יום שני, 09.02.2026 שעה 09:42

יו"ר ההתאחדות נעצר, ניגריה תורחק מפיפ"א?

אחרי ההדחה מול צרפת, אמינו מאיגרי נקרא לתשאול על ידי הרשויות בניגריה וארגון הכדורגל העולמי נכנס לפעולה: "מודאגים מהפעולות שננקטו"

|
וינסנט אניימה. שוב צרות בנבחרת (רויטרס)
וינסנט אניימה. שוב צרות בנבחרת (רויטרס)

ניגריה עלולה לספוג השעיה מפיפ"א לאחר שחברי הנהלת התאחדות הכדורגל המקומית  פוטרו והיו"ר, אמינו מאיגרי, נעצר לאחר החזרה מהגביעה העולמי בברזיל.

פיפ"א  הזהירה כי אם ראשי המדינה לא יחזירו את המנהלים המפוטרים לתפקידם עד יום שלישי, ניגריה תושעה מהמפעלים של הארגון.

עריפת הראשים של ממשלת ניגריה החלה בעקבות ההפסד של ניגריה 2:0 לצרפת בשמינית הגמר, כאשר גם ב-2010, אחרי הדחת הנבחרת, הממשלה איימה להתערב ולסגור את הנבחרת לשנתיים, אך פיפ"א התערבה.

חוקי פיפ"א מגנים על 209 החברות בה מהתערבות ממשלתית. הארגון העולמי כתב בנכתבו להתאחדות הניגרית: "אנחנו מודאגים מהפעולות שנקטו הרשויות במדינה. לא נכיר בבחירות המחודשות לראשות ההתאחדות".

יש לציין שניגריה הגיעה בברזיל לשלב הנוק-אאוט בפעם הראשונה מאז 1998, לאחר שגברה על בוסניה, סיימה בתיקו עם איראן והפסידה רק לארגנטינה. המשחק הבא של הנבחרת הוא רק ב-2015 באליפות אפריקה.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */