אליסף דעואל
|

פוסברי עם פרנקל, אחת הנשכרות מההמצאה שלו (שי לוי)
דיק פוסברי הוא אחד מאותם יחידי סגולה אשר הסופרלטיב, "המציא את הספורט מחדש" משקף באמת ובתמים את פועלו. אל תחרות הקפיצה לגובה באולימפיאדת מקסיקו 1968, הגיע פוסברי כקופץ אמריקאי אלמוני למדי שלא נחשב כמועמד למדליה.
אלא שלפוסברי הייתה הפתעה בקנה, לעיני כל העולם הוא נמנע מסגנון גלילת הבטן שהיה מקובל באותם ימים והציג סגנון מהפכני, שלימים יקרא בשמו "סגנון פוסברי". עם אותה קפיצה מוזרה אך כה הגיונית, עבר פוסברי גובה של 2.24 מטרים וזכה במדליית זהב אולימפית מפתיעה.
ארבע שנים מאוחר יותר באולימפיאדת מינכן 1972, 28 מתוך 40 הקופצים כבר קפצו בסגנון כמו אותו בחור אלמוני מאורגון וכיום זהו הסגנון היחיד המקובל לקפיצה לגובה. מאז פרישתו פוסברי פעיל בקבוצה של ספורטאי על שמטרתה לקדם שלום עולמי דרך הספורט.
פוסברי, 65, ביקר השבוע בארץ והיה אורח הכבוד של קונגרס וינגייט למדעי הספורט. בין כנס להרצאה, הוא הספיק לספר לנו כיצד הגה את סגנון הקפיצה המהפכני שלו, מה הוא חושב על הקפיצה לגובה כיום, מי לדעתו תנצח בין אנה צ'יצ'רובה ובלנקה ולאסיץ במירוץ לשבירת השיא העולמי לנשים וגם סיפק מספר טיפים לספורטאים הצעירים החולמים להמציא בעצמם את הספורט שלהם מחדש.
צפו בכתבה על האיש שהמציא מחדש את הקפיצה לגובה
|
| דיק פוסברי, האיש שנתן לנו כנפיים |
|