מערכת ONE
|

סטף קרי. מה קורה לווריירס? (רויטרס)
לילה של NBA נחתם עם המשחק המסקרן בין הטוענת לכתר לבין אחת הקבוצות המעוטרות ביותר בליגה, כאשר לוס אנג’לס לייקרס ארחה את גולדן סטייט ווריירס בסטייפלס סנטר.
על הנייר, זה נראה כמו עוד ניצחון קל לסטיב קר וחניכיו, אך לחבורה מאל איי היו תכניות משלהם וכבר לאחר רבע אחד היממו את סגנית האלופה כשהוליכו עליה 15:24. עד למחצית הלייקרס המשיכו להתעלל בווריירס וירדו לחדר ההלבשה כשהם מוליכים 49:65.
המגמה נמשכה גם ברבעים הבאים כאשר גם ניסיון חזרה של גולדן סטייט שהצליחה להוריד במהלך הרבע השלישי עד ל-87:81, לא צלח בסופו של דבר כאשר ג’וליוס רנדל (20 נקודות ו-14 ריב’) ולו וויליאמס (20 נקודות) הובילו את המארחת לניצחון. קווין דוראנט אמנם קלע 27 נקודות, אך סטף קרי סיים עם משחק חלש יחסית (13 נקודות ו-11 אסיסטים) וסיים עם 0 מ-10 מהשלוש. אגב, זה המשחק הראשון של קרי אחרי 157 משחקים רצופים שבהם הוא קלע לפחות שלשה אחת. הפעם האחרונה אגב שזה קרה לו הייתה אי שם ב-11.11.14 במשחק מול סן אנטוניו. אגב, ג'יי ג'יי רדיק מלוס אנג’לס קליפרס מחזיק כרגע ברצף השלשות הארוך ביותר שעומד על 61 משחקים עם לפחות שלשה אחת.
במשחק נוסף, דרק רוז חזר לשיקגו וניצח אותה 104:117 כאשר הוא קולע 15 נקודות ומסר 11 אסיסטים בדרך לניצחון. כרמלו אנתוני (25 נקודות) ופורזינגיס (27 נקודות) הובילו את קלעו הניקס כשמן העבר השני ווייד סיים עם 35 נקודות וג’ימי באטלר עם 26, אך זה לא הספיק מול הניקס.
דווין בוקר קלע 38 נקודות ב-111:112 הדרמטי של פיניקס על ניו אורלינס, ניצחון שהגיע לאחר הארכה, אותה כפה בוקר בעצמו עם ג’אמפ שוט נפלא עם הבאזר, שקבע 102:102 בתום ארבעה רבעים. במצב של 110:111 לניו אורלינס וכשנותרה פחות מחצי דקה לסיום ההארכה, טי.ג’י וורן העניק את הניצחון עם דאנק אדיר 7 שניות לסיום. 22 נקודות ו-11 ריבאונדים של אתוני דייויס לא הספיקו.
במשחקים נוספים:
לוס אנג’לס קליפרס – ממפיס 88:99
סן אנטוניו ספרס – יוטה ג’אז 86:100
וושינגטון – אטלנטה 92:95
טורונטו – מיאמי 87:96
שארלוט – ברוקלין 95:99
פורטלנד – דאלאס 95:105 (המאבריקס במאזן 5:0 מפתיחת העונה)