עולם הספורט אבל את לכתו של הנשיא התשיעי של מדינת ישראל, שמעון פרס ז"ל, שהלך הלילה לעולמו בגיל 93. לפני כשבועיים אושפז פרס בבית החולים שיבא בתל השומר לאחר שחש ברע ומספר שעות אחר כך הוא לקה באירוע מוחי. לאחר מכן אמנם חל שיפר קל במצבו, אך אמש חלה החמרה שהביאה למותו בסופו של דבר, לא לפני שמשפחתו הגיעה כדי להיפרד ממנו.
מפעל פרס לשלום, שהוקם על ידי הנשיא התשיעי של המדינה, תרם רבות לספורט, כאשר במסגרתו נערך בין היתר "מיני מונדיאל לשלום" ובזכותו הגיעו ספורטאים רבים שניסו לתרום לשלום במזרח התיכון. בין היתר, תרם פרס רבות לספורט והשתמש בו ככלי לחינוך, קירוב עמים ולבבות.
מההתאחדות לכדורגל נמסר: "ההתאחדות מרכינה ראש בעצב עם מותו של שמעון פרס, ראש ממשלת ישראל בעבר והנשיא התשיעי".
ממנהלת הליגה נמסר: "מנהלת הליגות אבלה על לכתו של המנהיג, ממיסדי המדינה מר שמעון פרס ז"ל שנפטר בשיבה טובה. מחזור המשחקים הקרוב ייפתח בדקת דומייה במשחקי ליגת העל והלאומית. מנהלת הליגות וכל הכדורגל הישראלי שולחים את תנחומינו למשפחת פרס ולכל בית ישראל. יהיה זכרו ברוך".
יו"ר ההתאחדות, עופר עיני הוסיף: "מדינת ישראל אומרת היום שלום אחרון לאחד מבניה המוצלחים ביותר. זאת שעת פרידה מאדם יקר, איש נמרץ, מלא חזון ורב פעלים, שלא נרתע משום מכשול והצטיין בהפיכת הבלתי אפשרי למעשי. פרס השכיל למצוא בפעילותו כל נתיב שעשוי להוביל לקירוב בין אנשים ועמים, וההתאחדות לכדורגל גאה בעשייה המשותפת עמו ועם אנשי מרכז פרס לשלום לטובת שוויון, סובלנות ופיוס באמצעות משחק הכדורגל. יהי זכרו ברוך".
מהפועל עכו נמסר: "מועדון הכדורגל הפועל עכו מרכין את ראשו ואבל את לכתו של הנשיא לשעבר מר שמעון פרס זכרו לברכה. אדם שהיה אחד מאבני היסוד של מדינת ישראל, ששירות המדינה היה עבורו דרך חיים. אדם שאהב ותמך בספורט בכלל ובכדורגל בפרט. מנהיג אמיתי שליווה את המדינה לכל אורך שנותיה ודמותו רוחו ודרכו תמיד תהיה בנוף של כל ישראלי באשר הוא. יהי זכרו ברוך".
מהפועל אשקלון נמסר: "מועדון הכדורגל של הפועל אשקלון מרכין את ראשו לזכר הנשיא התשיעי של מדינת ישראל וראש הממשלה לשעבר, שהלך הלילה לעולמו. יהי זכרו ברוך".
מהפועל חיפה נמסר: "מועדון כדורגל הפועל חיפה, הבעלים יואב כץ, הצוות המקצועי והניהולי והשחקנים, כואבים את מותו של שמעון פרס ז"ל מגדולי האומה וממניחי היסודות להקמת ולהתפתחות המדינה. פרס ידע לקרב לבבות באמצעות הספורט והכדורגל וזהו המסר שאנו מנסים להטמיע במועדון. יהי זכרו ברוך".
 |
| שמעון פרס, ערן זהבי וניסים ציוני (פתחון לב) |
|
| |
ממכבי חיפה נמסר: "מועדון כדורגל מכבי חיפה מרכין ראש ואבל את מותו של שמעון פרס, נשיאה התשיעי ורה"מ לשעבר של מדינת ישראל. איש שלום, מנהיג שראה בכדורגל מנוף לקירוב בין עמים. יהיה זכרו ברוך".
ממועדון הכדורסל של מכבי תל אביב נמסר: "המועדון מרכין את ראשו עם מותו של שמעון פרס, מגדולי המנהיגים בהיסטוריה של מדינת ישראל. איש חזון, סמל ומופת, מיחידי הסגולה שעיצבו את דמותה של מדינת ישראל ודאגו לכך שנוכל להתחרות במישור הבינלאומי. זכינו להיות בקשר אישי עם מנהיג נדיר, שתמיד הקפיד לברך את הספורט הישראלי ברגעיו הגדולים. היה שלום, איש שלום".
 |
| שמעון פרס מארח את מכבי ת"א אחרי הזכייה ביורוליג (האתר הרשמי של מכבי ת"א) |
|
| |
היו"ר שמעון מזרחי הוסיף: "היה לי העונג והכבוד להכיר אישית את מר שמעון פרס, נשיאה התשיעי של מדינת ישראל, איש ענק ורב פעלים, מאבני היסוד של מדינת ישראל. הוא גילה התעניינות רבה בספורט, והיה האוהד מספר 1 של כל נציג של מדינת ישראל וקבוצותיה. הוא ידע לקדם את השלום גם דרך הספורט, הכיר בחשיבותם של הספורטאים כשגרירי שלום, וריגש אותנו עד מאוד כשאירח את הקבוצה בלשכתו אחרי הזכייה ביורוליג ב-2014. יהי זכרו ברוך".
