יום שישי, 13.02.2026 שעה 23:06
ליגה ברזילאית 26-27
74-103פלמייראס1
72-53סאו פאולו2
72-43פלומיננזה3
72-43באהיה4
61-32אתלטיקו פארננסה5
62-23ברגנטינו6
56-83צ'פוננזה7
55-63מיראסול8
44-43פלמנגו9
36-73בוטאפוגו10
32-32קורינתיאנס11
37-63גרמיו12
37-43ויטוריה13
26-53אתלטיקו מיניירו14
27-53רמו15
14-23ואסקו דה גמה16
17-43סאנטוס17
15-23אינטרנסיונל18
18-33קרוזיירו19

"ניימאר גורם להגנות בינוניות להיראות גדולות"

הכוכב שיכולתו "רחוקה משל שחקן מקצועני" חוטף במולדתו אחרי החזרה לסנטוס: "מביך, יצטרך להתאמן קשה כדי להפוך שוב לכדורגלן". וגם: הנתונים הגרועים

|
ניימאר (רויטרס)
ניימאר (רויטרס)

חזרתו של ניימאר לברזיל לא הייתה קלה. הוא רחוק מכושרו הפיזי הטוב ביותר, עדיין חסר לו הקצב להתמודד עם דרישות משחק מלא לאחר תקופה ארוכה של חוסר פעילות, הוא נתון לשמירה הדוקה מצד יריביו ואינו מצליח, בשלב זה, להתקרב לגרסה הטובה ביותר שלו כשחקן. נגד נובוריזונטינו (0:0), הוא פתח בהרכב, וב-75 הדקות שבהן היה על המגרש איבד 24 כדורים.  

הוא השלים 22 מתוך 28 המסירות שביצע (78.5%), לא הצליח באף אחד משבעת הכדרורים שניסה, ניצח רק בארבעה מתוך 16 מאבקי הכדור מול יריביו (25%) וספג ארבע עבירות. אך הנתון המשמעותי ביותר הוא 24 האיבודים הללו, מספר הגבוה מה-13 שרשם במשחק הבכורה שלו נגד בוטפוגו (1:1). בבכורה שלו עמד על 77% דיוק במסירות, הצליח ב-38% מהכדרורים שניסה וזכה ב-46% מהמאבקים מול יריביו.  

ב-120 הדקות ששיחק עבור סנטוס הוא איבד 37 כדורים וספג תשע עבירות – עבירה אחת כל 14 דקות. נגד בוטפוגו הצליח לבעוט רק פעם אחת למסגרת, בעוד מול נובוריזונטינו אף אחת מהבעיטות שלו לא הגיעה לשער. הבעיטה היחידה שניסה נחסמה על ידי שחקן יריב לפני שהתקרבה לרחבת השער.  

ניימאר (רויטרס)ניימאר (רויטרס)

ההשפעה של חזרתו של ניימאר לסנטוס מורגשת יותר מחוץ למגרש, בתקשורת ובפרסום, מאשר עליו. מבחינה מקצועית, התרומה שלו עד כה צנועה מאוד, והוא כבר סופג ביקורת חריפה מהתקשורת הברזילאית על יכולתו. "ניימאר מביך ולא נמצא בקצב של כדורגל מקצועני, לא נגד נובוריזונטינו ולא נגד אף קבוצה אחרת, הוא לא מנצח באף מאבק. הוא יצטרך להתאמן קשה, לרוץ הרבה כדי להפוך שוב למה שאנחנו מכנים 'שחקן כדורגל'", אמר העיתונאי ז'וקה קפורי. בעל הטור מילטון נבס הוסיף כי הוא משוכנע ש"ניימאר יסיים את הקריירה בכך שיגרום להגנות בינוניות להיראות גדולות".  

המשחק הבא של סנטוס יתקיים ביום רביעי מול קורינתיאנס, אחד המשחקים הקלאסיים של סאו פאולו. נוכחותו של ניימאר מוטלת בספק, ומאמנו, פדרו קאישיניה, קורא לזהירות: "אין לו עדיין את הקצב המתאים, אבל הוא מאוד להוט. המחויבות שלנו היא לא להביא אותו לקצה ולגרום לו להיפצע. אנחנו חייבים להיות מאוד זהירים, לטובת כולם. לטובת הכדורגל".

ניימאר (רויטרס)ניימאר (רויטרס)

בתוך כך, באל הילאל לא שוכחים את השחקן ששחררו ומנכ”ל המועדון אסטבה קלזאדה טען שהקיצוני כבר לא חלק מהקבוצה כי לא היה יכול לעזור יותר בפן הספורטיבי: “הוא עזר לנו להצלחה בשיווק של המועדון, אבל מה שחשוב זה קודם כל הפן הספורטיבי והגענו למסקנה שהוא כבר לא יכול לספק את מה שציפינו ממנו”, אמר קלזאדה לתקשורת הגרמנית.

מנכ”ל אל הילאל גם טען שניימאר לא היה במצב לעזור למועדון במאבקיו על תארים: “נכון לעכשיו הוא לא ברמה שיכולה לאפשר לו לספק את מה שמצופה ממנו כדי שנזכה בתארים שעליהם אנחנו נאבקים, אליפות אסיה, הליגה והעפלה לשלב הכי גבוה שאפשר באליפות העולם לקבוצות". ניימאר רשם רק שבע הופעות באל הילאל, כבש שער אחד ובישל פעמיים. 




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */