שלום לוי
|

דבאלשווילי. לא אכזב את הצופים (תומר גבאי)
מי אמר שהכדורגל שלנו לא מושך צופים ועניין? אנשי ערוץ 10 שידרו אתמול (שלישי) את המשחק שהעלה את מכבי חיפה לשלב הבתים של ליגת האלופות נהנו מרייטינג לא רע בכלל.
מכבי חיפה, האלופה הישראלית הגיע למשחק הגומלין ברמת גן מול רד בול זלצבורג אחרי ניצחון 1:2 מהשחק הראשון. הירוקים ידעו שגם תיקו יספיק להם לחגוג, אבל עשו זאת בגדול.
דבאלשווילי, אייל גולסה ומוחמד גדיר השלימו ניצחון ענק של 0:3 ו-1:5 בסיכום שני המשחקים והפכו את חיפה לישראלית הראשונה שעולה לשלב הבתים של הצ'מפיונס פעמיים.
בפעם הקודמת זה קה לפני 7 שנים. רק יניב קטן ואלון חרזי היו שם אז ויהיו שם הפעם. מנצ'סטר יונייטד, אולימפיאקוס ולברקוזן הגרמנית הוגרלו אז לבית אחד עם הירוקים ששיחקו את משחקי הבית שלהם בקפריסין.
הרייטינג שהניב המשחק הביא לערוץ 10 כ-16.2% בקרב משקי בית יהודים ואם מתרגמים את האחוזים למספרים, אז במשחק צפו כ-250.8 אלף בתי אב.
32,000 אלף צופים הגיעו לאצטדיון ר"ג וחגגו את הניצחון הגדול של הירוקים על רד בול זלצבורג בפלייאוף של ליגת האלופות.
הניצחון המרשים סידר לחיפה הופעה שניה בליגת האלופות והסתיים בתוצאה חלקה של 0:3 משערים של ולדימיר דבאלשווילי, אייל גולסה ומוחמד גדיר.
 |
| יניב קטן. היה בליגת האלופות אז, יהיה שם גם הפעם (תומר גבאי) |
|
גם המפגש הראשון בין שתי הקבוצות, זה שנערך באוסטריה בשבוע שעבר ושודר בערוץ 2 הגיע לרייטינג דומה של כ-17.0%.
מי שלא הגיע אל היציעים בר"ג והעדיף לראות את המשחק בבית, נהנה משידור חגיגי שהעבירו השדרן יורם ארבל וכדורגלן העבר אייל ברקוביץ'.
נכון לעכשיו, עדיין לא הוחלט איפה ישודר המשחק המרכזי בכל שבוע של ליגת העל שלנו, אבל ערוץ 10 ששידר בעונה שעברה את המשחקים, חגג בירוק.
 |
| בוקולי, גולסה ואלישע חוגגים. מי שלא הגיע לאצטדיון חגג מול המסך (תומר גבאי) |
|
שתי התוכניות שרצו במקביל למשחק, מועדון לילה ו"רמזור" השיגו גם הן אחוזי צפיה טובים. מועדון לילה של ארז טל בו השתתפה גם הדוגמנית בר רפאלי הניב 21.8 אחוזי צפיה והתוכנית רמזור של אדיר מילר, ליאור כלפון ונירו לוי השיגה 20.9 אחוזי צפיה.
חדשות ערוץ 2 הגיע למקום השלישי אחרי שצברה 19.3 אחוזי צפיה. יש לציין כי החדשות א שודרו בזמן המשחק, והחגיגה הירוקה של מכבי חיפה החלה אחרי סיום מהדורות החדשות.