יום שישי, 06.03.2026 שעה 08:45

ז'וטאוטאס: ברקוביץ' הכי טוב עבור נבחרת ישראל

מאמן נבחרת ליטא ושחקן העבר תומך במאמן ישראלי לנבחרת: "אם נתנו לי לאמן את ליטא, למה לא לתת לברקוביץ' את הנבחרת? השחקנים אוהבים אותו"

|
ז´וטאוטאס. תומך במינויו של ברקוביץ´ לנבחרת
ז´וטאוטאס. תומך במינויו של ברקוביץ´ לנבחרת

מאמן נבחרת ליטא ואחד השחקנים הזרים הגדולים ששיחקו בישראל, ריימונדאס ז'וטאוטאס, סוגר חודש ראשון בתפקידו החדש כמאמן הראשי של הנבחרת, ובראיון ל-ONE הוא תומך בפה מלא במינויו של אייל ברקוביץ' לתפקיד מאמן נבחרת ישראל.

"אם נתנו לי לאמן את נבחרת ליטא, אז למה לא לתת לאייל ברקוביץ' לאמן את נבחרת ישראל?", שאל ז'וטאוטאס. "כל המועמדים המנוסים כבר אימנו את נבחרת ישראל והשמות האחרים לא פנויים כרגע כי הם מאמנים קבוצות. רוני לוי הוא מאמן טוב מאוד ורשם הישגים גדולים במכבי חיפה, אבל עכשיו הוא מתמודד עם הצרות שלו ברומניה".

"אלישע לוי מצליח מאוד במכבי חיפה, אבל הוא לא פנוי כי הוא מאמן קבוצה. גם אלי גוטמן שמצליח מאוד יפה עם הפועל ת"א, לא רלוונטי כרגע, מכיוון שהוא מאמן קבוצה, ואי אפשר לאמן קבוצה ונבחרת ביחד", הסביר שחקן העבר של הירוקים.

ז'וטאוטאס התייחס באופן ספציפי לרצון של יו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון, למנות מאמן זר ואמר: "כבר היה מאמן זר לנבחרת ישראל וזה לא הלך. ריצ'ארד נילסן היה מאמן חלש. השחקנים הישראלים צריכים מישהו חזק שיעמוד מולם ויאחד אותם כי בארץ כולם מדברים עם עיתונאים וכולם מרשים לעצמם כל מיני דברים".

"לנבחרת צריך מאמן שיחזק את השחקנים והכי חשוב שיכיר את הליגה הישראלית בעל פה. אני חושב ש-50 אחוזים מהנבחרת הישראלית בנויים משחקני הליגה בישראל ולכן לא יכול להיות מאמן זר, שרוב הזמן לא יהיה בארץ או גם כשהוא יהיה בארץ הוא לא יכיר את הליגה בעל פה ולא יהיה ערני לזימונים חדשים אם יהיו כאלה", אמר ז'וטאוטאס.

ריצ´רד נילסן (אמיר לוי)
ריצ´רד נילסן. "הוא היה מאמן חלש" (אמיר לוי)

"גם לותר מתיאוס שהגיע לישראל ואימן את נתניה, לא הצליח יותר מראובן עטר. עטר הצליח לפני מתיאוס והוא גם מצליח עכשיו אחריו בנתניה. לדעתי רק מאמן ישראלי צריך לאמן את נבחרת ישראל, ואייל ברקוביץ' היום הוא האופציה הטובה ביותר".

"אייל ברקוביץ' פנוי, מה גם שהוא דמות חזקה שהשחקנים אוהבים. כמו כן הוא היה שחקן גדול", אמר ז'וטאוטאס, שמכין את הנבחרת שלו בימים אלו למוקדמות יורו 2012.

ברקוביץ´. ז´וטאוטאס: &qout;כבר היה מאמן זר לנבחרת, זה לא הלך&qout; (אמיר לוי)
ברקוביץ´. ז´וטאוטאס: "כבר היה מאמן זר לנבחרת, זה לא הלך" (אמיר לוי)

המאמן הצעיר ונבחרתו הוגרלו לבית קשה ביותר עם אלופת אירופה, ספרד, סקוטלנד, צ'כיה, וליכטנשטיין. "הבית שלנו קשה מאוד, כמובן שספרד היא הפייבוריטית לעלות מהמקום הראשון ואנחנו אולי ניאבק על המקום השני, ממנו עולים לפלייאוף", התייחס ז'וטא ליריבות.

אייל ברקוביץ´ (אמיר לוי)
אייל ברקוביץ´. "הוא דמות חזקה שהשחקנים אוהבים" (אמיר לוי)

"בסך הכל יש לי שחקנים טובים מאוד בנבחרת, אבל יש כמה שלא מקבלים דקות משחק בקבוצות שלהם, ואני מתלבט את מי לזמן. רוב השחקנים שלי, אולי להוציא אחד מהם, לא משחקים בליגה הליטאית אלא בליגות שונות באירופה, כמו רוסיה, איטליה, ספרד, סקוטלנד, ואוקראינה ובימים האלה אני בעיקר עובד בשיחות טלפון ומדבר עם כל השחקנים כדי להבין מי יכול לשחק, מי כשיר ומי פצוע", הוא ציין.

נבחרת ספרד. ז´וטאוטאס מקווה להצליח בבית מספר 9 (רויטרס)
נבחרת ספרד. ז´וטאוטאס מקווה להצליח בבית מספר 9 (רויטרס)

ב-3 במארס, בזמן שנבחרת ישראל תתמודד במשחק רעים נגד נבחרת רומניה יצפה ז'וטאוטאס במשחק הידידות שיתקיים בין נבחרות סקוטלנד לצ'כיה. "אנחנו לא מקיימים משחק ידידות באותו היום ולמעשה המשחק הראשון שלנו ביחד יתקיים ב-25 במרץ נגד נבחרת אוקראינה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */