יום שבת, 24.01.2026 שעה 12:03

אלפי שחיינים ישתתפו בצליחת הכנרת ה-60

התחרות המסורתית תחגוג את ציון הדרך עם המפלס הגבוה ביותר מאז 2003. הצולחים יבחרו בין מסלולים לאורך 1.5 ו-3.5 ק"מ. תיסלם תפתח את החגיגות

|
צליחת הכנרת. תתקיים בפעם ה-60
צליחת הכנרת. תתקיים בפעם ה-60

לפני 60 שנה יזם שמריהו נאבל, מאמן שחיה בעמק הירדן, את רעיון צליחת הכינרת. יחד עם יעקב חסיד, שעל שמו קרויה הצליחה עד היום, קם אחד המפעלים הכי יפים של הספורט העממי. הצליחה חוגגת 60 ולכבוד המאורע החגיגי זוכה הכינרת למפלס הגבוה ביותר מאז 2003 בתקווה שהחורף הקרוב יהיה מוצלח לפחות כמו אשתקד.

כמדי שנה, תארח הכינרת משפחות שלמות, קבוצות שחיה ועוד שחיינים בכל הגילאים – מהעשור הראשון לחייהם ועד ל-80 פלוס. הצולחים ייצאו ממגרש החניה בבית בנדל הסמוך לחוף צמח באוטובוסים לשתי נקודות זינוק: המסלול הארוך (הזינוק החל מ-06:00) ייצא מחוף האון ויסתיים בצמח - מרחק של כ-3.5 ק"מ והמסלול הקצר (הזינוק החל מ-06:30) ייצא מחוף מעגן ויסתיים גם כן בצמח - מרחק של 1.5 ק"מ.

בסיום יזכו הצולחים במדליה, מחצלת חוף וכמובן המנהג המסורתי מהימים הראשונים של הצליחה: שוקו ולחמנייה שלדעת מרבית הצולחים הם הכי טעימים בשנה. המחיר עבור הנרשמים ביום הצליחה יהיה 110 שקלים, משפחות יזכו להנחה.

האיים שהופיעו בשנים האחרונות נעלמו ברובם, המפלס הגבוה יקצר את הצעדה של הצולחים בתוך המים והשחיינים יצטרכו לשחות קצת יותר הפעם כדי להגיע לחוף צמח הנכסף. עוד כמה חורפים גשומים כמו אשתקד וניתן יהיה לחזור למסלול הארוך המקורי שעמד על 4.2 ק"מ.

צליחת הכנרת. שוקו ולחמניה בסיום
צליחת הכנרת. שוקו ולחמניה בסיום
 

כ-40 כלי שייט (סירות, רפסודות ואניות) יתפרסו לאורך כל המסלול, בממוצע כל 150 מטר, כאשר חלק מהסירות יהיו נייחות ועליהן ניתן יהיה לנוח ולאגור כוחות להמשך השחייה וחלקן יהיו ניידות ויקדמו את הצולחים לעבר נקודת הסיום.

כחלק מחגיגות ה-60, יתקיים ביום שישי טקס קצר בבית גבריאל בהשתתפות ראש מנהל הספורט, אורי שפר וראש המועצה, יוסי ורדי, במהלכו יעלו 23 חברי עמותת ותיקי צליחת הכינרת ויקבלו תשורה לכבוד האירוע העגול.

צליחת הכנרת. גם תיסלם יהיו שם
צליחת הכנרת. גם תיסלם יהיו שם
 

ותיק הצולחים, בן עמי איצקוביץ' בן ה-79, יעלה לצליחה ה-58 שלו ותעודת הערכה יקבל שמריהו נאבל, בן ה-94, שעדיין שוחה ויזם כאמור את המפעל. לקינוח תתקיים הופעה של להקת תיסלם באמפי צמח. אשתקד הגיעו כ-8,500 צולחים והשנה מצפים לרבבה, ביניהם הבטיחו את בואם שגרירי בריטניה ואיטליה.

צליחת הכנרת. 1.5 או 3.5 ק&qout;מ
צליחת הכנרת. 1.5 או 3.5 ק"מ
 

מנהל מחלקת הספורט של המועצה האזורית עמק הירדן, גיורא אסתרי, שעבורו תהיה זו הצליחה ה-18 בתפקיד: "זה אחד המפעלים הוותיקים והיפים שיש בארץ ואני מזמין את כולם לבוא לחגוג יומולדת 60 לצליחת הכינרת".

ולסיום, פרט טריוויה מפתיע: צליחת הכינרת היא כאמור ע"ש יעקב חסיד ז"ל, אבל המעניין הוא שחסיד עצמו בכלל לא ידע לשחות ולכן לא יכול היה לצלוח את הכינרת בעצמו.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */