמי, כיסוי עליון שחור וגם מראות.
אם אתם תוהים מדוע צויינו המראות, יש לכך תשובה ראויה: לפני מספר חודשים אילון מאסק צייץ כי המראות תהיינה ניתנות להורדה על ידי הלקוחות לאחר האספקה, שכן הרכב מצויד במצלמות אשר מחליפות אותן. מאוחר יותר פורסם כי החוק בארה”ב כלל אינו מאפשר רכב ללא מראות, אך כעת זה פחות רלוונטי.
משתמש טוויטר אחר אף הגדיל לעשות כאשר העלה סרטון קרוב יותר ובסמוך לאבטיפוס המתקדם של הסייברטראק, כאשר באותו סרטון ניתן לגלות פרטים נוספים מהחלקים החיצוניים של הרכב.
ראשית ניתן לראות את שטח תא המטען הגדול, המתאים לרכב עבודה. בנוסף, ניתן לראות כי העיצוב הקווי של המראות נשמר וכי השמשה הקדמית עדיין מצויידת במגב אחד גדול (בעבר פורסם כי טסלה פיתחה טכנולוגיה לניקוי אבק והסרת טיפות גשם ללא מגבים באמצעות טכנולוגיית לייזר מתקדמת).
בנוסף לשני הסרטונים פורסמה לאחרונה גם תמונה של החלק הפנימי של הרכב המדובר, כאשר בדומה למה שאנו מכירים מהטסלות שכבר הגיעו לארץ, ניתן לראות את מסך המגע (ללא כל כפתורים נוספים מחוץ למסך) כאשר עיצוב ההגה ממשיך להיות חדשני (לא עגול).
בתמונה נוספת מהסייברטראק ניתן לראות כי המושבים בשורה השניה של הרכב ניתנים להרמה, זאת כדי לספק מקום אחסון נוסף בשורה זו (אלמנט זה אינו ייחודי ל טסלה שכן הונדה כבר הציגה אלמנט דומה).
בכל הקשור ללזמן האספקה הסופי, נראה שטסלה ממשיכה להתעקש על כך שהרכבים יסופקו עוד במהלך שנת 2023. האם זה יהפוך למציאות? בעוד כמה חודשים נדע בוודאות.
הכותב שי לב שימש בעבר כעורך הראשי של אתר ONE ובימים אלו עורך את מדור האזור המוטורי באתר.
רוצים לדעת ראשונים על כל כתבה במדור בריאות וכושר? היכנסו לתפריט באפליקציית ONE בסמארטפון, בחרו “התראות” וסמנו את בריאות וכושר. נתראה בכתבה הבאה!