ממנהלת הליגה בכדורסל נמסר: "מנהלת הליגה, יושב הראש שמואל פרנקל וקבוצות הליגה מרכינים ראשם עם מותו של הנשיא התשיעי, שמעון פרס, אשר רוחו הצעירה, העשייה הבלתי פוסקת, אהבתו למדינת ישראל וחזון השלום אשר קידם ללא לאות היוו השראה גדולה לכולנו".
יושב ראש המנהלת שמואל פרנקל, אשר עבד במשך שנים רבות עם שמעון פרס ביקש להוסיף בנימה אישית: "שמעון פרס היה אחד היהודים הגדולים בדורנו, למדינת ישראל אבד מנהיג גדול ואיש חזון, זכיתי לעבוד לצידו, ללמוד ממנו רבות ולספוג מדרכו המיוחדת, יהי זכרו ברוך".
מנהלת הליגה החליטה כי משחקי חצי גמר גביע ווינר סל ביום חמישי ייפתחו בדקת דומייה ויתנהלו ללא הופעות ומוזיקה.יו"ר הוועד הפראלימפי, דני בן אבו, אמר: "היה לנו הכבוד לפגוש אגדה - ראינו שמענו והרגשנו את החיבוק של שמעון פרס. כשכיהן כנשיא פתח פרס את ביתו בפני הספורטאים הפראלימפים והפך את ביתו לבית שלנו. החיבוק החם, הכבוד וההוקרה שרכש לנו הביאו לכך שהספורט הפראלימפי נחשף בקרב הציבור בארץ וגדלה המודעות לספורטאים הנפלאים שלנו, המגדילים לעשות ברוחם ובנפשם מעבר למגבלות ומעבר לגבולות. אי אפשר לשכוח את המשפט שאמר לנו לפני צאתנו למשחקים בלונדון בשנת 2012: 'אתם הזהב האולימפי של מדינת ישראל'. כל הספורטאים הפראלימפים מרכינים ראש, עם שלל המדליות שעל צווארם, עם לכתו של אחד האנשים הגדולים שעיצבו ובנו את המדינה. יהי זכרו ברוך".
 |
| שמעון פרס ודני בן אבו |
|
| |
מהפועל באר שבע נמסר: "מועדון הכדורגל של הפועל ב"ש מרכין את ראשו עם פטירתו של שמעון פרס הנשיא התשיעי של מדינת ישראל. חייו של פרס, שהיה מדור המייסדים של מדינת ישראל, היו שזורים בחייה של המדינה, ותרומתו לבטחון ושגשוג מדינת ישראל היו בראש מעייניו. יהיה זכרו ברוך".
מבני סכנין נמסר: "כמידת היעלמותו הפיזית, כך מידת נוכחותו ההיסטורית והעשייתית. אנחנו, כאנשי ספורט וחברה, בידינו כח רב להשלמת חזונו החברתי הדגול".
בעלי ק"ש איזי שרצקי הוסיף: "איש השלום לא זכה לראות את השלום. אני מאחל שאנחנו כן נזכה לראות את השלום, גם בין העמים ובין האוהדים, שיבינו שזה רק ספורט ולא מלחמה".
בעלי מכבי ת"א, מיץ' גולדהאר, אמר: "מדינת ישראל לא התקיימה מעולם ללא שמעון פרס. השפעתו על המדינה, האזור והעולם כולו עוד תורגש למשך זמן רב ועלינו להיות אסירי תודה לכך. היה לי הכבוד והעונג לפגוש אותו מספר רב של פעמים ואף אכלתי איתו ארוחת ערב רק לפני חודשיים. הוא היה אדם אמיץ, מעורר השראה ובעל מוח חריף שתמיד העניק לאנשים ששהו במחיצתו תחושה של חברות אמת. מועדון הכדורגל מכבי ת"א עבד יחד עם מר פרס ומרכז פרס לשלום ותמיד יהיו לנו זיכרונות יפים מהאיש הענק הזה שהקדיש את חייו למען מדינת ישראל והמאבק לשלום במזרח התיכון".
 |
| הנשיא שמעון פרס לוחץ את היד של ג´ורדי קרויף (חגי ניזרי) |
|
| |
נשיא התאחדות "אילת" אריק קפלן: "ספורטאי ומאמני אילת כואבים על לכתו של האיש יוצא הדופן הזה, איש חזון וערכים, שסירב להיכנע והמשיך תמיד להאמין בדרך ובתקווה לעתיד יותר טוב באזורנו. הוא מהווה השראה לכולנו, ואת השיעור שהעביר ניתן לישם בין אם בספורט, שדורש אמונה, התמדה ונחישות, ובין אם בחיים וברצון האמיתי של כולנו לשלום עם שכנינו ולעתיד טוב יותר".
 |
| שמעון פרס ואריק קפלן |
|
| |
גם בבית"ר ירושלים נזכרו בנשיא, ובאחד הרגעים המתוקים בתולדות המועדון.