יום חמישי, 09.04.2026 שעה 18:48
ליגה ספרדית 25-26
7629-8030ברצלונה1
6928-6430ריאל מדריד2
5835-5430ויאריאל3
5730-5030אתלטיקו מדריד4
4537-4430בטיס5
4437-4430סלטה ויגו6
4145-4630ריאל סוסיאדד7
4131-2730חטאפה8
3837-3630אוסאסונה9
3844-3630אספניול10
3843-3230אתלטיק בילבאו11
3744-3230ג'ירונה12
3535-2930ראיו וייקאנו13
3545-3430ולנסיה14
3243-3230אלאבס15
3148-3630מיורקה16
3150-3730סביליה17
2947-3830אלצ'ה18
2650-3430לבאנטה19
2448-2130אוביידו20

הסיבה לעונש המינימלי לאמבפה והזעם בברצלונה

ניסוח דו"ח השופט השפיע על ההחלטה להרחיק את כוכב ריאל ממשחק אחד בלבד, בקטלוניה טוענים שאפשר היה להחמיר וסגן נשיא בארסה תקף: "אבסורדי, בושה"

|
קיליאן אמבפה (La Liga)
קיליאן אמבפה (La Liga)

לאחר התיקול המסוכן שביצע קיליאן אמבפה במשחק הליגה בין ריאל מדריד לאלאבס, הסתפקה ועדת המשמעת של ההתאחדות הספרדית בעונש מינימלי – השעיה ממשחק אחד בלבד. התגובה לכך לא איחרה לבוא, ובתקשורת הקטלונית נשמעת ביקורת חריפה כלפי ההחלטה, שאפשרה לכוכב הצרפתי להמשיך ולהיות זמין למשחק העונה מול ברצלונה, ולגמר גביע המלך נגד אותה יריבה.

ב’מונדו דפורטיבו’ לא חסכו במילים וכתבו כי "השערורייה אושרה". לפי הדיווח, שלושת חברי הוועדה ביססו את החלטתם על דו"ח השיפוט של סוטו גראדו, שציין כי אמבפה הורחק "על כך שנכנס עם הרגל בגובה השוק של היריב, תוך שימוש בכוח מופרז". למרות ניסוח ברור למדי שמצביע על אלימות, ההחלטה נשענה על הסעיף המקל ביותר, המאפשר השעיה של משחק אחד בלבד במקרה שבו לא נגרם נזק ישיר.

עוד ציינו בקטלוניה כי "כאשר הכל הצביע על כך שאמבפה יושעה משני משחקים – עונש שבכל מקרה לא היה מונע ממנו לשחק בגמר הגביע נגד ברצלונה – הוחלט להחמיר פחות ולבחור בדרגת הענישה הנמוכה ביותר". המשמעות: אמבפה ייעדר רק מהמשחק הקרוב נגד אתלטיק בילבאו ויחזור להרכב לפני ההתמודדות מול ברצלונה בקלאסיקו.

נורה אדומה: ריאל ניצחה 0:1, אמבפה הורחק

גם בעיתון ‘ספורט’ תקפו את ההחלטה, והגדירו את העונש כ"מינימלי ביותר, לאור חומרת הפעולה של אמבפה". על פי הדיווח, ניסוח דו"ח השיפוט – שקבע כי אמבפה "נכנס עם הרגל במצב של קרש בגובה השוק של היריב, תוך שימוש בכוח מופרז" – ריכך את חומרת האירוע בכך שהוסיף כי נעשה ניסיון לשחק בכדור. "הוספת הכוונה לשחק בכדור היא שהובילה להקלה בעונש", נכתב.

בעיתון הקטלוני הדגישו כי על אף ניסוח הדו"ח, המקרה עדיין עונה להגדרה של פעולה אלימה שיכולה לזכות לעד שלושה משחקי השעיה, אך הוועדה בחרה בדרך הקלה. "מיד לאחר האירוע, נשקלה האפשרות שמדובר בתקיפה ללא כוונה לשחק בכדור – מצב שהיה מביא לעונש של לפחות ארבעה משחקים", ציינו. במציאות, כאמור, מדובר במשחק אחד בלבד.

בסיום המשחק, עוזר המאמן דוידה אנצ'לוטי – שניהל את ריאל מדריד בהיעדר אביו קרלו – הודה כי "זה היה אדום ברור", אך ניסה להגן על שחקנו כשאמר: "הוא לא אדם אלים". גם אמבפה עצמו הביע חרטה וביקש סליחה מאנטוניו בלאנקו לאחר המשחק.

קיליאן אמבפה (La Liga)קיליאן אמבפה (La Liga)

כעת, בעוד אמבפה יוכל להשתתף בשני המשחקים החשובים של העונה מול ברצלונה, נדמה כי התחושות בקטלוניה הן של קיפוח. בתקשורת רואים בכך הוכחה נוספת לאפליה וליחס המקל שריאל מדריד ושחקניה מקבלים מול מוסדות ההתאחדות.

בתוך כך, רפאל יוסטה, סגן נשיא ברצלונה, לא חסך בביקורת כלפי החלטת ועדת המשמעת של ההתאחדות בספרד, והתייחס לכך במילים חדות: "אני הייתי אומר שמלכתחילה זו החלטה אבסורדית לחלוטין. מדובר בתיקול קשה מאוד, שיכול היה לגרום לקרע, לפציעה. זה לא פרופורציונלי. אם זה היה קורה לאחד מהשחקנים שלנו — מה שלא יקרה, כי שלנו שחקנים נקיים — אני לא יודע מה היה קורה. אם מישהו היה מתחרפן ככה… זה לא הוגן וזה רק מחזק את התחושה שאנחנו חייבים להיות מצוינים כדי לא להיות תלויים באף אחד. כי זה משדר מסר רע לכדורגל. זו בושה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */