מערכת ONE
|

קבוצת ווסטהאם . מגייסת כספים (Gettyimages)
בפברואר 1993 אנגליה כולה התאבלה עם מותו של בובי מור שנפטר בגיל 52 מסרטן המעי. מור היה השחקן הגדול ביותר של ווסטהאם.
במשחק היום (ראשון) בין הפטישים למנצ'סטר יונייטד יצוין האירוע הזה והוא יהיה גם הזדמנות לאסוף כספים עבור הקרן למחקר סרטן המעי הנושאת את שמו של בובי מור. ווסטהאם מצפה לאסוף 150,000 ליש"ט כדי לתמוך בקרן.
אלמנתו של מור, סטפני, ניסתה לעורר הדים למחלה וקראה לגייס מקסימום תרומות. "בכל יום מתים מהמחלה 44 איש, אבל מכיוון שזו לא ממש "מחלה אופנתית" כמו אחרות, איש כמעט לא שומע על כך".
סטפני תדבר מול אצטדיון מלא והיא אמרה שהיא מתרגשת עוד יותר מאותו הרגע בו בעלה בובי צעד לקבל את הגביע העולמי של אנגליה במונדיאל 1966.
דייויד בקהאם עומד לשבור את שיא ההופעות של אגדת הכדורגל בובי מור במשחק הידידות בין ספרד לאנגליה ביום רביעי הקרוב.
באנגליה מדובר באירוע מרגש ואלמנתו של בובי מור, סטפני אמרה, כי אם בעלה היה חי: "אין ספק שהוא היה מקדם את בקהאם בברכה, שמח על השיא החדש ואומר לבקהאם - קדימה בני, לך תגדיל את השיא שלך". בובי מור הופיע במדי נבחרת אנגליה ב-108 משחקים.
"אני לא מכירה את בקהאם", אמרה סטפני, "אבל נראה כי יש לו את אותה תשוקת נעורים לכדורגל כפי שהיתה לבובי".
 |
| בקהאם. "יש לו אותה תשוקה כמו לבובי" (Gettyimages) |
|
שיאן ההופעות בנבחרת האנגלית הוא שוער העבר, פיטר שלטון, שרשם 125 הופעות. מור הוא עדיין שחקן השדה ששיחק הכי הרבה בנבחרת. רוברט "בובי" מור נולד ב-12 באפריל 1941 בברקינג שבאנגליה. הוא היה חבר במסדר האימפריה הבריטית וזכה לתהילת עולם כאשר היה קפטן הנבחרת האנגלית, שזכתה בפעם היחידה בתולדותיה בגביע העולמי ב-1966. (אז נקרא הגביע ז'יל רימה).
זה היה אחרי אחד הגמרים המרתקים בהסטוריה, כשאנגליה ניצחה את גרמניה 2:4 אחרי הארכה עם שער מעורר מחלוקת של הרסט. מור בישל שני שערים במשחק הזה.
 |
| וומבלי. פסל של בובי מור במגרש המפורסם (רויטרס ) |
|
מור שיחק אז בנבחרת עם אגדות כמו גורדון בנקס, האחים צ'רלטון, מרטין פיטרס ועוד. אלף ראמזי היה המנג'ר. בובי מור נכנס להיכל התהילה האנגלי ב- 2002, נבחר כשחקן המשפיע ביותר בדור האחרון ב-2003, וב-2008, ווסטהאם ערכה מחווה לזכרו והותירה את החולצה מספר 6 של מור מחוץ לתלבושות השחקנים. פסלים שלו נמצאים באצטדיון של ווסטהאם ובוומבלי.