יום שני, 22.12.2025 שעה 01:18
ליגת העל Winner 25-26
3515-3415הפועל ב"ש1
3017-3514בית"ר ירושלים2
2917-3215מכבי ת"א3
2519-2915הפועל ת"א4
2332-2915מכבי נתניה5
2214-2614מכבי חיפה6
2019-1915בני סכנין7
1824-2215הפועל חיפה8
1829-2215מ.ס אשדוד9
1726-2315הפועל פ"ת10
1733-1715עירוני טבריה11
1324-1715עירוני ק"ש12
1121-1315הפועל ירושלים13
439-1115מכבי בני ריינה14

טלטלה בבירה: בית"ר - סימן השאלה של הליגה

פרוייקט ONE לפתיחת ליגת העל: עוד קיץ לא פשוט בצהוב-שחור. גאידמק עזב, טביב הגיע ושחקנים בכירים נטשו. במועדון יודעים: חייבים לספק תוצאות במהרה

|
הרוש, טביב, אלי כהן ודוד רביבו. טלטלה אחר טלטלה
הרוש, טביב, אלי כהן ודוד רביבו. טלטלה אחר טלטלה

בית"ר ירושלים זו הקבוצה שעברה את השינוי המשמעותי ביותר בקיץ האחרון, יותר מכל קבוצה אחרת. יותר ממכבי תל אביב שהחליפה מאמן, יותר מהפועל תל אביב של חיים רמון ורן בן שמעון ואפילו יותר ממכבי חיפה וקריית שמונה שמקסימום שינו קצת את סגל השחקנים שלהם. בעל בית אחד הלך (ארקדי גאידמק) והגיע בעל בית חדש (אלי טביב) ולפחות כרגע מבחינת אוהדי בית"ר: הוא "המשיח התימני".

קיץ לא פשוט עובר על בית"ר ירושלים. הכניסה החדשה של אלי טביב לקבוצה עם גירעון שבתוכו חובות והתחייבויות של כ-15 מיליון שקלים שינוי את דרך הפעולה של הקבוצה ביחס לשאר הקבוצות הגדולות בליגה.

השיטה ברורה: לא מפציצים שחקנים בחוזים גבוהים, לא מאבדים את הראש כדי להשאיר שחקנים שדורשים הרבה כסף, והכי חשוב - לא חורגים ממסגרת התקציב שקבע אלי טביב. הצטרפותו של חיים רביבו למערכת חיונית, צעד מבריק של אלי טביב. רביבו, שחקן עבר שמוערך מאוד על אוהדי בית"ר, זה האיש שנותן את החותמת לכך שבית"ר ירושלים הופכת לקבוצה שהיא עסק לכל דבר, ככה טביב רואה את זה והאוהדים המסורים של הקבוצה יצטרכו להתרגל לזה. בעל בית שחושב לא רק איך להעמיד קבוצה שתיאבק על התארים בליגת העל, אלא גם על קבוצה שתניב רווחים, תמכור שחקנים ותגדל כישרונות. כל זה בצד השאיפות לחזור למרכז הבמה של הכדורגל הישראלי אחרי שנים שחונות בתקופת ארקדי גאידמק.

המחאה של אוהדי בית"ר זה סיפור שעוד ידובר בו רבות. הגעתם של ג'בראיל קדאייב וזאור סדייב רק פתחה את הפצע הסגור של אוהדי בית"ר על כל השנים בהם סבלו מבעל בית שלא אכפת לו מהקבוצה, בעל בית שלא פעם אמר בגלוי כי "בית"ר לא מעניינת אותו". המחאה של האוהדים הצליחה ומבחינתם הושלמה עם עזיבתו של איציק קורנפיין. את הסבלנות סביב בניית הקבוצה שדורש טביב הוא יקבל כי אוהדי בית"ר מבינים שהם לא יכולים לצאת עכשיו למלחמה כנגד מי שהציל אותם מפירוק. אולם, גם טביב יודע שהסבלנות היא לא לזמן בלתי מוגבל. אולי בהתחלה הדברים יעברו חלק.

צפו בבית"ר מפסידה להפועל עכו

הקבוצה עדיין נבנית למרות שהליגה בפתח, לא מצליחים לתרגל הרכב כי הסגל טרם הושלם. יש מאמן חדש. הכל כרגע מבחינת האוהדים בסדר והתוצאות. הן אלה שבסופו של דבר יקבעו את הלך הרוח ביציעים של טדי. טביב יודע את זה, אלי כהן יודע את זה וכך גם השחקנים, אחרי מה שעבר אריאל הרוש בעונה שעברה, מבינים היום בקבוצה שאף אחד לא חסין. גם לא מי שהונף על הכתפיים כמושיע.

עובר ושב
בית"ר ירושלים שינתה הקיץ את פניה בצורה קיצונית. השינוי המשמעותי ביותר שעברה קבוצה כלשהי בליגת העל. לא פחות משבעה שחקני הרכב עזבו את בית"ר ועוד שחקנים כמו סטיבן כהן ודומיניק גלאבינה שצברו דקות משחק כבר לא חלק מהקבוצה. חלק עזבו מרצונם, חלק לא היו רצויים, אבל המשמעות היא שבית"ר מודל 2013/2014 שונה בתכלית מהקבוצה שהייתה בעונה שעברה.

אבי ריקן חוגג עם עמית בן שושן (יוסי ציפקיס)
בן שושן וריקן. כבר לא בבית"ר (יוסי ציפקיס)
 

עזבו: דינו שקבורץ, חיים מגרלשווילי, דריו פרננדס, קובי מויאל, אבי ריקן, עמית בן שושן, דומיניק גלאבינה, סטיבן כהן, ערן לוי.

מתנדנדים: מתן בראשי (נבחן בפולין), חן עזריאל וסינטיהו סלליך (פערים עם מכבי חיפה), דור מלול (סיכם), פאבלו קונטרראס (הוצע לו חוזה), רונאלד קינטרו (נעשתה פנייה).

הצטרפו: ניסו קפילוטו, אוסה 'אייס קרים' גאובידה, דוד רביבו, לאנדרי מולמו, עומר אצילי, איציק כהן.

הפועל עכו - בית&qout;ר ירושלים (חגי ניזרי)
גאובידה. התחיל עם פציעה (חגי ניזרי)
 

תקציב
תקציב בית"ר יעמוד על כ-22-23 מיליון ש"ח, לא כולל חובות שלקח על עצמו טביב שיצטרפו ויעלו את התקציב אפילו עד ל-30 מיליון ש"ח. תקציב בית"ר יישען על הכנסות מהטלוויזיה, אולי מהטוטו, מהתאחדות לכדורגל, מספונסרים אבל גם ממכירת מנויים וכרטיסים כשטביב, קופל ורביבו יודעים: כשבית"ר בצמרת האוהדים ממלאים את טדי. בעונה שעברה בית"ר הצליחה כבר בדצמבר להשלים את סעיף ההתחייבויות שלה ממכירת כרטיסים לתקציב שהעמידה, השאלה מה יהיו התוצאות של בית"ר בפתיחת העונה הקרובה ואיך זה ישפיע על הקהל. בית"ר גם במו"מ למציאת מאמצת, ספונסר כבר יש (אלדד פרי) אבל זה לא מספיק. יועץ השיווק אבנר קופל עובד כדי למצוא מקורות מימון וספונסרים והולך על מהלך של מיתוג מחדש, ראייה לכך היא החזרה לשורשים עם שינוי סמל הקבוצה.

אלי כהן ואלי טביב (חגי ניזרי)
אלי כהן ואלי טביב. הכל תלוי בתוצאות (חגי ניזרי)
 

שחקן המפתח
אין ספק שבית"ר תהיה תלויה לא מעט בכושרו וביכולתו של השוער אריאל הרוש. עם סגל שחקנים לא נוצץ וקבוצה שתחיה בעיקר על הדלק מהאוהדים, אריאל הרוש יכול להיות ההבדל בין קבוצה שיהיה קשה להכניע אותה לבין קבוצה שיכולה בקלות להפוך לקבוצת תחתית. עמדת השוער של בית"ר הופכת העונה לחשובה מאוד.

ההגנה חדשה עם המגן השמאלי לאנדרי מולמו, בלם שאמור להגיע (ככל הנראה קונטרראס) וניסו קפילוטו, קישור אחורי נטול דריו פרננדס וקובי מויאל, רק מעצים את חשיבות היכולת של הרוש.

אריאל הרוש (חגי ניזרי)
אריאל הרוש. עונת מבחן (חגי ניזרי)
 

עבור בית"ר החשיבות בעמדת השוער היא לא רק ביכולת האישית, אלא גם ברמה המנטלית. אחרי קיץ סוער שעבר הרוש עם אוהדי בית"ר, ברור שהיכולת שלו על כר הדשא תושפע מהלך הרוח והאהבה שיקבל מהיציעים. יש אוהדים מהיציע המזרחי שעוד יחכו לו בפינה ולכן העבודה של הרוש העונה תהיה לא פשוטה. על היכולות והכישרון אין עוררין, הרוש הוא זה שאמור להחליף את דודו אוואט בנבחרת והוא מספיק בוגר ואחראי לדעת שהוא הופך להיות חלק חשוב במערך של בית"ר כשסרט הקפטן על זרועו עם עזיבתו של בן שושן. אחרי שראה את החברים אבי ריקן, קובי מויאל ועמית בן שושן ממריאים לחו"ל, גם הוא רוצה. עונה אחת יוצאת דופן שבה יבלוט בקבוצה נטולת כוכבים, זו עונה שבה גם בית"ר תרוויח וגם הרוש בעצמו שאולי סוף סוף יצליח להגשים את החלום האירופי.

התגלית
ההפתעה העונה בבית"ר ירושלים תבוא ככל הנראה דווקא משחקן רכש, עומר אצילי. שחקן שדובר בו רבות בקיץ האחרון. אלי טביב בונה עליו לא רק כדי שיעזור ויתרום לבית"ר, אלא גם כמי שניתן יהיה למכור אותו בעתיד לקבוצות בחו"ל בכמה מיליוני יורו. אצילי נכנס טוב לעניינים בבית"ר, הוא מצליח להרשים את השחקנים ואת המאמן אלי כהן ביכולות האישיות שלו, אך עדיין מדובר בבחור צעיר שטדי עם 12,000 אוהדים יהיה משהו חדש בשבילו. מבנה האישיות שלו יכריע האם הוא יפרוץ ויהפוך להפתעה של הליגה. כישרון יש, גם יכולת, הוא רק צריך לעמוד בציפיות: לא לאכזב. בבית"ר ירושלים של העונה זו משימה אפשרית והתברגות בפלייאוף העליון יהיה הישג אדיר, אצילי רק צריך להיות ולבלוט בדרך לשם והנה התגלית העונה.

עומר אצילי (יניב גונן)
עומר אצילי. תגלית העונה? (יניב גונן)
 

דבר האוהדים
אוהדים רבים ומפורסמים לבית"ר ירושלים. ההוכחה לאהבה של חלק מידועני ארצנו לבית"ר בלטה כשהצטרפו למיזם האוהדים ולעמותת האוהדים בשנה שעברה, עמותה שהצליחה לגייס כמעט שני מיליון ש"ח. אחד האוהדים השרופים של בית"ר ירושלים הוא אבי נוסבאום, קומיקאי שבעונה שעברה הצטרף לעמותת האוהדים ולא פעם התראיין בנוגע לאהדתו. הוא מדבר על זה בהופעות שלו, וכמו אסי ישראלוף ושלום מיכאלשווילי מ"מה קשור" הוא פוקד את המגרשים. "בהתחלה ציפיתי שיהיו לנו שחקנים חדשים ומלהיבים אבל כרגע נסתפק בזה שיהיה כדור", מסביר אבי נוסבאום בדרכו הקומית את המצב. "הכי חשוב שהעונה האקשן יהיה על הדשא ולא ביציע, בשבילי זה מספיק, יאללה בית"ר".

אז מה יהיה בבירה?
בית"ר אמנם לא שופעת בסגל נוצץ, מחירי המנויים עומדים על 850 למבוגר ו- 550 ש"ח לנוער חייל וסטודנט ואף הוקם יציע משפחות שאליו יוכלו אב עם שני ילדים לרכוש מנוי ב-1300 ש"ח בלבד. במועדון עושים מאמצים למשוך את אוהדי הקבוצה לרכוש מנויים אבל המנטליות הירושלמית שונה מזו שבתל אביב ובחיפה. אוהדי בית"ר יכולים למלא את טדי ב-10,000 אוהדים מול הפועל עכו או רמת השרון, מתוכם יהיו רק 3,000 מנויים, גם בעונות הגדולות של ארקדי גאידמק כשהיו בבית"ר ברק יצחקי, גל אלברמן, דרק בואטנג, שמעון גרשון, עידן טל, אריק בנאדו, סבסטיאן אבראו, פבריס פרננדס, דוד אגנסו וג'רום לרואה, אוהדי בית"ר לא התנפלו על המנויים.

אוהדי בית&qout;ר (יוסי ציפקיס)
אוהדי בית"ר. הברומטר (יוסי ציפקיס)
 

בעניין הזה אבנר קופל ואלי טביב מקוויים כי יצליחו לשנות את דפוס הצריכה הזה של אוהדי בית"ר, מה שבטוח, זה ייקח זמן. בבית"ר מסכמים: "לא פעם אמרו שבית"ר ירושלים חיה על האוהדים שלה, אז הגיע הזמן שאוהדי בית"ר יילכו וירכשו מנויים, גם כדי להביע תמיכה בבעלים החדש וגם כדי לתת תקווה לשחקנים שעבור חלקם הגדול זו תהיה החוויה הראשונה בקריירה לשחק בבית"ר ירושלים, אז גם בשבילם וגם בשביל כל מי שבית"ר יקרה לו צריך שטדי יהיה העונה מלא מפה לפה, אוהדי בית"ר כבר הוכיחו למה הם מסוגלים גם בימים הקשים ביותר של הקבוצה".

התחזית של אלון חזן: פלייאוף תחתון
"בית"ר היא החידה הגדולה של הכדורגל הישראלי. העונה הגיעו אלי טביב וחיים רביבו ונתנו שקט יחסי מבחינה כלכלית. אבל הבעיה של הקבוצה היא כמובן מקצועית. העונה כבר בפתח, והסגל שלה לא איכותי ודליל. היא איבדה שחקנים חשובים מאוד שגדלו במועדון ועדיין לא הגיעו מחליפים ראויים. אין לה סגל שיכול לקחת אותה למקומות שראויים למועדון הזה ואני מקווה שחיים ואלי יבינו מה יקרה אם הם לא יפתחו טוב את העונה ויחזקו את הקבוצה". התחזית: פלייאוף תחתון.

פרוייקט ONE לפתיחת ליגת העל
מכבי תל אביב
מכבי חיפה
הפועל תל אביב
הפועל באר שבע
בני יהודה
עירוני ק"ש
הפועל חיפה




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */