יום שבת, 04.04.2026 שעה 23:48
ליגה צרפתית 25-26
6323-6127פאריס סן-ז'רמן1
5924-5427לאנס2
4935-5427מארסיי3
4729-4127ליון4
4734-4227ליל5
4740-4728ראן6
4638-4727מונאקו7
4334-4628שטרסבורג8
3735-3928טולוז9
3741-3727לוריין10
3643-3728ברסט11
3237-2427אנז'ה12
3143-3227פ.צ. פאריס13
2735-2227לה האבר14
2755-3328ניס15
2236-2227אוקזר16
1745-2426נאנט17
1460-2527מץ18

"שיחקתי בבארסה של מסי, אך אני הכי נהנה פה"

כוכב פ.ס.ז', אוסמן דמבלה, לקראת אסטון וילה הערב ב-22:00: "כדור הזהב? לא חושב על זה, יש עוד דרך ארוכה לשם ובכל מקרה, זה לא מה שמניע אותי"

|
אוסמן דמבלה (רויטרס)
אוסמן דמבלה (רויטרס)

אחרי שרשמה מהפך וניצחה 1:3 במפגש הראשון בצרפת בשבוע שעבר, פאריס סן ז’רמן תתארח הערב (שלישי, 22:00) אצל אסטון וילה ותקווה להשלים את המשימה ולעלות אל חצי גמר ליגת האלופות. כוכב הקבוצה, אוסמן דמבלה, שכבש לא פחות מ-32 שערים והוסיף 10 בישולים העונה בכל המסגרות, נשאל במסיבת העיתונאים לקראת ההתמודדות.

כשנשאל האם הוא משחק עבור הקבוצה הטובה בקריירה שלו, ענה: "אני לא יודע אם היא הטובה ביותר, שיחקתי בבארסה של מסי, שמבחינתי הוא השחקן הטוב בכל הזמנים, אבל פ.ס.ז' הזו היא הקבוצה שהכי כיף לי איתה. אני חושב שזה שאני יעיל יותר העונה קשור בעיקר לתפקוד שלי. יש לי יותר הזדמנויות מול השער. כמו כן, חבריי לקבוצה עוזרים לי בצורה מושלמת. אני רק צריך לסיים את הפעולות. זה תענוג, אני תמיד מנסה להיות החלטי ולעזור לקבוצה, בין אם זה על ידי הבקעת שערים או לא”.

“אור הזרקורים? אני חי את זה טוב מאוד, אני נשאר עצמי, כדי לעודד את הצעירים ביותר ואת שאר השחקנים. אני עושה מה שצריך כדי לשמש דוגמה. כדור הזהב? אני לא חושב על זה, כי יש עוד דרך ארוכה לעבור כדי לזכות בזה, ובכנות, זה לא מה שהכי מניע אותי. מה שהניע אותי מאז שהייתי ילד זה לשחק ולזכות בתארים. נכון שהיו לי הרבה בעיות בתחילת הקריירה שלי, במיוחד בברצלונה שם היו לי בעיות פיזיות. הרבה אנשים עזרו לי ואני מרגיש טוב מאוד עם הגוף שלי, גם בחיים האישיים שלי. אני מנסה ליהנות מזה. גם אם אני לא ממש אוהב עבודה פיזית, אני יודע שזה יעזור לי כדי להופיע לכמה שיותר משחקים”.

אוסמן דמבלה חוגג (רויטרס)אוסמן דמבלה חוגג (רויטרס)

על המשחק: “אני מצפה להתמודד מול יריבה שתלחץ עלינו הרבה. הולכת להיות אווירה נהדרת, אבל גם האוהדים שלנו יבואו לעודד אותנו. באנו לנצח ואני מקווה שנעשה את זה. יש לקבוצה שלנו הרבה אישיות והמהפכים מעידים על כך, השחקנים לא מוותרים על שום משחק עד הרגע האחרון. המאמן אומר לנו כל הזמן לא לוותר ולהישאר מרוכזים במה שאנחנו צריכים לעשות. זו אחת החוזקות שלנו, לא לוותר”.

דמבלה פרגן לחבריו לחוליית ההתקפה: “ברקולה יכול לעשות הכל, בין אם זה לכדרר, לכבוש או לבשל. יש לו עונה נהדרת וכולנו רוצים שהוא ימשיך כך. הוא שחקן צעיר, אבל כבר הוכיח שהוא יכול להיות חשוב בפ.ס.ז'. כולנו גאים במה שהוא משיג. יש לי יחסים טובים עם קבארצחליה. על המגרש, אנחנו נותנים אחד לשני הרבה עצות. מתחת למראה הביישן שלו, הוא צוחק הרבה. את דואה הכרתי כבר מראן, הוא שחקן צעיר ומלא כישרון. הוא הולך להגיע רחוק מאוד לדעתי. הוא אדם מאוד בוגר ומקצועי, זה מה שהכי הרשים אותי בו בגילו”.

דמבלה, בארקולה וחכימי חוגגים (רויטרס)דמבלה, בארקולה וחכימי חוגגים (רויטרס)

מאמן פ.ס.ז’, לואיס אנריקה, צפוי לבצע שני שינויים מההרכב שפתח במשחק הראשון. מרקיניוס יחזור מהשעיה להרכב על חשבון בן ארצו, לוקאס בראלדו, בעוד בראדלי ברקולה צפוי לפתוח במקומו של דזירה דואה, כשהשיקול הוא המהירות שיש לו ויכולה לנצל את השטחים שיישארו כשאסטון וילה תתקוף ותלחץ את הצרפתים.

המאמן הספרדי דיבר לקראת ההתמודדות: “המשחקים אינם זהים בתחרות מסוג זה מכיוון שהייתה תוצאה במשחק הראשון. הקבוצות שונות מבחינת לחץ. אנחנו, המאמנים, תוהים איך זה יהיה ואיך להתמודד עם הכל. המטרה נותרה ברורה מאוד: לנצח ולפתור את הבעיות שווילה תציב בפנינו. זה תמיד תענוג לשחק באווירה כזו ולהיות באצטדיון כזה, זה נותן לנו מוטיבציה. המפתח לניצחון הוא בגרות, לשכוח את כל מה שקורה סביבך ולהישאר מרוכז במשחק. אנחנו הולכים לסבול ואנחנו מוכנים לסבול”.

לואיס אנריקה (רויטרס)לואיס אנריקה (רויטרס)

“אונאי אמרי ואסטון וילה תרגלו פנדלים? הגיוני להיות מוכנים לכל האפשרויות. רק אחד מאיתנו יגיע לחצי הגמר, זה מרתק. אסטון וילה נמצאת בפיגור כרגע, אבל הכל עדיין פתוח. אין ביטחון עצמי מופרז מצדנו ואנחנו רוצים לפתור את הבעיות שהם יגרמו לנו. הם ישחקו גבוה יותר, נצטרך לראות עד כמה הם יצליחו במאמץ הזה. זה יהיה מעניין ואינטנסיבי מאוד. הדרך לליגת האלופות רצופה בקבוצות פייבוריטיות שמודחות בכל סיבוב. אנחנו לא אומרים שעלינו בוודאות, אנחנו משחקים עם הרעיונות שלנו. אנחנו רוצים להראות שיש לנו את הרמה הנדרשת כדי להגיע לחצי הגמר”.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */