אליפות אירופה בכדורסל, הנערכת בפולין, תגיע לשיאה הערב ב-22.15 כאשר אלופת העולם, ספרד והנבחרת המפתיעה של הטורניר, סרביה, ייפגשו לקרב ראש בראש על התואר הנכסף - אלופת אירופה.
ספרד היא אלופת העולם המכהנת וסגנית אלופת אירופה בעוד סרביה היא לבטח הנבחרת המסקרנת ביותר בטורניר, אחרי שבאליפויות קודמות התקשתה להמריא והפעם היא נשענת כמעט לחלוטין על סגל צעיר, עם שחקן NBA אחד, ננאד קרסטיץ'.
עושה רושם שאם ישנה נבחרת שתוכל "להציק" לספרדים בעזרת רגליים צעירות, מאמן מנוסה ומוטיבציה גבוהה, שלא לדבר על כישרון, זוהי נבחרת סרביה, אם כי לכולם ברור כי הספרדים הם הפייבוריטים לניצחון.
ספרד משחקת בגמר אליפות אירופה בפעם השניה ברציפות, פעם ראשונה בהיסטוריה שהמדינה הזו מצליחה ליצור רצף כזה. מוזר ככל שיישמע, הספרדים, שבשנים האחרונות הפכו למעצמה אדירה בכדורסל האירופי ומייצאים שחקנים ל-NBA בשרשרת, מעולם לא זכו במדליית זהב באליפות איורפה.
הציפיות מהנבחרת הזו דיברו על מדליית זהב באליפות שהתקיימה אצלה בבית לפני שנתיים, אבל אז הלחץ היה כל כך גדול מסביב שהספרדים הוכרעו דווקא במשחק הסיום נגד נבחרת רוסיה ומאמנה, דייויד בלאט, מסל ניצחון של ג'יי אר הולדן.
 |
| אוהדי ספרד בפולין. בפעם שעברה הם התאכזבו, הפעם הם מקווים לחגוג (רויטרס) |
|
הספרדים מציגים נבחרת שבה רוב השחקנים המובילים משחקים או שיחקו או קשורים בדרך כזו או אחרת ל-NBA: האחים פאו ומארק גאסול (לוס אנג'לס לייקרס וממפיס), חורחה גרבאחוסה (לשעבר טורונטו), חואן קרלוס נבארו (אקס ממפיס), ראול לופז (לשעבר ביוטה) רודי פרננדז (פורטלנד) ריקי רוביו (בחירת דראפט של מינסוטה), שלא לדבר על כדורסלן NBA נוסף, חוזה קלדרון, שגורר פציעה ולא משתתף באליפות.
 |
| גאסול מול היוונים. הכוכב הגדול ביותר מבין שחקני ה-NBA (רויטרס) |
|
מלבד אלה משחקים בנבחרת גם פליפה רייס, קפטן ריאל מדריד, סרג'יו יול, קרלוס קבזאס ואחרים והמאמן הוא סרג'יו סקאריולו האיטלקי, שעבד יותר מעשור בקבוצות שונות בספרד וכעת מאמן בחימקי מוסקבה.
 |
| הספרדים חוגגים עליה לגמר אחרי הניצחון על יוון. מול הסרבים הם לא חגגו (רויטרס) |
|
ספרד הביסה את יוון במשחק בחצי הגמר הראשון 64:82 והראתה שהקלקולים שתקפו אותה במשחקים הראשונים של הטורניר כבר מאחוריה, קרוב לוודאי. אגב, במסגרת אותם "קלקולים" ספגה ספרד הפסד מסרביה במשחק הראשון שלה באליפות 66:57. קרסטיץ' היה הקלע המוביל של הסרבים עם 18 נקודות במשחק ההוא, בעוד נבארו החזיר 14. הפער כבר הגיע ל-19 נק' בתום שלושה רבעים, ורק רבע אחרון בו ניצחו הספרדים בעשר נקודות הפרש החזיר את הפער לחד ספרתי.
הסרבים עברו אתמול את סלובניה לאחר משחק הפכפך והארכה, בו שיחקו הסלובנים בלי שני הגבוהים המובילים שלהם, ארזאם לורבק ופרימוז' ברזץ', שיצאו בחמש עבירות עוד לפני כן. במהלך ההארכה יצא גם יאקה לאקוביץ', והסרבים ניצחו לבסוף 92:96.
 |
| הסרבים חוגגים עליה לגמר אחרי הניצחון על הסלובנים (רויטרס) |
|
הנבחרת הסרבית מתבססת בעיקר על שלושת יוצאי פרטיזן בלגרד שעזבו הקיץ את האלופה הסרבית. מילנקו טפיץ' עבר לפנתינאייקוס, נוביצה וליצ'קוביץ' חתם בריאל מדריד ואורוס טיפקוביץ' ישחק בחובנטוד בדאלונה. מלבדם בולטים כמובן שני הסקוררים המובילים של סרביה, מילוש תיאודושיץ', בוגר ז'לז'ניק לשעבר, שעשה שתי עונות באולימפיאקוס, וקלע 32 נקודות נגד סלובניה בחצי הגמר וננאד קרסטיץ' מאוקלהומה סיטי ת'אנדר, שקלע עד עכשיו 13.6 נקודות והוריד 5 ריבאונדים בממוצע.
את המשחק ינהל השופט הישראלי סמי בכר ביחד עם ברזאוסקאס ו-ורואדיס.
 |
| ננאד קרסטיץ´ עולה לסל. שחקן ה-NBA היחיד בסגל הסרבי (רויטרס) |
|