יום שישי, 23.01.2026 שעה 14:17
ליגת העל Winner 25-26
4520-4419בית"ר ירושלים1
4218-4419הפועל ב"ש2
3623-3819מכבי ת"א3
3217-3719מכבי חיפה4
3224-3519הפועל ת"א5
2631-3419הפועל פ"ת6
2626-2319בני סכנין7
2441-3119מכבי נתניה8
2140-2319עירוני טבריה9
1932-2719עירוני ק"ש10
1934-2619הפועל חיפה11
1939-2419מ.ס אשדוד12
1529-1819הפועל ירושלים13
845-1519מכבי בני ריינה14

צפו: חיפה ערכה טקס פרידה לדוידוביץ' ובאדיר

השוער והבלם פרשו אחרי קריירה מעוטרת וזכו לטקס מרגש. דוידוביץ': "אוהב אתכם", שחר: "כששיחקת הייתי רגוע". בלם הפועל ליענקל'ה: "כמו אבא בשבילי"

|
קינן מרים את דוידוביץ´ על הכתפיים (עמית מצפה)
קינן מרים את דוידוביץ´ על הכתפיים (עמית מצפה)

מעט לפני המשחק בין מכבי חיפה להפועל תל אביב, הירוקים נפרדו הערב (שבת) בטקס מרגש מהשוער ניר דוידוביץ' ובלם הפועל, וואליד באדיר, ששיחק בעבר בחיפה. דוידוביץ' בן ה-36.5 הוא השוער הכי מעוטר בכדורגל הישראלי. במהלך הקריירה שלו, זכה בשבע אליפויות עם חיפה, גביע מדינה ושלושה גביעי טוטו. כמו כן, הופיע השוער בליגת האלופות, ברבע גמר גביע אירופה למחזיקות וכן בשמינית גמר גביע אופ"א לאחר שהקבוצה עברה את שלב הבתים.

לבד מההופעות בליגה נרשמו לזכותו 56 משחקים בגביעי אירופה השונים, 43 משחקים בגביע המדינה, 49 בגביע הטוטו ו-3 הופעות באינטרטוטו. הופעת הבכורה של השוער בבוגרים של הייתה ב-4.11.95 במשחק מול בית"ר ירושלים שנגמר ב-2:2. דוידוביץ' הוא מלך הודפי הפנדלים במכבי חיפה בכל הזמנים, 15 במסגרת הליגה ועוד 10 במסגרת הגביע.

דוידוביץ' אמר לפני המשחק: "מתרגש מאוד. מהבוקר השעות בקושי עברו. זו הפעם האחרונה שאזנק פה בקריית אליעזר. כמעט שנה לא עליתי לחימום". דוידוביץ' קיבל את הכבוד ואת המיקרופון ואמר: "אוהב אתכם, היה לי כיף, הרבה חוויות. אתם הקהל הכי טובה בעולם. תודה רבה".

יענקל'ה שחר העניק לשוער הוותיק את זוג הכפפות איתו שיחק במשחק הגדול ביותר שלו בקריירה מול ולנסיה, לאחריו קיבל את הכינוי: "התמנון". שחר אמר: "כשאתה היית בשער ישבתי רגוע ביציע, לאורך הרבה שנים. היום אתה נפרד מאיתנו כשחקן ותפתח קריירה חדשה, יש לנו תוכניות רבות לגביך".

צפו: דוידוביץ' ובאדיר בטקס הפרישה

דוידוביץ' הנרגש הוסיף לאחר המשחק: "זה רגע מרגש מאוד. אין לי מילים. לא תיארתי לעצמי שהאצטדיון יהיה מלא. אני שמח ומודה לכולם שבאו לכבד אותי. הייתה לי זכות לחוות עם האנשים האלה הרבה רגעים יפים. לא רציתי להפסיד במשחק האחרון בקריירה שלי, רציתי לזכור את זה באופן חיובי. אמרתי לילדים שיהיה לי יותר זמן בשבילם".

צפו: משחק הפרידה מדוידוביץ' ובאדיר

"יש כל כך הרבה רגעים ענקים. תמיד הגעתי לשיאים חדשים. הייתי בכל המקומות והשגתי את כל מה שרציתי. זה מה שאיחלתי לעצמי במהלך הקריירה. שיחקתי עם מכבי חיפה באירופה, שיחקתי בנבחרת. בלי הפציעות הייתי מגיע לאירופה. למרות כל הפציעות, הגעתי עד גיל 36 ואני מאוד גאה בזה".

ניר דוידוביץ´ (עמית מצפה)
דוידוביץ´ מציג את הכפפות (עמית מצפה)
 

"עכשיו אני רוצה ליהנות ולנוח מהמתח והלחץ. אני רוצה לגדל עוד שוערים במכבי חיפה. אני מאמין שאשאר במועדון ומה שיתנו לי לעשות אעשה באהבה, יש לי הרבה מה לתרום למכבי חיפה שתהנה ממני. אשתי יודעת שהיא עזרה לי המון, למרות רגעים לא פשוטים. זה לא קל להיות אשת ספורטאי והיא עמדה מזה בגבורה".

דוידוביץ´ ובאדיר (עמית מצפה)
דוידוביץ´ ובאדיר (עמית מצפה)
 

באדיר: "שלם עם ההחלטה לפרוש"
גם וואליד באדיר זכה לכבוד מנשיא הירוקים שאמר לו: "לא נשכח את משחק העלייה באוסטריה לליגת האלופות, היית שותף להישגים שלנו, אנחנו מאוד מעריכים אותך ומודים לך. בהצלחה בהמשך". באדיר התרגש: "תודה רבה למכבי חיפה, תודה יענקל'ה, איש מדהים. כמו אבא בשבילי, תודה על כל השנים האלו. ולכם, האוהדים של חיפה, נהניתי מכל רגע שהייתי איתכם, תודה רבה".

באדיר מודה לאוהדים (עמית מצפה)
באדיר מודה לאוהדי הפועל (עמית מצפה)
 

באדיר דיבר בסיום המשחק על הפרידה מהכדורגל: "מרגש מאוד, נהניתי מכל רגע. רוצה להגיד תודה למכבי חיפה וליענקל'ה על מה שהם עשו. רוצה להגיד תודה להפועל ת"א ולקהל שלה שהוא מספר אחת בארץ. חשוב שהם ימשיכו לתמוך כי בלעדיהם אין קבוצה".

"מחר קמים ואין יותר כדורגל, אני שלם עם ההחלטה ואני יודע מה אעשה בעתיד. נחשוב מה לעשות ונמשיך הלאה. לא יודע לגבי תפקיד מקצועי, עוד לא דיברנו על זה. הספיק לי, חשבתי על זה טוב מאוד והיה חשוב לי לצאת בכבוד ולפנות את המקום לשחקנים צעירים".

דוידוביץ´ מקבל את החיבוק משחר (עמית מצפה)
דוידוביץ´ מקבל את החיבוק משחר (עמית מצפה)
 

באדיר בן ה-39 החל את הקריירה במחלקת הנוער של הפועל כפר קאסם ועבר ב-1990 להפועל פתח תקווה. ב-1992 ערך את הופעת הבכורה אצל המלאבסים וב-1999 עבר לווימבלדון מהפרמייר-ליג, שם כבש באולד טראפורד מול מנצ'סטר יונייטד.

בשנת 2000 הצטרף למכבי חיפה, עימה זכה בארבע אליפויות והיה עוגן מרכזי בהעפלה הראשונה של קבוצה ישראלית לליגת האלופות. ב-2005 עבר להפועל תל אביב איתה זכה בדאבל ובעוד ארבעה גביעים. הוא מונה לקפטן והפך לבורג מרכזי בהגנת הקבוצה.

דוידוביץ´ עם המשפחה (עמית מצפה)
דוידוביץ´ עם המשפחה (עמית מצפה)
 
סרט הקפטן המיוחד של דוידוביץ´ (עמית מצפה)
סרט הקפטן המיוחד של דוידוביץ´ (עמית מצפה)
 
הבלונים והשלט לכבוד דוידוביץ´ (עמית מצפה)
הבלונים והשלט לכבוד דוידוביץ´ (עמית מצפה)
 



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
/* LAST / NEXT ROUNDs */