יום שני, 09.03.2026 שעה 19:04

ספאלטי: הכדורגל הרס לי את החיים

מאמן נבחרת איטליה ונאפולי לשעבר נפתח בראיון מרגש והתוודה: "אהבתי כדורגל יותר משאהבתי את עצמי, ההפסד לנורבגיה לא עוזב אותי ומקשה עליי להירדם"

|
ספאלטי (רויטרס)
ספאלטי (רויטרס)

שמו של לוצ'יאנו ספאלטי הולך לפניו. המאמן, שזכה פעמיים בגביע האיטלקי עם רומא ובאליפות עם נאפולי, ועבר בין היתר באינטר, זניט סנט פטרסבורג ונבחרת איטליה, שבר את שתיקתו לאחר שפוטר מתפקיד המאמן הראשי של האזורי, כשנתן ראיון מרגש "ללה רפובליקה".

האיטלקי בן ה-66 הודה כי הכדורגל גבה מחיר הרסני בחייו בעקבות התבוסה המוחצת של איטליה 3-0 לנורבגיה - תוצאה שכמעט ניפצה את תקוותיהם להעפיל למונדיאל נוסף.

"ההפסד לנורבגיה לא יעזוב אותי בשקט. זה גוזל ממני את השינה, זה מכביד על הכל. אפילו כשאני חושב שאני שמח, זה חוזר לרדוף אותי. לא הצלחתי לגרום לשחקנים להבין כמה אכפת לי מהם”.

לוצ׳יאנו ספאלטי (רויטרס)לוצ׳יאנו ספאלטי (רויטרס)

"הטעות שלי הייתה ללחוץ יותר מדי על בניית תחושת שייכות וזהות. לגרום לשחקנים לשיר את ההמנון, לעשות קריאת קרב לפני כל אימון. רציתי לעורר את הגאווה שחשתי, אבל זה היה יותר מדי".

המאמן המשיך בוידוי מרגש: "הכדורגל הרס לי את החיים. אהבתי כדורגל יותר משאני אוהב את עצמי. הקרבתי את האנשים הקרובים ביותר בחיי למען כדורגל".

כשנשאל האם קבלת התפקיד הלאומי הייתה טעות השיב:  לא, זו לא באמת בחירה שאתה עושה. אין דרך רציונלית להחליט. כשהנבחרת הלאומית קוראת לך, אתה צריך לנפח את החזה ולתת את כל כולך".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */