מערכת ONE
|

דני אבדיה (רויטרס)
דני אבדיה סיפק הלילה (בין שבת לראשון) שיא עונתי של 23 נקודות בהפסד וושינגטון לניו יורק (9 מ-13 מהשדה), כאשר הוסיף 10 ריבאונדים, שישה אסיסטים ושתי חטיפות והפך לשחקן הרביעי בלבד בהיסטורי השל הוויזארדס עם שורה סטטיסטית שכזו.
הממוצע של הישראלי בחמשת משחקיו האחרונים עומד על 29.1 דקות, 16.2 נקודות, 9.2 ריבאונדים, 4.4 אסיסטים, 1.4 חטיפות ו-42.1% מחוץ לקשת, אבל לצערו זה לא הספיק והפעם הקבוצה שלו נכנעה 121:105 לניקס.
אחרי המשחק אבדיה נשאל על היכולת שלו להיכנס לסל מול כל שומר: "זה חלק מהמשחק שלי. הבנתי עם הזמן שאני 2.05 מ', אני עובד בחדר כושר ואני צריך להשתמש בזה קצת. מייצר את המגע הראשוני ולחלק מהשומרים קשה לעצור את זה".
דני אבדיה מול ג'יילן ברונסון (רויטרס)על האסיסטים: "במשחק המעבר לפני הכל, במגרש הפתוח, זה אלמנט שהוספתי למשחק שלי. אני מרגיש בנוח עם זה, בהתקפה אני מנסה לעזור לחבריי להיכנס למשחק, פשוט ככה”.
על נושא הפיק אנד רול הגיב: “אני חושב שאני יכול להשתפר, אולי בנושא האגרסיביות ובנושא האחוזים שלי והביטחון בקליעה, זה עשוי גם לפתוח יותר אפשרויות מסירה כי אמשוך יותר תשומת לב. אבל חוץ מזה, אני אוהב למצוא שחקנים פנויים יותר מלקלוע”.
זו הייתה הפעם הרביעית העונה שאבדיה קלע 20 נקודות או יותר במשחק, והוא היה רחוק רק שתי נקודות משיא הקריירה שלו. ברבע השלישי הישראלי קלע 12 נקודות וסייע לוויזארדס לחזור מפיגור משמעותי ולצמק את ההפרש לשש נקודות, אבל לצערו זה לא הספיק.